( (

Mimar Sinan’da, Hz. Mevlana Anlatıldı

Kültür Sanat 29.12.2019 - 15:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Mimar Sinan’da, Hz. Mevlana Anlatıldı

Mimar Sinan İlkokulu Öğrencilerine Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Hz. Mevlana’yı anlattı.
Selçuklu Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Basri Doğanay, “Gönlümüze Dokunanlar e Twinning Projesi kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte tiyatro, Mevlana’dan sözler, ney dinletisi ve korodan dinlenen ilahilerin ardından misafirlerimiz Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru hanımefendi öğrencilerimize Hz. Mevlana’yı anlattı. Kendisine etkinliğimize katıldığı için teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencilere Hz. Mevlana’yı anlatan Esin Çelebi Bayru, “Hz. Mevlana’nın Belh'ten başlayan ve Konya'da son bulan yolculuğu aynı zamanda Hazreti Mevlana'nın ruh olgunluğuna ulaştığı manevi bir yolculuktur.  Mevlevi dergâhları, Mevlana'nın tasavvuf düşüncelerinin anlatıldığı, dini ve edebi bilgilerin yanı sıra sanat eğitimi de veren okullar olmuştur. Hz. Mevlana bizlere verdiği öğretilerinde birbirimizi sevmemizi, kusurlarımızı örtmemizi, barışı, dostluğu, kardeşliği yaşatmamızı, en önemlisi de birlik ve beraberliğimize çok büyük önem vermiştir. Bizlerde bu değerleri yaşatmalıyız.”
Mimar Sinan İlkokulu Öğrencilerine Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Hz. Mevlana’yı anlattı.

Selçuklu Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Basri Doğanay, “Gönlümüze Dokunanlar e Twinning Projesi kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte tiyatro, Mevlana’dan sözler, ney dinletisi ve korodan dinlenen ilahilerin ardından misafirlerimiz Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru hanımefendi öğrencilerimize Hz. Mevlana’yı anlattı. Kendisine etkinliğimize katıldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere Hz. Mevlana’yı anlatan Esin Çelebi Bayru, “Hz. Mevlana’nın Belh'ten başlayan ve Konya'da son bulan yolculuğu aynı zamanda Hazreti Mevlana'nın ruh olgunluğuna ulaştığı manevi bir yolculuktur.  Mevlevi dergâhları, Mevlana'nın tasavvuf düşüncelerinin anlatıldığı, dini ve edebi bilgilerin yanı sıra sanat eğitimi de veren okullar olmuştur. Hz. Mevlana bizlere verdiği öğretilerinde birbirimizi sevmemizi, kusurlarımızı örtmemizi, barışı, dostluğu, kardeşliği yaşatmamızı, en önemlisi de birlik ve beraberliğimize çok büyük önem vermiştir. Bizlerde bu değerleri yaşatmalıyız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (