( (

Milletvekili Halil Etyemez: Milletimizi İlgilendiren Önemli Yasaları Hayata Geçirdik

Gündem 05.07.2022 - 12:17, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili Halil Etyemez: Milletimizi İlgilendiren Önemli Yasaları Hayata Geçirdik

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’nci Dönem 5’inci Yasama Yılının tamamlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Bu yasama yılında 111 birleşim gerçekleştirerek 83 kanun ve uluslararası anlaşmaları görüşüp yasalaştırdık. Başta ekonomi alanında olmak üzere milletimizi ilgilendiren önemli yasaları hayata geçirdik. AK Parti olarak her daim milletimizle bir ve beraberiz. Verilen bu arada milletvekilleri olarak bölgelerimizde çalışmalarımız yoğun olarak devam edecek.” dedi.
TBMM 27’nci dönem 5’inci Yasama Yılının tamamlanmasının ardından Genel Kurul çalışmalarına 1 Ekim’e kadar ara verdi. Yasama yılında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, milli iradenin tecelligahı olan TBMM’de yoğun tempoda çalışarak genç-yaşlı, kadın-erkek milletin her kesimini ilgilendiren önemli yasaları hayata geçirdiklerini söyledi.   Türkiye’nin daha da güçlenmesi ve aziz milletin refah seviyesinin daha da yükselmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Milletvekili Halil Etyemez, “AK Parti olarak milletimizin bizlere verdiği yetkiyi, yine milletimizin hizmetinde kullanma gayreti içerisinde olduk. 27’nci Dönem 5’inci Yasama Yılında 111 birleşim gerçekleştirerek 83 kanun ve uluslararası anlaşmaları görüşüp yasalaştırdık. Başta ekonomi alanında olmak üzere birçok önemli yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Kamu görevlilerinin uzun yıllardır beklediği ek gösterge düzenlemesini Gazi Meclisimizde kabul ettik. Koronavirüs salgınında canları pahasına özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının maaşlarını ve özlük hakları iyileştirdik. Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddetin cezasını ağırlaştırdık. Çınar ağaçlarımız olan emeklilerimizin maaşlarının alt sınırını 3 bin 500 TL’ye çıkarttık. Siyasi Partiler Kanununu yeniden düzenledik. Seçim barajını yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürdük. Yargı paketiyle yalan haber ve hileli yollarla fiyatları etkileyenlere ceza getirdik. Askerlik Kanunu’nda köklü değişiklikler yaptık. Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanların bedelli askerlik yapabilmesinin önünü açtık. Üniversite öğrencilerimize bir kereye mahsus olmak üzere eğitim affı getirdik.” dedi.   AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman halkla iç içe olduklarının altını çizen Halil Etyemez, milletvekilleri olarak verilen arada bölgelerinde çalışmalarına yoğun tempoda devam edeceklerini vurguladı. Etyemez, “TBMM Genel Kurulu açık olduğu günlerde yasama faaliyetlerimize devam ederken diğer günlerde milletimizle ile bir arada olduk. Onların taleplerini dinledik, sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman sahadayız. Çünkü biz milletimiz ile birlikte güçlüyüz. Yasama faaliyetlerimize verilen bu arada ilçe ilçe, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşacak hemşehrilerimizle daha fazla hemhal olacağız. İçimizdeki ülkemize ve milletimize hizmet etme aşkıyla hemşehrilerimizin ve milletimizin yarınları için çalışmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’nci Dönem 5’inci Yasama Yılının tamamlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Bu yasama yılında 111 birleşim gerçekleştirerek 83 kanun ve uluslararası anlaşmaları görüşüp yasalaştırdık. Başta ekonomi alanında olmak üzere milletimizi ilgilendiren önemli yasaları hayata geçirdik. AK Parti olarak her daim milletimizle bir ve beraberiz. Verilen bu arada milletvekilleri olarak bölgelerimizde çalışmalarımız yoğun olarak devam edecek.” dedi.

TBMM 27’nci dönem 5’inci Yasama Yılının tamamlanmasının ardından Genel Kurul çalışmalarına 1 Ekim’e kadar ara verdi. Yasama yılında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, milli iradenin tecelligahı olan TBMM’de yoğun tempoda çalışarak genç-yaşlı, kadın-erkek milletin her kesimini ilgilendiren önemli yasaları hayata geçirdiklerini söyledi.

 

Türkiye’nin daha da güçlenmesi ve aziz milletin refah seviyesinin daha da yükselmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Milletvekili Halil Etyemez, “AK Parti olarak milletimizin bizlere verdiği yetkiyi, yine milletimizin hizmetinde kullanma gayreti içerisinde olduk. 27’nci Dönem 5’inci Yasama Yılında 111 birleşim gerçekleştirerek 83 kanun ve uluslararası anlaşmaları görüşüp yasalaştırdık. Başta ekonomi alanında olmak üzere birçok önemli yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Kamu görevlilerinin uzun yıllardır beklediği ek gösterge düzenlemesini Gazi Meclisimizde kabul ettik. Koronavirüs salgınında canları pahasına özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının maaşlarını ve özlük hakları iyileştirdik. Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddetin cezasını ağırlaştırdık. Çınar ağaçlarımız olan emeklilerimizin maaşlarının alt sınırını 3 bin 500 TL’ye çıkarttık. Siyasi Partiler Kanununu yeniden düzenledik. Seçim barajını yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürdük. Yargı paketiyle yalan haber ve hileli yollarla fiyatları etkileyenlere ceza getirdik. Askerlik Kanunu’nda köklü değişiklikler yaptık. Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanların bedelli askerlik yapabilmesinin önünü açtık. Üniversite öğrencilerimize bir kereye mahsus olmak üzere eğitim affı getirdik.” dedi.

 

AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman halkla iç içe olduklarının altını çizen Halil Etyemez, milletvekilleri olarak verilen arada bölgelerinde çalışmalarına yoğun tempoda devam edeceklerini vurguladı. Etyemez, “TBMM Genel Kurulu açık olduğu günlerde yasama faaliyetlerimize devam ederken diğer günlerde milletimizle ile bir arada olduk. Onların taleplerini dinledik, sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman sahadayız. Çünkü biz milletimiz ile birlikte güçlüyüz. Yasama faaliyetlerimize verilen bu arada ilçe ilçe, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşacak hemşehrilerimizle daha fazla hemhal olacağız. İçimizdeki ülkemize ve milletimize hizmet etme aşkıyla hemşehrilerimizin ve milletimizin yarınları için çalışmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (