( (

Milletvekili Halil Etyemez: Engellilerin Hayatlarını Kolaylaştırmaya Önem Veriyoruz

Gündem 03.12.2021 - 16:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili Halil Etyemez: Engellilerin Hayatlarını Kolaylaştırmaya Önem Veriyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla sağlıktan bakım hizmetlerine, eğitimden istihdama ve erişilebilirliğe kadar her alanda hizmet sunuyoruz. ‘Önce insan’ diyor, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Milletvekili Halil Etyemez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diledi. Engelliliğin, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sorun olmadığını belirten Milletvekili Etyemez, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak engellilerin sorunlarının çözümüne daima öncelik verdiklerini kaydeden Halil Etyemez, “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla sağlıktan bakım hizmetlerine, eğitimden istihdama ve erişilebilirliğe kadar her alanda hizmet sunuyoruz. ‘Önce insan’ diyor, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Bu bilinçle hareket ederek 2005 yılında TBMM’de engelliler ile ilgili kanunu çıkardık. Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye aldık. Öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylere evde, hastanede ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı sağladık. 2012 yılında dünyada bir ilke imza atarak, engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav sistemini uygulamaya koyduk. 128 adet Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdik. Kamu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayısı 21 iken bu sayıyı 104’e çıkardık. Ağır engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını iyileştirmek için Evde Bakım Desteği Programını başlattık. 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısı 2021 yılı itibarıyla 535 bin 700’e ulaşmıştır. 62 bin 337 engelli atamasını gerçekleştirdik.” dedi. Engelliler için hayata geçirilen uygulamaların, yapılan projeler ve verilen desteklerin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu vurgulayan Etyemez, “Yarının bugünden daha iyi olması gerektiğinin bilincinde olarak, hak temelli anlayışla hizmet standardımızı yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini onlara bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslimi olarak görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. Zorluklara karşı mücadele azmini kaybetmeyerek hepimize örnek olan tüm engelli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum. Gazi Meclisimizden bir kez daha ifade ediyorum ki en büyük engel sevgisizliktir.” diye konuştu.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla sağlıktan bakım hizmetlerine, eğitimden istihdama ve erişilebilirliğe kadar her alanda hizmet sunuyoruz. ‘Önce insan’ diyor, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Milletvekili Halil Etyemez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diledi. Engelliliğin, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sorun olmadığını belirten Milletvekili Etyemez, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak engellilerin sorunlarının çözümüne daima öncelik verdiklerini kaydeden Halil Etyemez, “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla sağlıktan bakım hizmetlerine, eğitimden istihdama ve erişilebilirliğe kadar her alanda hizmet sunuyoruz. ‘Önce insan’ diyor, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Bu bilinçle hareket ederek 2005 yılında TBMM’de engelliler ile ilgili kanunu çıkardık. Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye aldık. Öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylere evde, hastanede ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı sağladık. 2012 yılında dünyada bir ilke imza atarak, engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav sistemini uygulamaya koyduk. 128 adet Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdik. Kamu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayısı 21 iken bu sayıyı 104’e çıkardık. Ağır engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını iyileştirmek için Evde Bakım Desteği Programını başlattık. 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısı 2021 yılı itibarıyla 535 bin 700’e ulaşmıştır. 62 bin 337 engelli atamasını gerçekleştirdik.” dedi.

Engelliler için hayata geçirilen uygulamaların, yapılan projeler ve verilen desteklerin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu vurgulayan Etyemez, “Yarının bugünden daha iyi olması gerektiğinin bilincinde olarak, hak temelli anlayışla hizmet standardımızı yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini onlara bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslimi olarak görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. Zorluklara karşı mücadele azmini kaybetmeyerek hepimize örnek olan tüm engelli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum. Gazi Meclisimizden bir kez daha ifade ediyorum ki en büyük engel sevgisizliktir.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (