( (

Milletvekili Halil Etyemez’den Barış Pınarı Harekatı Açıklaması

Siyaset 10.10.2019 - 12:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili Halil Etyemez’den Barış Pınarı Harekatı Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fırat’ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili “Bu harekatın amacı sınırımızda terör yuvalarını temizlemek, bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ederek barış koridoru oluşturmaktır. Bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Türk ordusu barış için bir teminattır. Allah, harekata katılan Mehmetçiklerimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin sadece sınırları içinde değil, sınır ötesinde de terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü, sürdürmeye de devam edeceğini söyledi.   Türkiye’nin, Suriye’nin kuzey bölgesine daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yaptığını hatırlatan Milletvekili Halil Etyemez, başarıyla sona eren bu harekatlarla Cerablus, Afrin ve çevresinin teröristlerden temizlendiğini ve bölgeye gerçek sahipleri olan Suriyelilerin yerleştiğini kaydetti.   TÜRK ORDUSU BARIŞIN TEMİNATIDIR Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı  Barış Pınarı Harekatı’nın başlatıldığını belirten Milletvekili Etyemez, bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun harekatla yok edilerek bölgeye huzur ve barışın getirileceğini vurguladı. Etyemez, “Teröristlerin amacı hangi topraklarda olursa olsun huzuru ve kardeşliği bozmaktır. Terör örgütleri ve destekçileri milletimizin de birlik ve beraberliğini hedef almakta, ülkemizi bölmek istemektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da buna asla müsaade etmeyeceğiz. Barış Pınarı Harekatı’nı da sınırımızda terör yuvalarını temizlemek, terörün kökünü kazımak için düzenliyoruz. Herkes bilmelidir ki, mücadelemiz teröristlere ve destekçilerine karşıdır. Sınırlarımızı koruyacak, kardeşi kardeşe kırdıranlara asla fırsat vermeyeceğiz. Kan akmasına, çocukların ölmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Şer odaklarının oyunlarını bozacak, bölgede kalıcı barışı sağlayacağız. Türk ordusu barış için bir teminattır. Bölgeyi teröristlerden temizleyecek, oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Aziz milletimiz, ordumuzun yanındadır. Kahraman ordumuzun Barış Pınarı Harekatı’nda da önceki harekatlarda olduğu gibi başarılı olacağına inancımız tamdır. Rabbim kahraman Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi.   ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI Harekatın, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi kararları ve uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde başlatıldığının altını çizen Etyemez, “Suriye’de istikrarın sağlanmasına katkı sağlamak, ülkemize yönelecek göç dalgalarını engellemek, yine ülkemize gelecek terör tehditlerini ve riskleri bertaraf etmek, ülkemizin milli menfaatlerini etkili bir şekilde korumak için gerekli her türlü tedbiri almaktan hiçbir zaman çekinmedik, çekinmiyoruz. Binlerce kilometre öteden bölgeye gelen, bölgeyi karıştıran, teröristleri destekleyen dış güçlerin tehditlerine rağmen harekatı başlattık. Şimdi ayrışma zamanı değildir. Şimdi birlik zamanı, şimdi güç birliği zamanı, şimdi kenetlenme zamanıdır.” diye konuştu.  
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fırat’ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili “Bu harekatın amacı sınırımızda terör yuvalarını temizlemek, bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ederek barış koridoru oluşturmaktır. Bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Türk ordusu barış için bir teminattır. Allah, harekata katılan Mehmetçiklerimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin sadece sınırları içinde değil, sınır ötesinde de terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü, sürdürmeye de devam edeceğini söyledi.

 

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzey bölgesine daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yaptığını hatırlatan Milletvekili Halil Etyemez, başarıyla sona eren bu harekatlarla Cerablus, Afrin ve çevresinin teröristlerden temizlendiğini ve bölgeye gerçek sahipleri olan Suriyelilerin yerleştiğini kaydetti.

 

TÜRK ORDUSU BARIŞIN TEMİNATIDIR

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı  Barış Pınarı Harekatı’nın başlatıldığını belirten Milletvekili Etyemez, bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun harekatla yok edilerek bölgeye huzur ve barışın getirileceğini vurguladı. Etyemez, “Teröristlerin amacı hangi topraklarda olursa olsun huzuru ve kardeşliği bozmaktır. Terör örgütleri ve destekçileri milletimizin de birlik ve beraberliğini hedef almakta, ülkemizi bölmek istemektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da buna asla müsaade etmeyeceğiz. Barış Pınarı Harekatı’nı da sınırımızda terör yuvalarını temizlemek, terörün kökünü kazımak için düzenliyoruz. Herkes bilmelidir ki, mücadelemiz teröristlere ve destekçilerine karşıdır. Sınırlarımızı koruyacak, kardeşi kardeşe kırdıranlara asla fırsat vermeyeceğiz. Kan akmasına, çocukların ölmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Şer odaklarının oyunlarını bozacak, bölgede kalıcı barışı sağlayacağız. Türk ordusu barış için bir teminattır. Bölgeyi teröristlerden temizleyecek, oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Aziz milletimiz, ordumuzun yanındadır. Kahraman ordumuzun Barış Pınarı Harekatı’nda da önceki harekatlarda olduğu gibi başarılı olacağına inancımız tamdır. Rabbim kahraman Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer eylesin.” dedi.

 

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

Harekatın, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi kararları ve uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde başlatıldığının altını çizen Etyemez, “Suriye’de istikrarın sağlanmasına katkı sağlamak, ülkemize yönelecek göç dalgalarını engellemek, yine ülkemize gelecek terör tehditlerini ve riskleri bertaraf etmek, ülkemizin milli menfaatlerini etkili bir şekilde korumak için gerekli her türlü tedbiri almaktan hiçbir zaman çekinmedik, çekinmiyoruz. Binlerce kilometre öteden bölgeye gelen, bölgeyi karıştıran, teröristleri destekleyen dış güçlerin tehditlerine rağmen harekatı başlattık. Şimdi ayrışma zamanı değildir. Şimdi birlik zamanı, şimdi güç birliği zamanı, şimdi kenetlenme zamanıdır.” diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (