( (

MHP'li Esin Kara’dan E-KPSS Hakkında Bakana Soru

Eğitim 28.08.2020 - 13:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

MHP'li Esin Kara’dan E-KPSS Hakkında Bakana Soru

MHP Konya Milletvekili Esin Kara Makan'a E-KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli bireylere uygulanmaktadır. Kontenjan sayıları yıl içerisinde açıklanmakta ve atamalar gerçekleştirilmektedir.” dedi.
Engelli Kamu Personelleri hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyen vatandaşlarımız ÖSYM tarafından gerçekleştirilen E-KPSS sonrasında kamu kurumları tarafından açıklanan şartları yerine getirmeleri neticesinde kamu kurumlarında göreve başlamaktadır.   E-KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli bireylere uygulanmaktadır. Kontenjan sayıları yıl içerisinde açıklanmakta ve atamalar gerçekleştirilmektedir.” dedi.   PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI ? Kara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a şu soruları sordu; “2018 E-KPSS ortaöğretim alanında sınava girip kamu kurumlarına atanan engelli personel sayısı kaçtır? 2018 E-KPSS ön lisans ve lisans alanlarında sınava girip kamu kurumlarına atanan engelli personel sayısı kaçtır? Kamu kurumlarında istihdam edilmesi gereken toplam engelli personel sayısı kaçtır? Bu personel kadrolarında boşluk yaşanmakta mıdır? KİT’lerde istihdam edilmesi gereken toplam engelli personel sayısı kaçtır? Bu personel kadrolarında boşluk yaşanmakta mıdır? 2020 E-KPSS öncesinde engelli personel alımı yapılması planlanmakta mıdır?
MHP Konya Milletvekili Esin Kara Makan'a E-KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli bireylere uygulanmaktadır. Kontenjan sayıları yıl içerisinde açıklanmakta ve atamalar gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Engelli Kamu Personelleri hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyen vatandaşlarımız ÖSYM tarafından gerçekleştirilen E-KPSS sonrasında kamu kurumları tarafından açıklanan şartları yerine getirmeleri neticesinde kamu kurumlarında göreve başlamaktadır.

 

E-KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli bireylere uygulanmaktadır. Kontenjan sayıları yıl içerisinde açıklanmakta ve atamalar gerçekleştirilmektedir.” dedi.

 

PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI ?

Kara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a şu soruları sordu; “2018 E-KPSS ortaöğretim alanında sınava girip kamu kurumlarına atanan engelli personel sayısı kaçtır? 2018 E-KPSS ön lisans ve lisans alanlarında sınava girip kamu kurumlarına atanan engelli personel sayısı kaçtır? Kamu kurumlarında istihdam edilmesi gereken toplam engelli personel sayısı kaçtır? Bu personel kadrolarında boşluk yaşanmakta mıdır? KİT’lerde istihdam edilmesi gereken toplam engelli personel sayısı kaçtır? Bu personel kadrolarında boşluk yaşanmakta mıdır? 2020 E-KPSS öncesinde engelli personel alımı yapılması planlanmakta mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (