( (

Mevlana’nın Mesajları Musiki İle Dünyaya Yayılıyor.

Kültür Sanat 27.09.2019 - 16:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Mevlana’nın Mesajları Musiki İle Dünyaya Yayılıyor.

Hazreti Mevlana’nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" nde konser vermek üzere Konya’ya gelen Cezayirli Nassima Chabane, musiki aracılığı ile Mevlana’nın barış, hoşgörü ve sevgi mesajının dünyaya yayıldığını söyle.
Hazreti Mevlana’nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen "16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" nin 5’inci gününde, Arap Endülüs Müziğinin önde gelen sanatçılarından Cezayirli Nassima Chabane Konya’da sahne aldı.   Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonundaki konser öncesi açıklamalarda bulunan Chabane, Konya’ya ilk kez geldiğini belirterek, Hazreti Mevlana ve festival ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Hazreti Mevlana’nın düşüncelerine bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu ifade eden Chabane, konuşmasını şöyle sürdür: "Hazreti Mevlana insanlığa sevgiyi ve barışı tavsiye diyor. Dolayısıyla bütün insanlığın Mevlana’nın düşüncelerine, öğretilerine ihtiyacı var. Mevlana’nın tasavvuf anlayışında biz şunu görüyoruz. Bizi membağın kendisine götürüyor. Membağın kendisi diye bahsettiğimiz şey ise Hazreti Muhammedin, Cenab-ı Allah’tan aldığı barış ve sevgi mesajı. İnsanlar arasında hiçbir fark gözetmeksizin bütün insanlığa barış ve sevgi mesajı yayıyor” dedi.   Mistik Müzik Festivali’nin sadece Konya’ya ve Türkiye’ye değil bütün dünyaya Hazreti Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve barış felsefesini yaymaya vesile olduğunu belirten Chabane, musiki aracılığı ile Hazreti Mevlana’nın felsefesinin tüm dünyaya ulaştırılması bakımından festivalin önemine vurgu yaparak, organizasyonda yer almaktan da son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.  
Hazreti Mevlana’nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" nde konser vermek üzere Konya’ya gelen Cezayirli Nassima Chabane, musiki aracılığı ile Mevlana’nın barış, hoşgörü ve sevgi mesajının dünyaya yayıldığını söyle.

Hazreti Mevlana’nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen "16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" nin 5’inci gününde, Arap Endülüs Müziğinin önde gelen sanatçılarından Cezayirli Nassima Chabane Konya’da sahne aldı.

 

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonundaki konser öncesi açıklamalarda bulunan Chabane, Konya’ya ilk kez geldiğini belirterek, Hazreti Mevlana ve festival ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Hazreti Mevlana’nın düşüncelerine bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu ifade eden Chabane, konuşmasını şöyle sürdür: "Hazreti Mevlana insanlığa sevgiyi ve barışı tavsiye diyor. Dolayısıyla bütün insanlığın Mevlana’nın düşüncelerine, öğretilerine ihtiyacı var. Mevlana’nın tasavvuf anlayışında biz şunu görüyoruz. Bizi membağın kendisine götürüyor. Membağın kendisi diye bahsettiğimiz şey ise Hazreti Muhammedin, Cenab-ı Allah’tan aldığı barış ve sevgi mesajı. İnsanlar arasında hiçbir fark gözetmeksizin bütün insanlığa barış ve sevgi mesajı yayıyor” dedi.

 

Mistik Müzik Festivali’nin sadece Konya’ya ve Türkiye’ye değil bütün dünyaya Hazreti Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve barış felsefesini yaymaya vesile olduğunu belirten Chabane, musiki aracılığı ile Hazreti Mevlana’nın felsefesinin tüm dünyaya ulaştırılması bakımından festivalin önemine vurgu yaparak, organizasyonda yer almaktan da son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (