( (

Meram Vefa Sosyal Destek Grubu Seferber Oldu

Bölge 12.04.2020 - 13:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Meram Vefa Sosyal Destek Grubu Seferber Oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Meram Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılanması için seferber oldu. Merkezi noktalarda fırınların ekmek satışı yaptığını ve zabıta ekiplerinin sürekli anonslarla mahalle aralarında halkı bilgilendirdiğini belirten Başkan Kavuş, “Ekmek alamayan vatandaşlarımıza da Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz tarafından ekmekleri ulaştırıldı. Ayrıca başta Muhacir Pazarı olmak üzere ilçemizde hafta sonu kurulan tüm pazarların da 13 Nisan Pazartesi kurulması yönünde karar aldık” dedi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (COVİD -19) salgını nedeniyle ülkemizde devletimiz tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Koronavirüs salgınının görüldüğü ilk andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir. Alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ilini kapsayacak şekilde İçişleri Bakanlığımız tarafından bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Halkın en temel ihtiyacının karşılanması için de gerekli tedbirler alınmıştır” dedi.   VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU SEFERBER OLDU Sokağa çıkma yasağıyla birlikte Meram Vefa Sosyal Destek Grubu’nun hafta sonu boyunca çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürdüğünü ifade eden Başkan Kavuş, “Meram Kaymakamlığı, Meram Belediyesi, Meram İlçe Jandarma Komutanlığı, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü, Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü, Meram Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri olmak üzere birçok kurumun destek verdiği Vefa Sosyal Destek Grubumuz yaklaşık 2 haftadan beri riskli grupların ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüyor, faturalarının ödenmesinde yardımcı oluyor ve sağlık ihtiyaçlarını karşılıyordu. Ancak sokağa çıkma yasağı ile birlikte Vefa Sosyal Destek Grubumuz hafta sonu boyunca hemşehrilerimize ekmek ulaştırmaya devam ederken, Zabıta ekiplerimiz de ekmek fırınlarının mahallelerimize ekmek ulaştırmasını koordine etmiştir. Özveriyle çalışmalarını sürdüren tüm mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.               “HAFTA SONU KURULAN PAZARLAR PAZARTESİ GÜNÜ TEZGÂH AÇACAK”             Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hafta sonu kurulan ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulamayan pazarların 13 Nisan Pazartesi günü tekrar tezgâh açacağını açıklayarak şunları kaydetti: “Cumartesi günü kurulan Yaylapınar pazarımız ile pazar günü kurulan TOKİ Gödene ve Muhacir pazarlarımız sokağa çıkma yasağı nedeniyle 13 Nisan Pazartesi günü aynı yerlerinde hizmet verecektir. Pazartesi günü açık olan semt pazarlarımız da aynı yerlerinde hemşehrilerimize hizmet verecektir. Hemşehrilerimizden tek isteğimiz; devletimizin almış olduğu tüm kararlara harfiyen uymalarıdır. Devletimiz hiçbir kimseyi ne aç ne de açıkta bırakır. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu illetten de kurtulacağız.”
İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Meram Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılanması için seferber oldu. Merkezi noktalarda fırınların ekmek satışı yaptığını ve zabıta ekiplerinin sürekli anonslarla mahalle aralarında halkı bilgilendirdiğini belirten Başkan Kavuş, “Ekmek alamayan vatandaşlarımıza da Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz tarafından ekmekleri ulaştırıldı. Ayrıca başta Muhacir Pazarı olmak üzere ilçemizde hafta sonu kurulan tüm pazarların da 13 Nisan Pazartesi kurulması yönünde karar aldık” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (COVİD -19) salgını nedeniyle ülkemizde devletimiz tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Koronavirüs salgınının görüldüğü ilk andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir. Alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ilini kapsayacak şekilde İçişleri Bakanlığımız tarafından bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Halkın en temel ihtiyacının karşılanması için de gerekli tedbirler alınmıştır” dedi.

 

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU SEFERBER OLDU

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte Meram Vefa Sosyal Destek Grubu’nun hafta sonu boyunca çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürdüğünü ifade eden Başkan Kavuş, “Meram Kaymakamlığı, Meram Belediyesi, Meram İlçe Jandarma Komutanlığı, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü, Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü, Meram Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri olmak üzere birçok kurumun destek verdiği Vefa Sosyal Destek Grubumuz yaklaşık 2 haftadan beri riskli grupların ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüyor, faturalarının ödenmesinde yardımcı oluyor ve sağlık ihtiyaçlarını karşılıyordu. Ancak sokağa çıkma yasağı ile birlikte Vefa Sosyal Destek Grubumuz hafta sonu boyunca hemşehrilerimize ekmek ulaştırmaya devam ederken, Zabıta ekiplerimiz de ekmek fırınlarının mahallelerimize ekmek ulaştırmasını koordine etmiştir. Özveriyle çalışmalarını sürdüren tüm mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

            “HAFTA SONU KURULAN PAZARLAR PAZARTESİ GÜNÜ TEZGÂH AÇACAK”

            Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hafta sonu kurulan ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulamayan pazarların 13 Nisan Pazartesi günü tekrar tezgâh açacağını açıklayarak şunları kaydetti: “Cumartesi günü kurulan Yaylapınar pazarımız ile pazar günü kurulan TOKİ Gödene ve Muhacir pazarlarımız sokağa çıkma yasağı nedeniyle 13 Nisan Pazartesi günü aynı yerlerinde hizmet verecektir. Pazartesi günü açık olan semt pazarlarımız da aynı yerlerinde hemşehrilerimize hizmet verecektir. Hemşehrilerimizden tek isteğimiz; devletimizin almış olduğu tüm kararlara harfiyen uymalarıdır. Devletimiz hiçbir kimseyi ne aç ne de açıkta bırakır. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu illetten de kurtulacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (