( (

Meram’da Minikler Ecdat Geleneğini Yaşattı

Eğitim 21.10.2021 - 16:18, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Meram’da Minikler Ecdat Geleneğini Yaşattı

Evliya Çelebi Parkı’nda, Meram Birol Polat Kur’an Kursu’nda öğrenim gören 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara yönelik ‘Amin Alayı’ programı düzenlendi. Osmanlı’da geleneksel olarak düzenlenen ve günümüze taşınan ‘Amin Alayı’ programında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, minikleri yalnız bırakmadı.
Osmanlı Devleti döneminde geleneksel olarak düzenlenen ‘Amin Alayı’ töreni bu sefer Meram’da Evliya Çelebi Camii’nde yaşatıldı. Birol Polat Kur’an Kursu’nda öğrenim gören minikler için hazırlanan programda Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Aşkan Mahalle Muhtarı Hamdi Demir, Kur’an eğiticileri ve aileler katıldı.   Ecdat geleneğinin yaşatıldığı Bed-i Besmele ‘Amin Alayı’ programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken törende Mehteran Takımı da gösteri gerçekleştirdi. Osmanlı’da okula başlayacak çocuklar için düzenlenen program günümüzde tekrar yaşatılırken, yaşları 4 ila 6 arasında değişen minikler renkli görüntüler oluşturdu.   “ÇOCUKLARIMIZIN SEVİNCİNİ GÖRMEK BÜYÜK MUTLULUK”   Çocukları, kendileri için düzenlenen Bed-i Besmele töreninde yalnız bırakmayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, burada yaptığı konuşmada “Çocukların anne ve baba üzerinde hepimizin bildiği gibi 3 hakkı var. Biri güzel ve İslam’a uygun bir isim koymak, ikincisi dinini güzel bir şekilde öğretmek ve diğeri ise vakti geldiğinde uygun bir şekilde evlendirmek. Çocuklarımızın bizlerden hesabını sorabileceği 3 şey var. Henüz 4-6 yaş aralığındaki çocuklarını, İslam’ı öğrenmeleri için gayret gösteren ailelerimizi tebrik ediyorum. Eğitim sadece bu kurslarla sınırlı kalmamalı. Çocuklarımızı her an İslam’la büyütmek nasip olsun inşallah. Kursta eğitim gören çocuklarımızın anne babalarından ve hocalarımızdan Allah razı olsun. Bugün bu programda yer alarak çocuklarımızın sevincini görmekten büyük mutluluk duydum. Kur’an Kursumuzu yaparak çocuklarımızın dini eğitim almalarına vesile olan Birol Polat ağabeyimize de ayrıca teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi.    “BAYRAM HAZIRLIĞI GİBİ HER EVDE HAZIRLIKLAR YAPILIRDI”   Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ise, Bed-i Besmele programıyla ecdat geleneğini Birol Polat Kur’an Kursu’nda yaşatmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “Bu gelenek çok önemli ve özel çünkü çocuklarımızın geleceğini aldıkları eğitim belirler. Çocuklarımız eğitim hayatına besmele ile başlıyor. Yavrularımız hayatı boyunca rahman ve rahim olan Rabb’imizin gölgesinde geçirsinler inşallah. Osmanlı’da eğitim hayatına başlayan çocuklar için Bed-i Besmele diğer adıyla Amin Alayı programı düzenlenir. Bunun sebebi çocukların kendisini değerli hmesidir. Adeta bayram hazırlığı gibi her evde hazırlıklar yapılır. Sabah erkenden kalkılır ve çocuklar o programa hazırlanırdı. Çocuklar amin sesleriyle okullarına başlarlardı. Buradan yola çıkarak bugün düzenlenen programımıza katılan Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a, kursumuzu hediye eden Birol Polat amcamıza ve Kur’an eğiticilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   Konuşmaların ardından Başkan Kavuş, çocuklara günün anısına hediyeler dağıttı.    
Evliya Çelebi Parkı’nda, Meram Birol Polat Kur’an Kursu’nda öğrenim gören 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara yönelik ‘Amin Alayı’ programı düzenlendi. Osmanlı’da geleneksel olarak düzenlenen ve günümüze taşınan ‘Amin Alayı’ programında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, minikleri yalnız bırakmadı.

Osmanlı Devleti döneminde geleneksel olarak düzenlenen ‘Amin Alayı’ töreni bu sefer Meram’da Evliya Çelebi Camii’nde yaşatıldı. Birol Polat Kur’an Kursu’nda öğrenim gören minikler için hazırlanan programda Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Aşkan Mahalle Muhtarı Hamdi Demir, Kur’an eğiticileri ve aileler katıldı.

 

Ecdat geleneğinin yaşatıldığı Bed-i Besmele ‘Amin Alayı’ programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken törende Mehteran Takımı da gösteri gerçekleştirdi. Osmanlı’da okula başlayacak çocuklar için düzenlenen program günümüzde tekrar yaşatılırken, yaşları 4 ila 6 arasında değişen minikler renkli görüntüler oluşturdu.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN SEVİNCİNİ GÖRMEK BÜYÜK MUTLULUK”

 

Çocukları, kendileri için düzenlenen Bed-i Besmele töreninde yalnız bırakmayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, burada yaptığı konuşmada “Çocukların anne ve baba üzerinde hepimizin bildiği gibi 3 hakkı var. Biri güzel ve İslam’a uygun bir isim koymak, ikincisi dinini güzel bir şekilde öğretmek ve diğeri ise vakti geldiğinde uygun bir şekilde evlendirmek. Çocuklarımızın bizlerden hesabını sorabileceği 3 şey var. Henüz 4-6 yaş aralığındaki çocuklarını, İslam’ı öğrenmeleri için gayret gösteren ailelerimizi tebrik ediyorum. Eğitim sadece bu kurslarla sınırlı kalmamalı. Çocuklarımızı her an İslam’la büyütmek nasip olsun inşallah. Kursta eğitim gören çocuklarımızın anne babalarından ve hocalarımızdan Allah razı olsun. Bugün bu programda yer alarak çocuklarımızın sevincini görmekten büyük mutluluk duydum. Kur’an Kursumuzu yaparak çocuklarımızın dini eğitim almalarına vesile olan Birol Polat ağabeyimize de ayrıca teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi. 

 

“BAYRAM HAZIRLIĞI GİBİ HER EVDE HAZIRLIKLAR YAPILIRDI”

 

Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ise, Bed-i Besmele programıyla ecdat geleneğini Birol Polat Kur’an Kursu’nda yaşatmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “Bu gelenek çok önemli ve özel çünkü çocuklarımızın geleceğini aldıkları eğitim belirler. Çocuklarımız eğitim hayatına besmele ile başlıyor. Yavrularımız hayatı boyunca rahman ve rahim olan Rabb’imizin gölgesinde geçirsinler inşallah. Osmanlı’da eğitim hayatına başlayan çocuklar için Bed-i Besmele diğer adıyla Amin Alayı programı düzenlenir. Bunun sebebi çocukların kendisini değerli hmesidir. Adeta bayram hazırlığı gibi her evde hazırlıklar yapılır. Sabah erkenden kalkılır ve çocuklar o programa hazırlanırdı. Çocuklar amin sesleriyle okullarına başlarlardı. Buradan yola çıkarak bugün düzenlenen programımıza katılan Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a, kursumuzu hediye eden Birol Polat amcamıza ve Kur’an eğiticilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Kavuş, çocuklara günün anısına hediyeler dağıttı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (