( (

Meram’da Kurbanlık Satış Yeri Tahsis İşlemleri Pazartesi Günü Başlıyor

Bölge 25.06.2022 - 12:39, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Meram’da Kurbanlık Satış Yeri Tahsis İşlemleri Pazartesi Günü Başlıyor

Meram’da yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. İlçede belirlenen kurban satış ve kesim yerleri bayram için hazırlanırken üretici ve esnafların kurbanlık satış yeri tahsis işlemleri de 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Müracaat sırasına göre belirlenecek yerler için başvurular Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gerçekleştirilecek.
Kurban Bayramı hazırlıklarının hız kazandığı Meram’da, 2022 yılı kurbanlık satışları için yer tahsis işlemleri 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Tahsisler, Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yapılacak başvurular sonrasında müracaat sırasına göre belirlenecek. Meram Belediyesi hizmet binasında bulunan Zabıta Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek müracatlar için esnafların kimlik ve kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bayram hazırlıklarının tamamlandığı Meram’da bir diğer taraftan da kurban satış ve kesim yerleri de belirlendi. Buna göre ilçenin kurbanlık satış noktası önceki yıllarda olduğu gibi Çomaklı Mahallesi’nde bulunan kurbanlık pazarı alanı, kesim yerleri ise Melikşah Semt Pazarı, Arif Bilge Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Kovanağzı Semt Pazarı, Gödene TOKİ Semt Pazarı olarak belirlendi.               MERAM’IN KURBAN PAZARINDA SATIŞLAR 4 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR   Meram Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak kurbanlık satışları için bu alanın dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca; “Satış amacıyla getirilen hayvanların sevk belgeleri, kulak küpeleri ve pasaportlarının bulunması, dişi hayvanların, serbest veteriner hekimlerden alınmış damızlık değeri taşımadığına dair Veteriner Hekim Raporu’nu giriş esnasında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Kurban satış yerinde kontrol amacıyla 24 saat hizmet veren Veteriner Hekimler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımız kurban alırken kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptırabileceklerdir” görüşlerine yer verildi.
Meram’da yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. İlçede belirlenen kurban satış ve kesim yerleri bayram için hazırlanırken üretici ve esnafların kurbanlık satış yeri tahsis işlemleri de 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Müracaat sırasına göre belirlenecek yerler için başvurular Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gerçekleştirilecek.

Kurban Bayramı hazırlıklarının hız kazandığı Meram’da, 2022 yılı kurbanlık satışları için yer tahsis işlemleri 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Tahsisler, Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yapılacak başvurular sonrasında müracaat sırasına göre belirlenecek. Meram Belediyesi hizmet binasında bulunan Zabıta Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek müracatlar için esnafların kimlik ve kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bayram hazırlıklarının tamamlandığı Meram’da bir diğer taraftan da kurban satış ve kesim yerleri de belirlendi. Buna göre ilçenin kurbanlık satış noktası önceki yıllarda olduğu gibi Çomaklı Mahallesi’nde bulunan kurbanlık pazarı alanı, kesim yerleri ise Melikşah Semt Pazarı, Arif Bilge Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Kovanağzı Semt Pazarı, Gödene TOKİ Semt Pazarı olarak belirlendi.

 

            MERAM’IN KURBAN PAZARINDA SATIŞLAR 4 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

 

Meram Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak kurbanlık satışları için bu alanın dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca; “Satış amacıyla getirilen hayvanların sevk belgeleri, kulak küpeleri ve pasaportlarının bulunması, dişi hayvanların, serbest veteriner hekimlerden alınmış damızlık değeri taşımadığına dair Veteriner Hekim Raporu’nu giriş esnasında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Kurban satış yerinde kontrol amacıyla 24 saat hizmet veren Veteriner Hekimler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımız kurban alırken kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptırabileceklerdir” görüşlerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (