( (

Medeniyet Derneği’nden Erbakan Sempozyumu

Bölge 23.12.2020 - 15:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Medeniyet Derneği’nden Erbakan Sempozyumu

Medeniyet Fikir Düşünce Siyaset İktisat Derneği Konya Temsilciliği tarafından 26-27 Aralık 2020 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Sempozyumu düzenlenecek
Medeniyet Fikir Düşünce Siyaset İktisat Derneği Konya Temsilciliği tarafından 26-27 Aralık 2020 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Sempozyumu düzenlenecek. Türkiye’nin tanınmış isimlerinin yer alacağı sempozyum online olarak gerçekleştirilecek. Sempozyum hakkında açıklamalarda bulunan Medeniyet Derneği Konya  İl Temsilcisi Veyis Ersöz,“Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, çocukluğundan itibaren maddi ve manevi olarak çok iyi yetişmiş, okullarını hep birincilikle bitirmiş, 30 yaşında yerli otomobil üretme fikrini ortaya atmış, 34 yaşında ilk yerli motor üretimini başarmış, daha sonra TOBB Genel Sekreterliğine ve TOBB Genel Başkanlığına seçilmiştir. TOBB Genel Başkanlığı görevi, zamanın hükümeti tarafından hukuksuz olarak elinden alınınca 1969 yılında siyasete atılmıştır. Siyasete atıldığı ilk andan itibaren “Önce Ahlâk ve Maneviyat” bayrağını dalgalandıran, şuurlu bir gençlik yetiştirmede birinci derecede rol oynayan, başbakan yardımcısı olarak görev aldığı çeşitli hükümetlerde ve başbakan olarak bulunduğu süre içinde ülkemize çok hayırlı hizmetlerde bulunan, batıya uydu yapılmak istenen ülkemizde suyu tersine akıtma mücadelesi vererek Türkiye’nin kaderini değiştiren büyük lider Necmettin Erbakan hocamızı anmak; O’nu anlamanın ve O’nun amaçlarını gerçekleştirmenin bir adımı olacaktır.  Azmi, cesareti, mücadelesi, hiç bir ortamda ve hiç bir şartta ye’se, ümitsizliğe düşmeyen iradesi, güçlü imanı, kuvvetli zekâsı, kapasitesi, donanımı ve tam anlamıyla bir İstanbul beyefendisi olan duruşu Erbakan hocamızın sayabileceğimiz sadece bir kaç özelliğidir. Daha bir çok olumlu ve örnek alınacak özelliklere sahip olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız; ülkemizin yetiştirdiği çok nadir şahsiyetlerden ve belki de 1 asır da bir ortaya çıkabilecek ender devlet adamlarından, ender liderlerden biridir. Yapacağımız bu sempozyum, hem maddi hem de manevi planda Türkiye’yi lider ülke yapma sevdası içinde olan hocamıza büyük bir vefa olacaktır.” ifadelerini kullandı. Necmettin Erbakan Sempozyumunun birinci gününde Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ali Öztürk’ün oturum başkanlığında Devlet Eski Bakanı Teoman Rıza Göneri, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım,20.Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Hakkı Akın konuşmacı olarak yer alacak. Sempozyumun 2. gününde ise Avukat Veli Tolu  moderatörlüğünde  Kamu Başdenetcisi- Ombudsman Şeref Malkoç, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İKADAV Başkanı Ömer Korkmaz konuşmacı olarak yer alacak. Öte yandan, sempozyum Medeniyet Derneği Youtube hesabı,  Radyo Gençlik,  KONTV, ve KANAL 42'den canlı yayınlanacak.
Medeniyet Fikir Düşünce Siyaset İktisat Derneği Konya Temsilciliği tarafından 26-27 Aralık 2020 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Sempozyumu düzenlenecek

Medeniyet Fikir Düşünce Siyaset İktisat Derneği Konya Temsilciliği tarafından 26-27 Aralık 2020 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Sempozyumu düzenlenecek. Türkiye’nin tanınmış isimlerinin yer alacağı sempozyum online olarak gerçekleştirilecek.

Sempozyum hakkında açıklamalarda bulunan Medeniyet Derneği Konya  İl Temsilcisi Veyis Ersöz,“Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, çocukluğundan itibaren maddi ve manevi olarak çok iyi yetişmiş, okullarını hep birincilikle bitirmiş, 30 yaşında yerli otomobil üretme fikrini ortaya atmış, 34 yaşında ilk yerli motor üretimini başarmış, daha sonra TOBB Genel Sekreterliğine ve TOBB Genel Başkanlığına seçilmiştir. TOBB Genel Başkanlığı görevi, zamanın hükümeti tarafından hukuksuz olarak elinden alınınca 1969 yılında siyasete atılmıştır. Siyasete atıldığı ilk andan itibaren “Önce Ahlâk ve Maneviyat” bayrağını dalgalandıran, şuurlu bir gençlik yetiştirmede birinci derecede rol oynayan, başbakan yardımcısı olarak görev aldığı çeşitli hükümetlerde ve başbakan olarak bulunduğu süre içinde ülkemize çok hayırlı hizmetlerde bulunan, batıya uydu yapılmak istenen ülkemizde suyu tersine akıtma mücadelesi vererek Türkiye’nin kaderini değiştiren büyük lider Necmettin Erbakan hocamızı anmak; O’nu anlamanın ve O’nun amaçlarını gerçekleştirmenin bir adımı olacaktır.  Azmi, cesareti, mücadelesi, hiç bir ortamda ve hiç bir şartta ye’se, ümitsizliğe düşmeyen iradesi, güçlü imanı, kuvvetli zekâsı, kapasitesi, donanımı ve tam anlamıyla bir İstanbul beyefendisi olan duruşu Erbakan hocamızın sayabileceğimiz sadece bir kaç özelliğidir. Daha bir çok olumlu ve örnek alınacak özelliklere sahip olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız; ülkemizin yetiştirdiği çok nadir şahsiyetlerden ve belki de 1 asır da bir ortaya çıkabilecek ender devlet adamlarından, ender liderlerden biridir. Yapacağımız bu sempozyum, hem maddi hem de manevi planda Türkiye’yi lider ülke yapma sevdası içinde olan hocamıza büyük bir vefa olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Sempozyumunun birinci gününde Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ali Öztürk’ün oturum başkanlığında Devlet Eski Bakanı Teoman Rıza Göneri, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım,20.Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Hakkı Akın konuşmacı olarak yer alacak. Sempozyumun 2. gününde ise Avukat Veli Tolu  moderatörlüğünde  Kamu Başdenetcisi- Ombudsman Şeref Malkoç, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İKADAV Başkanı Ömer Korkmaz konuşmacı olarak yer alacak.

Öte yandan, sempozyum Medeniyet Derneği Youtube hesabı,  Radyo Gençlik,  KONTV, ve KANAL 42'den canlı yayınlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (