( (

Manavgat'ta Yanan Köyler; Eko Turizmini Zora Soktu

Turizm 06.08.2021 - 13:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Manavgat'ta Yanan Köyler; Eko Turizmini Zora Soktu

Unser Tour sahibi Aziz Günyeli, Manavgat'ta 8 gün süren orman yangınında 38 köyünde yangının etkili olduğu ve 22 köyde ise köylerin yüzde 90 oranında yanarak adeta haritadan silinmiş durumda olduğunu söyledi.
 Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Manavgat'ta 8 gün süren orman yangınında 38 köyünde yangının etkili olduğu ve 22 köyde ise köylerin yüzde 90 oranında yanarak adeta haritadan silinmiş durumda olduğunu söyledi. Doğal güzelliği, bünyesinde üç barajı barından Manavgat'ın yüzde 75 ormanlık olduğu için Antalya'nın eko ve alternatif turizmde tek ayrıcalıklı destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Aziz Günyeli, ''Yanan 22 köyümüzün 16'sı yıllık Antalya'ya tatile gelen 16 milyon yabancı turistin başta Almanya,Hollanda, Batı Avrupa, Rus ve İskandinavyalı turistlerin üçte birini Manavgat ağırlıyor . Yanan köylerimizin hepsi eko ve alternatif turizminde Avrupalı turistlerin büyülendiği köyleri. Köylerimizin ve köylerimizdeki ormanlık alanların yanması eko turizmine çok büyük darbe vurmuştur. Uydu fotoğraflarına göre Manavgatta  yanan ormanlık alan 380 bin dekar alan yanmış  bulunmakta. Bir ormanın yetişmesi 30 yılda oluyor. Temiz bir çevre, yeşillik, orman ve temiz su kaynakları olmazsa sürdürülebilir turizmden bahsedemeyiz. '' dedi.      Alman eko turizm uzmanı Monika Monari,  orman yangınlarının Manavgat köy turları ekoturizm ve botanik turizminin büyük yara olduğunu kaydetti. Monika Monari,'' Manavgat doğal güzelliği ile dünyanı çok özel turizm destinasyonlarında biri. Yangınla Alman ve Avrupalı turistlerin eko turizm kapsamında tatil yapmalarına çok büyük zarar verdi.'' ifadesinde  bulundu.   Abdurrahman Büyükkeskin
Unser Tour sahibi Aziz Günyeli, Manavgat'ta 8 gün süren orman yangınında 38 köyünde yangının etkili olduğu ve 22 köyde ise köylerin yüzde 90 oranında yanarak adeta haritadan silinmiş durumda olduğunu söyledi.
 Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Manavgat'ta 8 gün süren orman yangınında 38 köyünde yangının etkili olduğu ve 22 köyde ise köylerin yüzde 90 oranında yanarak adeta haritadan silinmiş durumda olduğunu söyledi. Doğal güzelliği, bünyesinde üç barajı barından Manavgat'ın yüzde 75 ormanlık olduğu için Antalya'nın eko ve alternatif turizmde tek ayrıcalıklı destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Aziz Günyeli, ''Yanan 22 köyümüzün 16'sı yıllık Antalya'ya tatile gelen 16 milyon yabancı turistin başta Almanya,Hollanda, Batı Avrupa, Rus ve İskandinavyalı turistlerin üçte birini Manavgat ağırlıyor .


yanan-koyler;-eko-turizmini.jpg

yanan-koyler;-eko-turizmini-001.jpg

aziz-gunyeli.jpg

Yanan köylerimizin hepsi eko ve alternatif turizminde Avrupalı turistlerin büyülendiği köyleri. Köylerimizin ve köylerimizdeki ormanlık alanların yanması eko turizmine çok büyük darbe vurmuştur. Uydu fotoğraflarına göre Manavgatta  yanan ormanlık alan 380 bin dekar alan yanmış  bulunmakta. Bir ormanın yetişmesi 30 yılda oluyor. Temiz bir çevre, yeşillik, orman ve temiz su kaynakları olmazsa sürdürülebilir turizmden bahsedemeyiz. '' dedi. 
 

yanan-koyler;-eko-turizmini-002.jpg 

Alman eko turizm uzmanı Monika Monari,  orman yangınlarının Manavgat köy turları ekoturizm ve botanik turizminin büyük yara olduğunu kaydetti. Monika Monari,'' Manavgat doğal güzelliği ile dünyanı çok özel turizm destinasyonlarında biri. Yangınla Alman ve Avrupalı turistlerin eko turizm kapsamında tatil yapmalarına çok büyük zarar verdi.'' ifadesinde  bulundu.
yanan-koyler;-eko-turizmini-004.jpg
 

Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (