( (

Mahir Eller, Konya’da Nitelikli İşgücü Desteği Sağlayacak

İş Dünyası 09.02.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Mahir Eller, Konya’da Nitelikli İşgücü Desteği Sağlayacak

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 15 Milyon Avro bütçeli “Mahir Eller Projesi” ile 30 bin kişinin mesleki becerisi belirlenecek, 15 bin kişinin mesleki yetkinliği belgelendirilecek ve 3 bin kişiye istihdam sağlanacak. Mahir Eller Projesi Konya Bilgilendirme Toplantısı’nın açılışında konuşan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çankırlı, “Projeye katılanlar hem daha kolay iş bulabilecek hem de şirketlerimize ve ülkemize katkı sağlayacaklar. Projede gönüllü işveren olmak isteyen firmalarımız da kazanacak. Konyalı firmalarımızı, ‘birlikte yaşamak ve birlikte çalışmak için’ gönüllü işveren olmaya davet ediyorum. Hükümetimiz, burada da yanımızda olduğunu gösterdi. 3 bin kişinin istihdam edileceği proje kapsamında, ilk kez istihdam edilecek Suriyeli çalışanlar için firmalarımıza teşvik verilecek. Çalışma izni ücretleri ve yeni istihdam ettiği kişinin toplam maliyetinin yüzde 10’u, proje süresince 6 ay boyunca karşılanacak. Ayrıca firmalarımız mevcut çalışanlarının mesleki yeterliliklerini, proje kapsamında ücretsiz olarak belgelendirme imkânına sahip olacak. Dolayısıyla proje tamamlandığında, şirketlerimiz de daha kalifiye insanlarla çalışma fırsatı bulacaklar. Geçici koruma altındaki Suriyelilerle birlikte vatandaşlarımız da bu projeden faydalanabilecek. İstihdam edilecek her 100 kişiden 35’inin vatandaşlarımızdan oluşması hedeflendi. Projeyle Konya ve tüm Türkiye’nin kazançlı çıkacağına inanıyoruz” dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, basın toplantısına video-konferans ile katıldı. Hisarcıklıoğlu, “Mahir Eller Projesi ile mesleğinde usta olanlara, işinin erbabı olanlara bunu kanıtlama, tescilleme imkânı sunuyoruz” dedi. Projenin Yerel Oda Koordinatörü Erdener Sunar, Mahir Eller Projesinin detaylarını katılımcılarla paylaştı. Sunar, “İki sene sürecek olan Mahir Eller Projesi; Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerini kapsıyor. Proje kapsamında söz konusu 12 ilde 30 bin kişinin mesleki becerisi belirlenecek, 15 bin kişinin mesleki yetkinliği belgelendirilecek ve 3 bin kişiye istihdam sağlanacak” diye konuştu.  Toplantıda Konya Ticaret Odası Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü Uzmanı Ahmet Çelik, “Ekonomik Panorama” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek Konya ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 15 Milyon Avro bütçeli “Mahir Eller Projesi” ile 30 bin kişinin mesleki becerisi belirlenecek, 15 bin kişinin mesleki yetkinliği belgelendirilecek ve 3 bin kişiye istihdam sağlanacak.


Mahir Eller Projesi Konya Bilgilendirme Toplantısı’nın açılışında konuşan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çankırlı, “Projeye katılanlar hem daha kolay iş bulabilecek hem de şirketlerimize ve ülkemize katkı sağlayacaklar. Projede gönüllü işveren olmak isteyen firmalarımız da kazanacak. Konyalı firmalarımızı, ‘birlikte yaşamak ve birlikte çalışmak için’ gönüllü işveren olmaya davet ediyorum. Hükümetimiz, burada da yanımızda olduğunu gösterdi. 3 bin kişinin istihdam edileceği proje kapsamında, ilk kez istihdam edilecek Suriyeli çalışanlar için firmalarımıza teşvik verilecek. Çalışma izni ücretleri ve yeni istihdam ettiği kişinin toplam maliyetinin yüzde 10’u, proje süresince 6 ay boyunca karşılanacak. Ayrıca firmalarımız mevcut çalışanlarının mesleki yeterliliklerini, proje kapsamında ücretsiz olarak belgelendirme imkânına sahip olacak. Dolayısıyla proje tamamlandığında, şirketlerimiz de daha kalifiye insanlarla çalışma fırsatı bulacaklar. Geçici koruma altındaki Suriyelilerle birlikte vatandaşlarımız da bu projeden faydalanabilecek. İstihdam edilecek her 100 kişiden 35’inin vatandaşlarımızdan oluşması hedeflendi. Projeyle Konya ve tüm Türkiye’nin kazançlı çıkacağına inanıyoruz” dedi.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, basın toplantısına video-konferans ile katıldı. Hisarcıklıoğlu, “Mahir Eller Projesi ile mesleğinde usta olanlara, işinin erbabı olanlara bunu kanıtlama, tescilleme imkânı sunuyoruz” dedi.


Projenin Yerel Oda Koordinatörü Erdener Sunar, Mahir Eller Projesinin detaylarını katılımcılarla paylaştı. Sunar, “İki sene sürecek olan Mahir Eller Projesi; Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerini kapsıyor. Proje kapsamında söz konusu 12 ilde 30 bin kişinin mesleki becerisi belirlenecek, 15 bin kişinin mesleki yetkinliği belgelendirilecek ve 3 bin kişiye istihdam sağlanacak” diye konuştu. 


Toplantıda Konya Ticaret Odası Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü Uzmanı Ahmet Çelik, “Ekonomik Panorama” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek Konya ekonomisi hakkında bilgi verdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (