( (

Madrid'den İsrail ve ABD'ye Tepki

Dünya (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 23.05.2021 - 17:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Madrid'den İsrail ve ABD'ye Tepki

İsrail ve ABD yönetimine bir tepki de Madrid'den geldi. Filistin'e destek, ateşkese saygı" çağrısıyla ABD Büyükelçiliği'nde toplanan grup, İsrail Büyükelçiliği'ne yürüdü. Yürüyüşe Madrid Büyükelçisi Musa Odeh de katıldı. Odeh, "Halkımız, haklarını yeniden inşa edebilmek, işgalcileri Filistin topraklarından sürüp, barış içinde yaşayabilmek için mücadeleye devam etmekte kararlıdır" diyerek tepki gösterdi.
İsrail, Filistin ile ateşkes kararı verilmiş olsa da, İşgalci İsrail'in Filistin saldırılarına yönelik tepkiler dünya genelinde sürüyor. Birçok ülkede İsrail protestoları devam ederken, bunlara bir yenisi de İspanya'nın başkenti Madrid'den eklendi. ABD Büyükelçiliği'nde toplanan kalabalık, "Filistin'e destek, ateşkese saygı" çağrısıyla İsrail Büyükelçiliği'ne yürüyerek tepki gösterdi. ABD'YE KINAYICI BİLDİRİ İLE KARŞILIK Sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla toplanan halk, Filistin'e yönelik tutumundan dolayı, ABD yönetimine kınayıcı bir bildiri okuyarak tepki gösterdi. Bildiride, "Filistin'deki işgale, insan hakları ihlallerine son" çağrısı yapılarak, Filistin devletinin başkentinin Kudüs olarak tanınması istendi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tüm dünyanın Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Uluslararası topluma, İsrail ve Filistinli taraflar arasında varılan ateşkese uyulmasını garanti etmesi çağrısı yapıldı. MADRİD BÜYÜKELÇİSİ DE YÜRÜYÜŞE KATILDI Göstericiler tarafından "Terörist İsrail", "Yaşasın Filistin", "İşgale son" sloganları atıldı. "Özgürlük, adalet ve eşitlik." "Filistin için insan hakları." "İsrail'in suç ve soykırım rejimine son" yazılı pankart açılarak yapılan yürüyüşe, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Odeh de katıldı. Odeh yaptığı açıklamada tepkisini, "İsrail'in işgaline, soykırımına, saldırılarına karşı tüm dünyada olduğu gibi İspanya'da da gösteriler devam ediyor. Bizim bu haklı mücadelemize destek veren, İsrail'in devlet terörüne karşı çıkan tüm dünyadaki göstericilere teşekkür ediyoruz. Halkımız, haklarını yeniden inşa edebilmek, işgalcileri Filistin topraklarından sürüp, barış içinde yaşayabilmek için mücadeleye devam etmekte kararlıdır" sözleriyle gösterdi. NE OLMUŞTU? 7 Mayıs'ta, Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'e İsrail saldırıda bulundu ve bu durumu Filistinliler protesto etti. Daha sonrasında işgalci İsrail, Mescid-i Aksa'yı hedef aldı ve 205 Filistinli yaralandı. 8 Mayıs'ta İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırıları düzenlemeye başladı. Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 248 kişi yaşamını yitirdi, 1400'den fazla kişi yaralandı ve 120 binden fazla kişi de evlerinden oldu.
İsrail ve ABD yönetimine bir tepki de Madrid'den geldi. Filistin'e destek, ateşkese saygı" çağrısıyla ABD Büyükelçiliği'nde toplanan grup, İsrail Büyükelçiliği'ne yürüdü. Yürüyüşe Madrid Büyükelçisi Musa Odeh de katıldı. Odeh, "Halkımız, haklarını yeniden inşa edebilmek, işgalcileri Filistin topraklarından sürüp, barış içinde yaşayabilmek için mücadeleye devam etmekte kararlıdır" diyerek tepki gösterdi.

İsrailFilistin ile ateşkes kararı verilmiş olsa da, İşgalci İsrail'in Filistin saldırılarına yönelik tepkiler dünya genelinde sürüyor. Birçok ülkede İsrail protestoları devam ederken, bunlara bir yenisi de İspanya'nın başkenti Madrid'den eklendi. ABD Büyükelçiliği'nde toplanan kalabalık, "Filistin'e destek, ateşkese saygı" çağrısıyla İsrail Büyükelçiliği'ne yürüyerek tepki gösterdi.

ABD'YE KINAYICI BİLDİRİ İLE KARŞILIK

Sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla toplanan halk, Filistin'e yönelik tutumundan dolayı, ABD yönetimine kınayıcı bir bildiri okuyarak tepki gösterdi. Bildiride, "Filistin'deki işgale, insan hakları ihlallerine son" çağrısı yapılarak, Filistin devletinin başkentinin Kudüs olarak tanınması istendi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tüm dünyanın Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Uluslararası topluma, İsrail ve Filistinli taraflar arasında varılan ateşkese uyulmasını garanti etmesi çağrısı yapıldı.

MADRİD BÜYÜKELÇİSİ DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

Göstericiler tarafından "Terörist İsrail", "Yaşasın Filistin", "İşgale son" sloganları atıldı. "Özgürlük, adalet ve eşitlik." "Filistin için insan hakları." "İsrail'in suç ve soykırım rejimine son" yazılı pankart açılarak yapılan yürüyüşe, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Odeh de katıldı. Odeh yaptığı açıklamada tepkisini, "İsrail'in işgaline, soykırımına, saldırılarına karşı tüm dünyada olduğu gibi İspanya'da da gösteriler devam ediyor. Bizim bu haklı mücadelemize destek veren, İsrail'in devlet terörüne karşı çıkan tüm dünyadaki göstericilere teşekkür ediyoruz. Halkımız, haklarını yeniden inşa edebilmek, işgalcileri Filistin topraklarından sürüp, barış içinde yaşayabilmek için mücadeleye devam etmekte kararlıdır" sözleriyle gösterdi.

NE OLMUŞTU?

7 Mayıs'ta, Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'e İsrail saldırıda bulundu ve bu durumu Filistinliler protesto etti. Daha sonrasında işgalci İsrail, Mescid-i Aksa'yı hedef aldı ve 205 Filistinli yaralandı. 8 Mayıs'ta İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırıları düzenlemeye başladı. Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 248 kişi yaşamını yitirdi, 1400'den fazla kişi yaralandı ve 120 binden fazla kişi de evlerinden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (