( (

Liseliler ‘İstinye Üniversitesi Bahar Atölyesi’nde Akademisyenlerle Bir Araya Geldi

Eğitim 25.04.2022 - 11:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Liseliler ‘İstinye Üniversitesi Bahar Atölyesi’nde Akademisyenlerle Bir Araya Geldi

İstinye Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Lise Bahar Atölyesi’ne Türkiye’nin farklı illerinden 150 öğrenci katıldı. Üç gün süren etkinlik boyunca İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı atölyelere katılan liseliler ilgi duydukları alanlarda bilgi sahibi olurlarken, uygulamalı atölye içeriklerinin yanında eğlenceli sosyal aktivitelere katılarak üniversite atmosferini de deneyimlediler.
Türkiye’nin farklı illerinden 150 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen İstinye Üniversitesi (İSÜ) Lise Bahar Atölyesi’nde, üniversite adayları akademisyenlerle bir araya geldi. 13-15 Nisan tarihleri arasında yoğun bir katılımla gerçekleşen kampta, liseliler İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin düzenlediği sağlık, iletişim, moleküler biyoloji ve genetik, yapay zekâ, ticaret ve işletmecilik, dijital oyun ile gastronomi atölyelerine katılarak geleceğin öne çıkan alanlarıyla ilgili bilgi sahibi oldular. Üniversite yaşamının hem eğitim hem sosyal imkanlarını deneyimleme şansı sunan Lise Bahar Atölyesi, tüm lise öğrencilerinin başvurularına açık şekilde ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Liselilerin üniversite yaşamını deneyimlemesi için çeşitli zamanlarda etkinlikler gerçekleştiren İstinye Üniversitesi, 2-4 Şubat tarihleri arasında da yaklaşık 72 farklı atölye çalışmasının yer aldığı İSÜ Lise Kış Kampı etkinliğini gerçekleştirmişti.   “Üniversite yaşamının hem sosyal hem eğitim imkanlarını deneyimlediler”   İstinye Üniversitesi Bahar Atölyesi ile ilgili konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi: “Bahar Atölyesi, tüm lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katılabildiği, üniversite yaşamının hem eğitim hem sosyal imkanlarını deneyimleme şansı sunan bir program. Lise öğrencilerine yönelik yapılan bilgilendirici etkinlikleri çok önemsiyoruz. Öğrencilerin gelecekteki kariyer yolculuklarını belirlemek, hedeflediği alanlarda henüz lisedeyken bilgi sahibi olmak, istediği alanı bulmasına imkân sunmak açısından bu etkinlikler değerli. Biz de 13-15 Nisan tarihleri arasında üç gün boyunca liseli öğrencilerimizi ağırladık. Onları geleceğin öne çıkan alanlarıyla ilgili hazırlanmış atölyelerine katılmalarıma imkân sunarak kariyer yolculuklarıyla ilgili şimdiden bir yol haritası belirlemelerine destek sunmak istedik. 2-4 Şubat tarihleri arasında da İSÜ Lise Kış Kampı’nı düzenlemiştik. Bu etkinlikleri belirli zamanlarda gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”     “Verimli atölye programları hazırladık”   İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, atölyelere katılan liselere teşekkür ederek şöyle konuştu: “Henüz lisedeyken üniversite yaşamını deneyimlemenin öğrenciler üzerindeki etkisi çok önemli. Bu atölyeler öğrencilere motivasyon sağlıyor ve meslek yönelimlerine karar vermelerine destek oluyor. Verimli bir atölye programı hazırlayabilmek adına tüm İstinye Üniversitesi ailesi olarak ciddi bir emek harcadık. Liseli öğrenciler de kendi geleceklerini daha doğru planlayabilmek adına burada bizlerle üniversite iklimini teneffüs ettiler.”   İstinye Üniversitesi'nin aday öğrencilere yönelik tüm etkinlikleri aday.istinye.edu.tr adresinden takip edilebiliyor. Ayrıntılı bilgi için: https://aday.istinye.edu.tr/
İstinye Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Lise Bahar Atölyesi’ne Türkiye’nin farklı illerinden 150 öğrenci katıldı. Üç gün süren etkinlik boyunca İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı atölyelere katılan liseliler ilgi duydukları alanlarda bilgi sahibi olurlarken, uygulamalı atölye içeriklerinin yanında eğlenceli sosyal aktivitelere katılarak üniversite atmosferini de deneyimlediler.

Türkiye’nin farklı illerinden 150 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen İstinye Üniversitesi (İSÜ) Lise Bahar Atölyesi’nde, üniversite adayları akademisyenlerle bir araya geldi. 13-15 Nisan tarihleri arasında yoğun bir katılımla gerçekleşen kampta, liseliler İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin düzenlediği sağlık, iletişim, moleküler biyoloji ve genetik, yapay zekâ, ticaret ve işletmecilik, dijital oyun ile gastronomi atölyelerine katılarak geleceğin öne çıkan alanlarıyla ilgili bilgi sahibi oldular. Üniversite yaşamının hem eğitim hem sosyal imkanlarını deneyimleme şansı sunan Lise Bahar Atölyesi, tüm lise öğrencilerinin başvurularına açık şekilde ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Liselilerin üniversite yaşamını deneyimlemesi için çeşitli zamanlarda etkinlikler gerçekleştiren İstinye Üniversitesi, 2-4 Şubat tarihleri arasında da yaklaşık 72 farklı atölye çalışmasının yer aldığı İSÜ Lise Kış Kampı etkinliğini gerçekleştirmişti.

 

“Üniversite yaşamının hem sosyal hem eğitim imkanlarını deneyimlediler”

 

İstinye Üniversitesi Bahar Atölyesi ile ilgili konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi:

“Bahar Atölyesi, tüm lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katılabildiği, üniversite yaşamının hem eğitim hem sosyal imkanlarını deneyimleme şansı sunan bir program. Lise öğrencilerine yönelik yapılan bilgilendirici etkinlikleri çok önemsiyoruz. Öğrencilerin gelecekteki kariyer yolculuklarını belirlemek, hedeflediği alanlarda henüz lisedeyken bilgi sahibi olmak, istediği alanı bulmasına imkân sunmak açısından bu etkinlikler değerli. Biz de 13-15 Nisan tarihleri arasında üç gün boyunca liseli öğrencilerimizi ağırladık. Onları geleceğin öne çıkan alanlarıyla ilgili hazırlanmış atölyelerine katılmalarıma imkân sunarak kariyer yolculuklarıyla ilgili şimdiden bir yol haritası belirlemelerine destek sunmak istedik. 2-4 Şubat tarihleri arasında da İSÜ Lise Kış Kampı’nı düzenlemiştik. Bu etkinlikleri belirli zamanlarda gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

 

 

“Verimli atölye programları hazırladık”

 

İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, atölyelere katılan liselere teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Henüz lisedeyken üniversite yaşamını deneyimlemenin öğrenciler üzerindeki etkisi çok önemli. Bu atölyeler öğrencilere motivasyon sağlıyor ve meslek yönelimlerine karar vermelerine destek oluyor. Verimli bir atölye programı hazırlayabilmek adına tüm İstinye Üniversitesi ailesi olarak ciddi bir emek harcadık. Liseli öğrenciler de kendi geleceklerini daha doğru planlayabilmek adına burada bizlerle üniversite iklimini teneffüs ettiler.”

 

İstinye Üniversitesi'nin aday öğrencilere yönelik tüm etkinlikleri aday.istinye.edu.tr adresinden takip edilebiliyor. Ayrıntılı bilgi için: https://aday.istinye.edu.tr/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (