( (

LGS ve YKS Günlerinde Kısmı Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 18.06.2020 - 23:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

LGS ve YKS Günlerinde Kısmı Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı için öğrencilerin sınava güvenle gidebilmeleri için sınavın yapılacağı saatler arasında sokağa çıkma yasağı geldi. Bakan Koca konuyla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular" dedi.
Sınav saatleri arasında sokağa çıkma yasağı geldi.  Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LGS ve YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler." dedi.   Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bilim Kurulu'nun, sınava giriş ve çıkış saatleriyle ilgili, sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu" ifadelerini kullanmıştı.   Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun bu önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını açıklayarak "Her iki sınavla ilgili giriş ve çıkışla ilgili uygulamanın yapılması talimatını verdi. Hangi saatleri arasında olması gerektiğiyle ilgili öğrencinin yanlarında en fazla iki kişinin olması şartıyla İçişleri Bakanlığı bugün açıklama yapmış olurlar" dedi.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Öğrencilerimizle ilgili hem LGS hem YKS ile ilgili şu dönemde sınavın olabildiğince güvenilir yapılması şeklinde Bilim Kurulu’nun önerisi oldu.   “DAHA GÜVENİLİR OLMASI İÇİN” Her türlü tedbirler alınması noktasında hem rehber yayınlandı hem ilgili birimlere hangi tedbirlerin alınması gerektiği hatırlatılmış oldu. Her iki sınav için Bilim Kurulu’nun özellikle sınava giriş saatleri başlangıç saatleri ve çıkış saatleri olmak üzere daha güvenilir bu sınava gelişlerini sağlamak üzere tedbir alınması, gerektiğinde sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu.   “BAKANLIĞIMIZ BUGÜN AÇIKLAMA YAPMIŞ OLUR”   Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hasssasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular. Hangi saatlerle ilgili olması gerektiğini, yanlarında iki kişi olması kaydıyla İçişleri Bakanlığımız bugün açıklama yapmış olurlar."   Bakan Koca'nın yaptığı bu açıklamanın ardından 20 Haziran'da yapılacak olan LGS sınavı saatlerinin giriş ve çıkışında öğrencilerin güvenli olabilmesi için sokağa çıkma yasağının gelmesi bekleniyor.   SINAV ZAMANI VE SAATİ Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın giriş bilgileri yayımlandı. Fotoğraflı sınav giriş belgesi okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. Sınav 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da yapılacak.
Hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı için öğrencilerin sınava güvenle gidebilmeleri için sınavın yapılacağı saatler arasında sokağa çıkma yasağı geldi. Bakan Koca konuyla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular" dedi.

Sınav saatleri arasında sokağa çıkma yasağı geldi. 

Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LGS ve YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler." dedi.

 

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bilim Kurulu'nun, sınava giriş ve çıkış saatleriyle ilgili, sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu" ifadelerini kullanmıştı.

 


Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun bu önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını açıklayarak "Her iki sınavla ilgili giriş ve çıkışla ilgili uygulamanın yapılması talimatını verdi. Hangi saatleri arasında olması gerektiğiyle ilgili öğrencinin yanlarında en fazla iki kişinin olması şartıyla İçişleri Bakanlığı bugün açıklama yapmış olurlar" dedi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Öğrencilerimizle ilgili hem LGS hem YKS ile ilgili şu dönemde sınavın olabildiğince güvenilir yapılması şeklinde Bilim Kurulu’nun önerisi oldu.

 

“DAHA GÜVENİLİR OLMASI İÇİN”

Her türlü tedbirler alınması noktasında hem rehber yayınlandı hem ilgili birimlere hangi tedbirlerin alınması gerektiği hatırlatılmış oldu. Her iki sınav için Bilim Kurulu’nun özellikle sınava giriş saatleri başlangıç saatleri ve çıkış saatleri olmak üzere daha güvenilir bu sınava gelişlerini sağlamak üzere tedbir alınması, gerektiğinde sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu.

 

“BAKANLIĞIMIZ BUGÜN AÇIKLAMA YAPMIŞ OLUR”

 

Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hasssasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular. Hangi saatlerle ilgili olması gerektiğini, yanlarında iki kişi olması kaydıyla İçişleri Bakanlığımız bugün açıklama yapmış olurlar."

 

Bakan Koca'nın yaptığı bu açıklamanın ardından 20 Haziran'da yapılacak olan LGS sınavı saatlerinin giriş ve çıkışında öğrencilerin güvenli olabilmesi için sokağa çıkma yasağının gelmesi bekleniyor.

 

SINAV ZAMANI VE SAATİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın giriş bilgileri yayımlandı. Fotoğraflı sınav giriş belgesi okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. Sınav 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (