( (

KTÜN Öğrencilerine TEKNOFEST ve TÜBİTAK’tan Üçüncülük Ödülü

Teknoloji 28.09.2020 - 13:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTÜN Öğrencilerine TEKNOFEST ve TÜBİTAK’tan Üçüncülük Ödülü

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST2020) tamamlandı.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RACLAB Intelligent Traffic Control Takımı, ‘Akıllı Ulaşım’ kategorisinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığındaki  'Şehir içi Trafik Işık Ağının Optimum Kontrolü' projeleriyle üçüncülüğü elde ederek ödül almaya hak kazandı. Takım üyeleri Muzamil Eltejani Mohammed Ali,  Seyit Alperen Çeltek, ödüllerini TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı.   TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman danışmanlığında Özlem Saygi ve Ramazan Hoyladı’nın “Denizlerde Petrol Türevi Sızıntılarının Neden Olduğu Kirliliği Gidermek İçin Nanoteknoloji Temelli Bir Çözüm: Yağ-Su Ayırıcı Yüzer Platform - Vatoz" adlı projeleri ‘Enerji ve Çevre” dalında Türkiye üçüncülüğü” ödülünü kazandı. Öğrenciler, ödüllerini TEKNOFEST ödül töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.   REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK   Uluslararası düzeyde olan bu önemli organizasyondaki başarılarından dolayı öğretim üyelerini ve öğrencileri tebrik eden KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “TEKNOFEST2020 final yarışmalarında üniversitemizi temsil eden takımlarımızı ve öğretim elemanlarımızı cesaret ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu gibi platformlarda Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerini ve öğretim üyelerini görmekten ve onların bu çabalarına ortak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST2020) tamamlandı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) RACLAB Intelligent Traffic Control Takımı, ‘Akıllı Ulaşım’ kategorisinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığındaki  'Şehir içi Trafik Işık Ağının Optimum Kontrolü' projeleriyle üçüncülüğü elde ederek ödül almaya hak kazandı. Takım üyeleri Muzamil Eltejani Mohammed Ali,  Seyit Alperen Çeltek, ödüllerini TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı.

 

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman danışmanlığında Özlem Saygi ve Ramazan Hoyladı’nın “Denizlerde Petrol Türevi Sızıntılarının Neden Olduğu Kirliliği Gidermek İçin Nanoteknoloji Temelli Bir Çözüm: Yağ-Su Ayırıcı Yüzer Platform - Vatoz" adlı projeleri ‘Enerji ve Çevre” dalında Türkiye üçüncülüğü” ödülünü kazandı. Öğrenciler, ödüllerini TEKNOFEST ödül töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.

 

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

 

Uluslararası düzeyde olan bu önemli organizasyondaki başarılarından dolayı öğretim üyelerini ve öğrencileri tebrik eden KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “TEKNOFEST2020 final yarışmalarında üniversitemizi temsil eden takımlarımızı ve öğretim elemanlarımızı cesaret ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu gibi platformlarda Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerini ve öğretim üyelerini görmekten ve onların bu çabalarına ortak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (