( (

KTÜN’de Antibakteriyel Nanokaplama Teknolojileri Tartışıldı

Gündem 08.10.2019 - 09:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTÜN’de Antibakteriyel Nanokaplama Teknolojileri Tartışıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ve İngiltere Durham Üniversitesi iş birliğinde, TÜBİTAK ve Royal Society tarafından desteklenen “Antibakteriyel nanokaplama teknolojilerinde mükemmelliyet için İngiltere-Türkiye iş birliği” projesi kapsamında çalıştay düzenlendi. Konya’da yapılan çalıştayda, sağlık ve çevre alanında birçok probleme neden olan antibakteriyel ürünler ile antibiyotik ilaçların, etkisini azaltmaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.
Konya Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Konya Teknokent’te gerçekleştirilen çalıştaya, Türk ve İngiliz bilim insanları, kamu kurum temsilcileri ve sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Projenin Türkiye yürütücüsü, Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Kimya Mühendisliği bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Duygu Yanardağ, proje faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.   “PROJENİN FİNAL RAPORUNU KASIM’DA SUNMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”   Prof. Dr. Karaman, yaptığı açıklamada, proje amacının, yeni nesil kalıcı, düşük maliyetli ve güvenilir antibakteriyel yüzey kaplamalarının günlük yaşamda sık kullanılan yüzeylere uygulanarak, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemeye yönelik olduğunu söyledi. Mutfaktan banyoya, ortak kullanım alanlarından kişisel ürünlere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek bu yüzey kapamalarının, öğretim üyeleri ile firmaların odak noktası haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Karaman, “Dünyada, bu işin daha kullanışlı olması, tercih edilen ve ucuza mal edebilen bir duruma kavuşturulması için çalışmalarımızda sona yaklaşmaktayız. Günümüzde sıklıkla başvurulan antibakteriyel ürünler ve antibiyotik ilaçların yoğun ve bilinçsiz kullanımı, birçok sağlık ve çevre problemlerine yol açmaktadır. Yaptığımız çalışmaların, bu sorunları çözmeye yönelik düşük maliyetli, kalıcı, etkili ve yüksek katma değerli ürünlere temel oluşturacağını düşünüyoruz. Bu projede hedefimiz, projenin çıktılarını potansiyel paydaşlara aktarmak. Gerek ekonomiye katkı sağlamak gerekse bulaşıcı hastalıkları önleme adına insanlara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Oldukça verimli ilerlemekte olan projemizin final raporunu ise Kasım ayında sunmayı öngörmekteyiz.” diye konuştu.   Projenin İngiltere yürütücüsü, Durham Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jas Pal Badyal ve öğretim üyelerinin İngiltere’deki yeni antibakteriyel kaplamalarla ilgili sunum yaptığı çalıştayda, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği temsilcisi de antibakteriyel kaplamalara ilişkin sunum gerçekleştirdi.   Proje kapsamında ilk çalıştay, İngiltere’de Nisan 2019’da gerçekleştirilmişti.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ve İngiltere Durham Üniversitesi iş birliğinde, TÜBİTAK ve Royal Society tarafından desteklenen “Antibakteriyel nanokaplama teknolojilerinde mükemmelliyet için İngiltere-Türkiye iş birliği” projesi kapsamında çalıştay düzenlendi. Konya’da yapılan çalıştayda, sağlık ve çevre alanında birçok probleme neden olan antibakteriyel ürünler ile antibiyotik ilaçların, etkisini azaltmaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Konya Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Konya Teknokent’te gerçekleştirilen çalıştaya, Türk ve İngiliz bilim insanları, kamu kurum temsilcileri ve sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Projenin Türkiye yürütücüsü, Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Kimya Mühendisliği bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Duygu Yanardağ, proje faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

“PROJENİN FİNAL RAPORUNU KASIM’DA SUNMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”

 

Prof. Dr. Karaman, yaptığı açıklamada, proje amacının, yeni nesil kalıcı, düşük maliyetli ve güvenilir antibakteriyel yüzey kaplamalarının günlük yaşamda sık kullanılan yüzeylere uygulanarak, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemeye yönelik olduğunu söyledi. Mutfaktan banyoya, ortak kullanım alanlarından kişisel ürünlere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek bu yüzey kapamalarının, öğretim üyeleri ile firmaların odak noktası haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Karaman, “Dünyada, bu işin daha kullanışlı olması, tercih edilen ve ucuza mal edebilen bir duruma kavuşturulması için çalışmalarımızda sona yaklaşmaktayız. Günümüzde sıklıkla başvurulan antibakteriyel ürünler ve antibiyotik ilaçların yoğun ve bilinçsiz kullanımı, birçok sağlık ve çevre problemlerine yol açmaktadır. Yaptığımız çalışmaların, bu sorunları çözmeye yönelik düşük maliyetli, kalıcı, etkili ve yüksek katma değerli ürünlere temel oluşturacağını düşünüyoruz. Bu projede hedefimiz, projenin çıktılarını potansiyel paydaşlara aktarmak. Gerek ekonomiye katkı sağlamak gerekse bulaşıcı hastalıkları önleme adına insanlara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Oldukça verimli ilerlemekte olan projemizin final raporunu ise Kasım ayında sunmayı öngörmekteyiz.” diye konuştu.

 

Projenin İngiltere yürütücüsü, Durham Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jas Pal Badyal ve öğretim üyelerinin İngiltere’deki yeni antibakteriyel kaplamalarla ilgili sunum yaptığı çalıştayda, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği temsilcisi de antibakteriyel kaplamalara ilişkin sunum gerçekleştirdi.

 

Proje kapsamında ilk çalıştay, İngiltere’de Nisan 2019’da gerçekleştirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (