( (

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

22.04.2020 - 12:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Sade, mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920, Türk milletinin, bağımsızlık mücadelesini bir kez daha tüm dünyaya ilân ettiği, şanlı bir tarihtir. O gün, garbın vatanımıza hayasızca saldırılarına, tüm kutsallarımızı ayaklar altına alma çabalarına milletimiz adeta dur demiş, yeniden şahlanış ve dirilişin ateşi yakılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda çok önemli bir adım atılmış, Türk milletinin sayısız şeref ve asalet dolu zaferlerine bir yenisi daha eklenmiştir.     Bugün, millet iradesinin üzerinde hiçbir gücü kabul etmeyen, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın saygı duyduğu bir ülke konumuna gelmiştir. Milletin egemenliğini tek gerçek olarak referans alan Türkiye, dünya çapında görülen Koronavirüs salgınına karşı yine millî bir mücadele yürütmektedir. Bugün Türkiye, millî gücünün tüm unsurlarını anında koordine edebilen, Sosyal Devlet ilkesini gerçek manada işleten, güçlü sağlık sistemine ve inovasyon kapasitesine sahip, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarının yardımına koşan ve başka ülkelere yardım götüren bir ülke konumundadır. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik ruhumuzla “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyebilmek, tıpkı millî mücadele döneminde olduğu gibi bizleri yine muzaffer kılacaktır. Yine inanıyoruz ki bugün olduğu gibi gelecekte de tüm insanlık için araştıran, geliştiren ve üreten bir Türkiye, zalimin korkusu, mazlumun umudu olarak dünyanın önemli bir aktörü olmaya devam edecektir.   Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi olarak bizler de tarihi mirasımızdan dolayı üzerimize düşen sorumluluğu biliyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin yetişmelerinde pay sahibi olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Koronavirüs salgını sürecinde öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramaması için uzaktan öğretim sürecini bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde uygulamaya koyarak, eğitimin canlı olarak hız kesmeden devam etmesini sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. KTO Karatay Üniversitesi, bugün olduğu gibi gelecekte de ilimde ve bilimde öncü idealleri doğrultusunda var gücüyle çalışmaya devam edecektir.   Bu vesileyle İstiklâl Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; KTO Karatay Üniversitesi adına medeniyetimizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımız ile tüm dünya çocuklarının barış, sevgi, sağlık ve huzur dolu bir dünyada yaşamaları temennisi ile aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Sade, mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920, Türk milletinin, bağımsızlık mücadelesini bir kez daha tüm dünyaya ilân ettiği, şanlı bir tarihtir. O gün, garbın vatanımıza hayasızca saldırılarına, tüm kutsallarımızı ayaklar altına alma çabalarına milletimiz adeta dur demiş, yeniden şahlanış ve dirilişin ateşi yakılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda çok önemli bir adım atılmış, Türk milletinin sayısız şeref ve asalet dolu zaferlerine bir yenisi daha eklenmiştir.  

 

Bugün, millet iradesinin üzerinde hiçbir gücü kabul etmeyen, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın saygı duyduğu bir ülke konumuna gelmiştir. Milletin egemenliğini tek gerçek olarak referans alan Türkiye, dünya çapında görülen Koronavirüs salgınına karşı yine millî bir mücadele yürütmektedir. Bugün Türkiye, millî gücünün tüm unsurlarını anında koordine edebilen, Sosyal Devlet ilkesini gerçek manada işleten, güçlü sağlık sistemine ve inovasyon kapasitesine sahip, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarının yardımına koşan ve başka ülkelere yardım götüren bir ülke konumundadır. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik ruhumuzla “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyebilmek, tıpkı millî mücadele döneminde olduğu gibi bizleri yine muzaffer kılacaktır. Yine inanıyoruz ki bugün olduğu gibi gelecekte de tüm insanlık için araştıran, geliştiren ve üreten bir Türkiye, zalimin korkusu, mazlumun umudu olarak dünyanın önemli bir aktörü olmaya devam edecektir.

 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi olarak bizler de tarihi mirasımızdan dolayı üzerimize düşen sorumluluğu biliyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin yetişmelerinde pay sahibi olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Koronavirüs salgını sürecinde öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramaması için uzaktan öğretim sürecini bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde uygulamaya koyarak, eğitimin canlı olarak hız kesmeden devam etmesini sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. KTO Karatay Üniversitesi, bugün olduğu gibi gelecekte de ilimde ve bilimde öncü idealleri doğrultusunda var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

 

Bu vesileyle İstiklâl Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; KTO Karatay Üniversitesi adına medeniyetimizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımız ile tüm dünya çocuklarının barış, sevgi, sağlık ve huzur dolu bir dünyada yaşamaları temennisi ile aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (