( (

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten İşletmelere "Kısa Çalışma Ödeneği" Çağrısı

İş Dünyası 02.04.2020 - 14:25, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten İşletmelere "Kısa Çalışma Ödeneği" Çağrısı

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Kısa Çalışma” şartlarının, Koronavirüs salgını nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenleme çerçevesinde kolaylaştırıldığını belirterek, işletmelerin bu süreçte çalışanlarını ücretsiz izine göndermek yerine “Kısa Çalışma Ödeneği” uygulamasını kullanmaları çağrısı yaptı.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından etkilenen işletmelere, çalışanlarını ücretsiz izne göndermek yerine 'kısa çalışma ödeneği' uygulamasına başvurmaları çağrısında bulundu. Kısa Çalışma Ödeneğinin şartlarının, koronavirüs salgını nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenleme çerçevesinde kolaylaştırıldığını belirten Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti:   "Firmalarımız için devletimiz tarafından uygulanan Kısa Çalışma, zor zamanlarda işverenin işçisini kaybetmemesi, işçinin de gelirinin bir nebze korunması sağlayan bir uygulamadır. Koronavirüs salgını işte tam da bu zor duruma bir örnek olduğu için kısa çalışma daha da önem kazanmıştır. Bu süreçte tüm firmalarımıza çağrımız; işçi çıkarmayın 'kısa çalışma ödeneği' uygulamasına başvuru yapın. Bu uygulamada ihtiyacınız olan destek var. Devletimiz bu zorlu süreçte kısa çalışma uygulamasının kapsamını genişleterek ve başvuru sürecini kolaylaştırarak firmalarımıza destek olmaktadır. Burada en önemli şart istihdamı korumak ve işçi çıkarmamış olmak. Faaliyetlerini azaltan veya durdurmak zorunda kalan tüm işletmeler kısa çalışma ödeneği başvurularını, Çalışma ve İşkur İl Müdürlüklerine gitmeden elektronik ortamda yapılabilmektedir. Firmalarımız İŞKUR sitesi üzerinden gerekli belgeleri temin ediyor ve doldurarak kısa çalışma ödeneğine başvuruyor. İlgili başvuru süreci tamamladıktan sonra uzmanlar tarafından gerekli incelmeler tamamlandıktan sonra firmanın başvuru şartları değerlendiriliyor. Eğer şartlar sağlanıyorsa firmada veya işletmede çalışan sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ı azami 3 ay boyunca işçinin hesabına yatırılıyor. Bu işletmelerimizin korona virüs ile mücadele sürecinde yaşadığı en büyük sorunların başında gelen istihdam yükünü hafifletecek önemli bir destek. Durumu uygun olan işletmeler bu desteğe müracaat etmelidir."   Başkan Öztürk, Konya Ticaret Odası üyelerinin kısa çalışma uygulamasına ilişkin sorularını koronadestek@kto.org.tr e.posta adresi, (0532) 404 9299 no.lu whatsapp hattı ve (0332) 221 5292 no.lu telefon hattından iletebileceklerini bildirdi.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Kısa Çalışma” şartlarının, Koronavirüs salgını nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenleme çerçevesinde kolaylaştırıldığını belirterek, işletmelerin bu süreçte çalışanlarını ücretsiz izine göndermek yerine “Kısa Çalışma Ödeneği” uygulamasını kullanmaları çağrısı yaptı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından etkilenen işletmelere, çalışanlarını ücretsiz izne göndermek yerine 'kısa çalışma ödeneği' uygulamasına başvurmaları çağrısında bulundu. Kısa Çalışma Ödeneğinin şartlarının, koronavirüs salgını nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenleme çerçevesinde kolaylaştırıldığını belirten Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti:

 

"Firmalarımız için devletimiz tarafından uygulanan Kısa Çalışma, zor zamanlarda işverenin işçisini kaybetmemesi, işçinin de gelirinin bir nebze korunması sağlayan bir uygulamadır. Koronavirüs salgını işte tam da bu zor duruma bir örnek olduğu için kısa çalışma daha da önem kazanmıştır. Bu süreçte tüm firmalarımıza çağrımız; işçi çıkarmayın 'kısa çalışma ödeneği' uygulamasına başvuru yapın. Bu uygulamada ihtiyacınız olan destek var. Devletimiz bu zorlu süreçte kısa çalışma uygulamasının kapsamını genişleterek ve başvuru sürecini kolaylaştırarak firmalarımıza destek olmaktadır. Burada en önemli şart istihdamı korumak ve işçi çıkarmamış olmak. Faaliyetlerini azaltan veya durdurmak zorunda kalan tüm işletmeler kısa çalışma ödeneği başvurularını, Çalışma ve İşkur İl Müdürlüklerine gitmeden elektronik ortamda yapılabilmektedir. Firmalarımız İŞKUR sitesi üzerinden gerekli belgeleri temin ediyor ve doldurarak kısa çalışma ödeneğine başvuruyor. İlgili başvuru süreci tamamladıktan sonra uzmanlar tarafından gerekli incelmeler tamamlandıktan sonra firmanın başvuru şartları değerlendiriliyor. Eğer şartlar sağlanıyorsa firmada veya işletmede çalışan sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ı azami 3 ay boyunca işçinin hesabına yatırılıyor. Bu işletmelerimizin korona virüs ile mücadele sürecinde yaşadığı en büyük sorunların başında gelen istihdam yükünü hafifletecek önemli bir destek. Durumu uygun olan işletmeler bu desteğe müracaat etmelidir."

 

Başkan Öztürk, Konya Ticaret Odası üyelerinin kısa çalışma uygulamasına ilişkin sorularını koronadestek@kto.org.tr e.posta adresi, (0532) 404 9299 no.lu whatsapp hattı ve (0332) 221 5292 no.lu telefon hattından iletebileceklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (