( (

Konyalı Yazarlar Amasya ve Tokat’ı Gezdi

Kültür Sanat 06.08.2021 - 14:17, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konyalı Yazarlar Amasya ve Tokat’ı Gezdi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, “Yazılacak çok şeyimiz var” projesi kapsamındaki kültürel seyahatlerine bir yenisini ekledi.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri, 2021 yılı 20.  Programını tarih ve kültür havzası,  Amasya ve Tokat’ı gezdi. Üyelerini “Yazılacak çok şeyimiz var” sloganıyla her yıl Selçuklu ve Osmanlı’nın farklı şehirlerine seyahat ettiren TYB Konya Şubesi bu yıl Amasya ve Tokat illerini seçti. TYB’nin kurucu ve geçmiş dönem başkanlarından Mustafa Çalışkan, Bekir Şahin, M. Ali Köseoğlu, Hayri Erten’in yanı sıra AK Parti Konya milletvekili ve TYB üyesi Av. Ahmet Sorgun da geziye katılanlar arasındaydı. Bir gece Amasya’da konaklayan Konyalı yazarlar Kral Kaya Mezarları, Amasya Kalesi, Ferhat ile Şirin Müzesi, Yeşilırmak üzerindeki Alçak Köprü, Saat Kulesi, Arkeoloji Müzesi, Sultan 2. Beyazıd Külliyesi, Minyatür Amasya Müzesi, Burmalı Minare Cami, Gökmedrese Cami, Yörgüç Paşa Cami, Halifet Gazi Kümbeti ve Seyyid Mir Hamza Nigârî Türbesini ziyaret etti. Şehre gelişleri sırasında Konyalı Yazarları karşılayan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ve İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler. Amasya programını tamamlayan heyet Tokat’a hareket etti. Geceyi Tokat’ta geçirdikten sonra ertesi gün şehir turu yapıldı. Evliya Çelebi'nin "Alimler ve Şairler Şehri" diyerek övdüğü, Hz. Mevlana'nın methettiği,  Şeyhülislam İbn-i Kemal gibi âlim ve Gazi Osman Paşa gibi komutanların yetiştiği şehri, Rehber Hasan Erdem nezaretinde gezen yazarlar, Ulu Camii, Takyeciler Camii, Kabe-i Mescid Camii, Ali Paşa Camii, Garipler Camii, Tokat Mevlevihanesi, Taşhan, Ali Paşa Hamamı, Tokat Müzesi, Sulusolak Çarşısı, Latifoğlu Konağı, Saat Kulesi, Yağıbasan Medresesi, tarihi Hıdırlık Köprüsü ve kentsel dönüşüm projesiyle tarihin uyandırıldığı eski Tokat sokakları hakkında bilgi aldı. Tokat Müzesi ziyareti sırasında TYB heyetine dâhil olan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Konya ve Tokat arasındaki tarihî ve kültürel doku benzerliğine dikkat çekerek iki şehir arasında münasebetlerin geliştirilmesi dileğinde bulundu. TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Milletvekili Av. Ahmet Sorgun, Tokat Belediye Başkanı Eroğlu ve heyete refakat eden Tokatlı yazarlar Mustafa Uçurum, Ali Bal’a TYB’nin yayınlarını hediye ederek teşekkürlerini sundu. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, üç gün süren program sonunda geziye iştirak eden tüm TYB üyelerine teşekkür etti.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, “Yazılacak çok şeyimiz var” projesi kapsamındaki kültürel seyahatlerine bir yenisini ekledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri, 2021 yılı 20.  Programını tarih ve kültür havzası,  Amasya ve Tokat’ı gezdi. Üyelerini “Yazılacak çok şeyimiz var” sloganıyla her yıl Selçuklu ve Osmanlı’nın farklı şehirlerine seyahat ettiren TYB Konya Şubesi bu yıl Amasya ve Tokat illerini seçti. TYB’nin kurucu ve geçmiş dönem başkanlarından Mustafa Çalışkan, Bekir Şahin, M. Ali Köseoğlu, Hayri Erten’in yanı sıra AK Parti Konya milletvekili ve TYB üyesi Av. Ahmet Sorgun da geziye katılanlar arasındaydı.

Bir gece Amasya’da konaklayan Konyalı yazarlar Kral Kaya Mezarları, Amasya Kalesi, Ferhat ile Şirin Müzesi, Yeşilırmak üzerindeki Alçak Köprü, Saat Kulesi, Arkeoloji Müzesi, Sultan 2. Beyazıd Külliyesi, Minyatür Amasya Müzesi, Burmalı Minare Cami, Gökmedrese Cami, Yörgüç Paşa Cami, Halifet Gazi Kümbeti ve Seyyid Mir Hamza Nigârî Türbesini ziyaret etti.

Şehre gelişleri sırasında Konyalı Yazarları karşılayan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ve İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.

Amasya programını tamamlayan heyet Tokat’a hareket etti. Geceyi Tokat’ta geçirdikten sonra ertesi gün şehir turu yapıldı. Evliya Çelebi'nin "Alimler ve Şairler Şehri" diyerek övdüğü, Hz. Mevlana'nın methettiği,  Şeyhülislam İbn-i Kemal gibi âlim ve Gazi Osman Paşa gibi komutanların yetiştiği şehri, Rehber Hasan Erdem nezaretinde gezen yazarlar, Ulu Camii, Takyeciler Camii, Kabe-i Mescid Camii, Ali Paşa Camii, Garipler Camii, Tokat Mevlevihanesi, Taşhan, Ali Paşa Hamamı, Tokat Müzesi, Sulusolak Çarşısı, Latifoğlu Konağı, Saat Kulesi, Yağıbasan Medresesi, tarihi Hıdırlık Köprüsü ve kentsel dönüşüm projesiyle tarihin uyandırıldığı eski Tokat sokakları hakkında bilgi aldı.

Tokat Müzesi ziyareti sırasında TYB heyetine dâhil olan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Konya ve Tokat arasındaki tarihî ve kültürel doku benzerliğine dikkat çekerek iki şehir arasında münasebetlerin geliştirilmesi dileğinde bulundu. TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Milletvekili Av. Ahmet Sorgun, Tokat Belediye Başkanı Eroğlu ve heyete refakat eden Tokatlı yazarlar Mustafa Uçurum, Ali Bal’a TYB’nin yayınlarını hediye ederek teşekkürlerini sundu.

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, üç gün süren program sonunda geziye iştirak eden tüm TYB üyelerine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (