( (

Konya, Uluslararası Bir Etkinliğe Daha Ev Sahipliği Yapıyor.

Kültür Sanat 03.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya, Uluslararası Bir Etkinliğe Daha Ev Sahipliği Yapıyor.

 Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın yanı sıra, Konya protokolü, siyaset, sanat, akademisyen, iş, basın ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden oluşan topluluğun sunduğu film müzikleri dinletisi sergilendi. Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İslam’da tasavvuf anlayışının büyün insanların Hak huzurunda bir ve beraber olduğuna, bütün inananların kardeş olduğuna inanan bir toplum idrakinin oluşturulmasına zemin hazırladığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti. “Modern çağın en gelişmiş ve en etkili sanatlarından sayılan sinema, bugünkü haliyle hem tasavvufun varlık ve evren görüşüne, hem de zaman ve mekan kabulüne en uygun sanattır, denilebilir. Anadolu’da medeniyet birikimimizin en değerli kavramlarından olan tasavvuf, bin yıla yaklaşan tarihi ve bu tarihi boyunca kurumsallaşmış yolları ve usulleriyle İslâm’ın en özgün yorumlarından biri olarak günümüze kadar gelebilmiştir. Anadolu Selçuklu Devletinin başşehri olan Konya’da; Mevlâna Yunus, İbn-i Arabî, Sadrettin Konevî, Necmettin Daye, Hoca Nasreddin, Seyyit Mahmut Hayranî gibi mâna büyükleriyle zirveleşmiştir.” dedi. ‘SÛFİSİN, Tasavvufun Sinemaya Aktarılmasına Hizmet Edecek’ Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, tasavvufun sinema sanatına aktarılması konusunda doğru ve etkili yaklaşımların gelişmesine, ortaya çıkmasına hizmet sunma amacıyla, yola çıkan SÛFİSİN’in, düşünce açısından sonsuzluğa açılan tasavvufun, sinema sanatına aktarılması konusunda doğru ve etkili yaklaşımların gelişmesine, ortaya çıkmasına hizmet edeceğinin altını çizdi. Sûfi Sinema Günleri’nin kendi alanında her türlü kamera tekniğiyle ortaya konmuş bütün görsel ürünleri zaman içinde ağırlamayı ve değerlendirmeyi düşündüğünü ifade eden Yarar, sinema eserlerinin izleyiciyle buluşacağı SUFİSİN’de alana dair çeşitli bilimsel çalışmaların değerlendirileceği ve toplumla paylaşılacağı söyleşi panel, atölye çalışmaları gibi etkinliklerin yer alacağını söyledi. Yarar, organizasyona destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.  Film Müzikleri, Sinemaseverlerle Buluştu Programda ayrıca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden oluşan topluluğun sunduğu film müzikleri dinletisi gerçekleştirildi. Dr. Öğretim Üyesi Önder Mustul’un yönetiminde; ‘Çağrı’, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Hababam Sınıfı’, ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ gibi hafızalardan silinmeyen filmlerinin müzikleri canlı performans olarak sergilendi. Filmlerden sahnelerinde perdeye yansıtıldığı programın sonunda davetlilerden büyük beğeni topladı. Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak ve diğer Protokol Üyeleri sanatçıları tebrik ederek birlikte fotoğraf çektirdi. Konunun kamuoyu ile paylaşımında katkılarınızı diler çalışmalarınızda başarılar dilerim.    

 Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın yanı sıra, Konya protokolü, siyaset, sanat, akademisyen, iş, basın ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden oluşan topluluğun sunduğu film müzikleri dinletisi sergilendi.


Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İslam’da tasavvuf anlayışının büyün insanların Hak huzurunda bir ve beraber olduğuna, bütün inananların kardeş olduğuna inanan bir toplum idrakinin oluşturulmasına zemin hazırladığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti. “Modern çağın en gelişmiş ve en etkili sanatlarından sayılan sinema, bugünkü haliyle hem tasavvufun varlık ve evren görüşüne, hem de zaman ve mekan kabulüne en uygun sanattır, denilebilir. Anadolu’da medeniyet birikimimizin en değerli kavramlarından olan tasavvuf, bin yıla yaklaşan tarihi ve bu tarihi boyunca kurumsallaşmış yolları ve usulleriyle İslâm’ın en özgün yorumlarından biri olarak günümüze kadar gelebilmiştir. Anadolu Selçuklu Devletinin başşehri olan Konya’da; Mevlâna Yunus, İbn-i Arabî, Sadrettin Konevî, Necmettin Daye, Hoca Nasreddin, Seyyit Mahmut Hayranî gibi mâna büyükleriyle zirveleşmiştir.” dedi.


‘SÛFİSİN, Tasavvufun Sinemaya Aktarılmasına Hizmet Edecek’


Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, tasavvufun sinema sanatına aktarılması konusunda doğru ve etkili yaklaşımların gelişmesine, ortaya çıkmasına hizmet sunma amacıyla, yola çıkan SÛFİSİN’in, düşünce açısından sonsuzluğa açılan tasavvufun, sinema sanatına aktarılması konusunda doğru ve etkili yaklaşımların gelişmesine, ortaya çıkmasına hizmet edeceğinin altını çizdi. Sûfi Sinema Günleri’nin kendi alanında her türlü kamera tekniğiyle ortaya konmuş bütün görsel ürünleri zaman içinde ağırlamayı ve değerlendirmeyi düşündüğünü ifade eden Yarar, sinema eserlerinin izleyiciyle buluşacağı SUFİSİN’de alana dair çeşitli bilimsel çalışmaların değerlendirileceği ve toplumla paylaşılacağı söyleşi panel, atölye çalışmaları gibi etkinliklerin yer alacağını söyledi. Yarar, organizasyona destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


 Film Müzikleri, Sinemaseverlerle Buluştu


Programda ayrıca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden oluşan topluluğun sunduğu film müzikleri dinletisi gerçekleştirildi. Dr. Öğretim Üyesi Önder Mustul’un yönetiminde; ‘Çağrı’, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Hababam Sınıfı’, ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ gibi hafızalardan silinmeyen filmlerinin müzikleri canlı performans olarak sergilendi. Filmlerden sahnelerinde perdeye yansıtıldığı programın sonunda davetlilerden büyük beğeni topladı. Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak ve diğer Protokol Üyeleri sanatçıları tebrik ederek birlikte fotoğraf çektirdi.


Konunun kamuoyu ile paylaşımında katkılarınızı diler çalışmalarınızda başarılar dilerim.


 


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (