( (

“Konya Panorama”ya Müze Özendirme Ödülü

Kültür Sanat 20.06.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

“Konya Panorama”ya Müze Özendirme Ödülü

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi içinde bulunan Konya Panorama, Tarihi Kentler Birliği’nin Müze Özendirme Yarışması’nda ödül aldı. Tarihi Kentler Birliği’nin İstanbul’da gerçekleştirilen meclis toplantısında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Panorama Müzeleri dalında Konya Panorama ile aldığı Müze Özendirme Ödülünü, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör’ün elinden aldı. KONYA PANORAMA Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi içindeki Konya Panorama bölümünde Hz. Mevlana’nın hayatı, yaşadığı bazı sembol anlar ve 1200’lü yılların Konya’sının canlandırıldığı alan, Mevlevi müzesi ve dünyadaki 25 mevlevihanenin maketinin yer aldığı iç avlu bulunuyor. Tarihi Kentler Birliği, iyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin müze uygulamalarında koruma bilinci oluşturma rollerini öne çıkartmak ve ülkemizde yerel yönetimlerin inisiyatifi ile oluşturulmuş müzeler arasında işbirliğini geliştirmek maksadıyla Müze Özendirme Yarışması düzenliyor.    

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi içinde bulunan Konya Panorama, Tarihi Kentler Birliği’nin Müze Özendirme Yarışması’nda ödül aldı.


Tarihi Kentler Birliği’nin İstanbul’da gerçekleştirilen meclis toplantısında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Panorama Müzeleri dalında Konya Panorama ile aldığı Müze Özendirme Ödülünü, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör’ün elinden aldı.


KONYA PANORAMA


Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi içindeki Konya Panorama bölümünde Hz. Mevlana’nın hayatı, yaşadığı bazı sembol anlar ve 1200’lü yılların Konya’sının canlandırıldığı alan, Mevlevi müzesi ve dünyadaki 25 mevlevihanenin maketinin yer aldığı iç avlu bulunuyor.


Tarihi Kentler Birliği, iyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin müze uygulamalarında koruma bilinci oluşturma rollerini öne çıkartmak ve ülkemizde yerel yönetimlerin inisiyatifi ile oluşturulmuş müzeler arasında işbirliğini geliştirmek maksadıyla Müze Özendirme Yarışması düzenliyor.


 



















 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (