( (

Konya İle Belarus Arasındaki İşbirliği Gelişecek

Dünya 31.05.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Konya İle Belarus Arasındaki İşbirliği Gelişecek

Büyükelçi Savinykh, Konya ile tarım ve ticaretin yanı sıra bilimsel ve eğitim kurumları arasında işbirliği yapmayı istediklerini vurguladı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Belarus’un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin artırılması için yapılacaklar konuşuldu. Büyükelçiyi makamında kabul eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin tarımsal lideri olan Konya’nın ülkenin tarımsal üretiminin de 5’te birini karşıladığına dikkat çekti. Başkan Akyürek, “Dolayısıyla burada tarımsal üretim, tarım ürünleri sanayi, tarım makineleri sanayi Türkiye ölçeğine göre çok güçlü” dedi. Türkiye’nin ilk traktör fabrikası olan Tümosan Motor Fabrikası’nın Konya’da kurulduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Tümosan firmamız ile Belarus firmalarının işbirliği yapmalarını arzu ediyoruz. Konya tarım makineleri sanayisi ile Belaruslu sanayicilerin buluşmasını, ortaklıklar kurmasını, karşılıklı alışverişler yapmasını diliyoruz. Çünkü sadece üretmek yetmiyor. 21. yüzyılda uluslararası rekabetçi üretim, rekabete uygun üretim ve çevreci üretim konusu da büyük önem arz ediyor. Türkiye ile Belarus arasında dostluk olduğunu biliyoruz. Bunun aynı zamanda ticari ilişkilere de daha güçlü yansımasını bekliyoruz” diye konuştu. TİCARİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ Ekonomik ilişkilerin iyi olması halinde siyasi ilişkilerin de iyi olacağına inandıklarını dile getiren Belarus Büyükelçisi Savinykh de, Konya ile tarım ve ticaretin yanı sıra bilimsel ve eğitim kurumları arasında da işbirliği yapmayı istediklerini bildirdi. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Büyükelçi Andrei Savinykh’e Mesnevi hediye etti.

Büyükelçi Savinykh, Konya ile tarım ve ticaretin yanı sıra bilimsel ve eğitim kurumları arasında işbirliği yapmayı istediklerini vurguladı.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Belarus’un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin artırılması için yapılacaklar konuşuldu.


Büyükelçiyi makamında kabul eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin tarımsal lideri olan Konya’nın ülkenin tarımsal üretiminin de 5’te birini karşıladığına dikkat çekti. Başkan Akyürek, “Dolayısıyla burada tarımsal üretim, tarım ürünleri sanayi, tarım makineleri sanayi Türkiye ölçeğine göre çok güçlü” dedi.


Türkiye’nin ilk traktör fabrikası olan Tümosan Motor Fabrikası’nın Konya’da kurulduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Tümosan firmamız ile Belarus firmalarının işbirliği yapmalarını arzu ediyoruz. Konya tarım makineleri sanayisi ile Belaruslu sanayicilerin buluşmasını, ortaklıklar kurmasını, karşılıklı alışverişler yapmasını diliyoruz. Çünkü sadece üretmek yetmiyor. 21. yüzyılda uluslararası rekabetçi üretim, rekabete uygun üretim ve çevreci üretim konusu da büyük önem arz ediyor. Türkiye ile Belarus arasında dostluk olduğunu biliyoruz. Bunun aynı zamanda ticari ilişkilere de daha güçlü yansımasını bekliyoruz” diye konuştu.


TİCARİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ


Ekonomik ilişkilerin iyi olması halinde siyasi ilişkilerin de iyi olacağına inandıklarını dile getiren Belarus Büyükelçisi Savinykh de, Konya ile tarım ve ticaretin yanı sıra bilimsel ve eğitim kurumları arasında da işbirliği yapmayı istediklerini bildirdi.


Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Büyükelçi Andrei Savinykh’e Mesnevi hediye etti.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (