( (

Konya Barosunun Efsane Başkanı İhsan Onar Anıldı

Yaşam 29.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya Barosunun Efsane Başkanı İhsan Onar Anıldı

 Törene Konya Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ’ın yanı sıra merhum Onar’ın İstanbul’da yaşayan kızları Naile Orhan, Gülşen Teoman ve eşi Mehmet Teoman ile aile dostu Hadiye Bilir’de katıldı. Programı düzenleyen gazeteci yazar İhsan Kayseri 1921 yılında Hadim’de dünyaya gelen İhsan Onar’ın Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirip bir süre bu şehirde serbest avukatlık yaptığını, ilerleyen yıllarda Konya’ya taşınarak mesleğini sürdürdüğünü anlattı. 1965 yılında Konya Baro Başkanlığına seçilen Onar’ın 1990 yılına kadar bu görevde kaldığını kaydeden Kayseri, “Bu tarihte  yorgunluğunu ve rahatsızlığını ifade ederek görevi bıraktı. İhsan Onar’ın babası Musa Kazım Onar’da bir süre müderrislik yaptıktan sonra 1912 yılında Konya Barosunu kurmuş ve uzun yıllar bu görevde bulunmuş, ayrıca Meclisi Mebusan’da Konya Milletvekilliği yapmıştı. İhsan Onar, babasının kurduğu Baroda başkanlık yapmış, Konya’ya güzel hizmetlerde bulunmuş değerli bir insandı. 27 Eylül 1998 tarihinde İstanbul’da vefat etmiş ve vasiyeti üzerine Konya’ya getirilerek ertesi gün Üçler Mezarlığına defnedilmiştir. Allahtan rahmet diliyorum” dedi. Onar’ın kızı Naile  Orhan ise babasının unutulmamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Babamın İstanbul’da yaşarken neden ısrarla Konya’ya dönmek istediğini, hastalığı sırasında da neden Konya’ya defnedilme vasiyetinde bulunduğunu iyi anlıyoruz. Konya’nın bir vefa şehri olduğunu görüyoruz. Vefatından 20 yıl sonra böyle bir anma programının düzenlenmesinden mutluluk duyduk. Herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Baro Başkanı Aladağ ise, Onar ailesinin Konya Barosu için özel bir anlam taşıdığına vurgu yaparak, “Merhum Musa Kazım Onar Baronun kuruluşuna vesile olmuş ve Başkanlık yapmış, oğlu İhsan Onar babasından devraldığı bayrağı 26 yıl fasılasız taşımış değerli insanlardır. Uzun yıllar bu görevi sürdürmek kolay bir iş değildir. İki yıldır bu görevi yürüten bir kişi olarak üstlendikleri sorumluluğu ve ağır yükü biliyorum. Bayrağı yere düşürmeden görevimize devam etmenin gayreti içerisindeyiz. Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Abdurrahman Çınar ve İsmail Detseli’nin Kur’an’ı Kerim tilaveti ve Mevlüt Bayram’ın dualarıyla program sonra erdi.  

 Törene Konya Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ’ın yanı sıra merhum Onar’ın İstanbul’da yaşayan kızları Naile Orhan, Gülşen Teoman ve eşi Mehmet Teoman ile aile dostu Hadiye Bilir’de katıldı.


Programı düzenleyen gazeteci yazar İhsan Kayseri 1921 yılında Hadim’de dünyaya gelen İhsan Onar’ın Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirip bir süre bu şehirde serbest avukatlık yaptığını, ilerleyen yıllarda Konya’ya taşınarak mesleğini sürdürdüğünü anlattı. 1965 yılında Konya Baro Başkanlığına seçilen Onar’ın 1990 yılına kadar bu görevde kaldığını kaydeden Kayseri, “Bu tarihte  yorgunluğunu ve rahatsızlığını ifade ederek görevi bıraktı. İhsan Onar’ın babası Musa Kazım Onar’da bir süre müderrislik yaptıktan sonra 1912 yılında Konya Barosunu kurmuş ve uzun yıllar bu görevde bulunmuş, ayrıca Meclisi Mebusan’da Konya Milletvekilliği yapmıştı. İhsan Onar, babasının kurduğu Baroda başkanlık yapmış, Konya’ya güzel hizmetlerde bulunmuş değerli bir insandı. 27 Eylül 1998 tarihinde İstanbul’da vefat etmiş ve vasiyeti üzerine Konya’ya getirilerek ertesi gün Üçler Mezarlığına defnedilmiştir. Allahtan rahmet diliyorum” dedi.


Onar’ın kızı Naile  Orhan ise babasının unutulmamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Babamın İstanbul’da yaşarken neden ısrarla Konya’ya dönmek istediğini, hastalığı sırasında da neden Konya’ya defnedilme vasiyetinde bulunduğunu iyi anlıyoruz. Konya’nın bir vefa şehri olduğunu görüyoruz. Vefatından 20 yıl sonra böyle bir anma programının düzenlenmesinden mutluluk duyduk. Herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


Baro Başkanı Aladağ ise, Onar ailesinin Konya Barosu için özel bir anlam taşıdığına vurgu yaparak, “Merhum Musa Kazım Onar Baronun kuruluşuna vesile olmuş ve Başkanlık yapmış, oğlu İhsan Onar babasından devraldığı bayrağı 26 yıl fasılasız taşımış değerli insanlardır. Uzun yıllar bu görevi sürdürmek kolay bir iş değildir. İki yıldır bu görevi yürüten bir kişi olarak üstlendikleri sorumluluğu ve ağır yükü biliyorum. Bayrağı yere düşürmeden görevimize devam etmenin gayreti içerisindeyiz. Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Abdurrahman Çınar ve İsmail Detseli’nin Kur’an’ı Kerim tilaveti ve Mevlüt Bayram’ın dualarıyla program sonra erdi.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (