( (

Konya Aladağ Kayak Merkezi Ne Zaman Tesisleşecek?

Bölge 03.02.2020 - 14:43, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya Aladağ Kayak Merkezi Ne Zaman Tesisleşecek?

Kış turizminin alternatif yerleri arasına girmeyi hedefleyen Derbent (Aladağ) Kayak Merkezi, 300 metrenin üzerindeki doğal pistlerinde misafirlerine kayak keyfi yaşatabilmek için tesisleşmeyi bekliyor.
Derbent ilçesindeki 2 bin 385 metre rakımlı Aladağ'da kurulacak kayak merkezinin, tesisleşmesi tamamlandığında pist uzunluğu, kar yapısı ve sosyal donatılarıyla Türkiye'nin ilk 5 pisti arasına girmesi hedefleniyor. Konya kent merkezine bu yıl karın az yağması nedeniyle şehir içinden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Aladağ, hafta sonunda ise doğaseverlerin akınına uğruyor. Doğası, toprak yapısı ve rakımın da etkisiyle uzun süre erimeyen, kalınlığı iki metreyi bulan kristal karla kaplı Aladağ'da, pistler zaman zaman sis denizi altında kalıyor. Zirvede ve 300 metre uzunluğundaki doğal pistlerde kızaklarla kayak keyfi yaşayan ziyaretçiler, soğuk havaya aldırış etmeden karlı yamacın dik rampalarından kaymayı tercih ediyor. Merkezdeki tesiste ısınmak için kurulan kuzine sobada pişirilen patates, kestane ve tandır böreğinin yanı sıra sucuk ekmekten tatma imkanı bulan ziyaretçiler, aileleriyle hoşça vakit geçiriyor. Adrenalin tutkunlarının yanı sıra görme engellileri de ağırlayan merkezin, altyapı ve tesisleşme yatırımlarının tamamlanmasıyla İç Anadolu'nun alternatif kış turizmi merkezi olması planlanıyor.        
Kış turizminin alternatif yerleri arasına girmeyi hedefleyen Derbent (Aladağ) Kayak Merkezi, 300 metrenin üzerindeki doğal pistlerinde misafirlerine kayak keyfi yaşatabilmek için tesisleşmeyi bekliyor.

Derbent ilçesindeki 2 bin 385 metre rakımlı Aladağ'da kurulacak kayak merkezinin, tesisleşmesi tamamlandığında pist uzunluğu, kar yapısı ve sosyal donatılarıyla Türkiye'nin ilk 5 pisti arasına girmesi hedefleniyor.

Konya kent merkezine bu yıl karın az yağması nedeniyle şehir içinden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Aladağ, hafta sonunda ise doğaseverlerin akınına uğruyor. Doğası, toprak yapısı ve rakımın da etkisiyle uzun süre erimeyen, kalınlığı iki metreyi bulan kristal karla kaplı Aladağ'da, pistler zaman zaman sis denizi altında kalıyor. Zirvede ve 300 metre uzunluğundaki doğal pistlerde kızaklarla kayak keyfi yaşayan ziyaretçiler, soğuk havaya aldırış etmeden karlı yamacın dik rampalarından kaymayı tercih ediyor. Merkezdeki tesiste ısınmak için kurulan kuzine sobada pişirilen patates, kestane ve tandır böreğinin yanı sıra sucuk ekmekten tatma imkanı bulan ziyaretçiler, aileleriyle hoşça vakit geçiriyor. Adrenalin tutkunlarının yanı sıra görme engellileri de ağırlayan merkezin, altyapı ve tesisleşme yatırımlarının tamamlanmasıyla İç Anadolu'nun alternatif kış turizmi merkezi olması planlanıyor.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (