( (

Kırsal Kalkınmaya Destek Devam Ediyor

Ekonomi 28.10.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Kırsal Kalkınmaya Destek Devam Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin Kasım ayı içerisinde Hadim’de 13. Başvuru İlanına çıkacaktır.  Uzmanların verdiği bilgiye göre 9 farklı başlıktaki yatırımlara %50 ile %65 oranlarında hibe ve KDV muafiyeti uygulanacaktır.  Hibe ve KDV Muafiyeti ile desteklenecek yatırımlar:  * Süt Üreten Tarımsal İşletmeler * Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Süt İşleme Tesisleri, Süt Toplama Merkezleri) * Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (Kesimhaneler, Et İşleme Tesisleri) * Meyve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması * Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması * Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi (Arıcılık, Süs Bitkiciliği, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği) * Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi (Yerel Ürünler, El Sanatları) * Kırsal Turizm (Konaklama Tesisleri, Yeme İçme Tesisleri, Açık Alan Spor Tesisleri) * Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi  Genel Başvuru Koşulları 1- Başvuru sahibi 65 yaşın üzerinde olmamalıdır 2- Vadesi geçmiş vergi ve sosyal sigorta prim borcu olmamalıdır. 3- Hırsızlık, yağma, güveni kötüye kullanma, dolandırıclık, hileli iflas, sahtecilik, ihaleye ve edinimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, irtikap veya rüşvet suçlarından mahkumiyeti olmamalıdır. (Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kişi ve en fazla hisseye sahip ortağın mahkumiyeti olmayacaktır)  

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin Kasım ayı içerisinde Hadim’de 13. Başvuru İlanına çıkacaktır.


 Uzmanların verdiği bilgiye göre 9 farklı başlıktaki yatırımlara %50 ile %65 oranlarında hibe ve KDV muafiyeti uygulanacaktır.


 Hibe ve KDV Muafiyeti ile desteklenecek yatırımlar:


 * Süt Üreten Tarımsal İşletmeler


* Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması


(Süt İşleme Tesisleri, Süt Toplama Merkezleri)


* Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması


(Kesimhaneler, Et İşleme Tesisleri)


* Meyve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması


* Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması


* Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi


(Arıcılık, Süs Bitkiciliği, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği)


* Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi


(Yerel Ürünler, El Sanatları)


* Kırsal Turizm


(Konaklama Tesisleri, Yeme İçme Tesisleri, Açık Alan Spor Tesisleri)


* Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi


 Genel Başvuru Koşulları


1- Başvuru sahibi 65 yaşın üzerinde olmamalıdır


2- Vadesi geçmiş vergi ve sosyal sigorta prim borcu olmamalıdır.


3- Hırsızlık, yağma, güveni kötüye kullanma, dolandırıclık, hileli iflas, sahtecilik, ihaleye ve edinimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, irtikap veya rüşvet suçlarından mahkumiyeti olmamalıdır. (Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kişi ve en fazla hisseye sahip ortağın mahkumiyeti olmayacaktır)


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (