( (

Karatay Termal Tatil Köyü, Salgının Bitmesiyle Hizmete Girecek

Bölge 20.04.2020 - 14:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Karatay Termal Tatil Köyü, Salgının Bitmesiyle Hizmete Girecek

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yapımı tamamlanan Karatay Termal Tatil Köyü’nde yürütülen son çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hasan Kılca, Türkiye’nin termal turizmine katkı sağlamasının yanında tesislerden faydalanacak misafirler için de önemli bir şifa kaynağı olacak Karatay Termal Tesisleri’nin Koronavirüs salgınının sona ermesiyle birlikte hizmete açılacağını söyledi.
Türkiye’yi termal turizmde daha iddialı bir konuma getirecek olan ve Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Termal Tatil Köyü, artık açılmayı bekliyor. Tamamlandığında 17 bin 360 metrekare alanda, 7 bloktan oluşan 112 villada hizmet verecek tesisler, sağlıklı ve huzurlu bir tatilin yeni gözde merkezlerinden biri olması bekleniyor. Özel termal havuz ve otoparklarıyla ev rahatlığını, konforunu bir arada sunacak tesislerin açılışı için Koronavirüs salgınının bitmesi bekleniyor. BAŞKAN HASAN KILCA TESİSLERİ GEZDİ Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay Termal Tatil Köyü’nü gezerek bilgi aldı. Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi tarafından İç Anadolu Bölgesi’nin önemli termal turizm, iş, toplantı merkezi olmaya aday olan tesislerin yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır olduğunu belirtti. TESİSLERİMİZ, KORONAVİRÜS SALGINI BİTİNCE HİZMETE GİRECEK Hasan Kılca, “Ülkemiz çok zengin jeotermal potansiyele ve tedavi edici özelliği yüksek termal sulara sahip. Bunun zengin kültürel, doğal ve iklimsel özelliklerle birleşmesiyle ülkemize gelen turistlere benzersiz bir sağlık turizmi ortamı sunuyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de bunun farkında olarak İsmil’de çok güzel bir termal tesis inşa ettik. Tesislerimizin yapımı tamamlandı ve şu anda hizmet verebilecek durumda. Ancak tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla şu an için açılışını gerçekleştiremiyoruz. İnşallah ülke ve millet olarak bu salgının üstesinden gelir gelmez tesislerimizin açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmete sunacağız” ifadelerini kullandı. ÜLKEMİZİ TERMAL TURİZMDEKİ İDDİASINA KATKI SUNACAĞIZ Karatay Termal Tatil Köyü’nün hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Türkiye’nin marka bir tesise daha kavuşacağına vurgu yapan Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca, söz konusu yatırımın Konya turizmini daha da geliştireceğine inandığını belirtti. Başkan Hasan Kılca, “Daha önce de her fırsatta ifade ettiğimiz gibi Karatay Termal Tatil Köyümüzdeki su oldukça kaliteli. 200 kişilik restoran, 100 ve 500’er kişilik çok amaçlı toplantı salonları, konferanslara, seminerlere, özel yemekli toplantılara, düğün-nikah ile çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek nitelikteki tesislerimiz; bay, bayan ve çocuk termal havuzları, sauna, buhar odası ve hamamı, marketi, mescidi, kapalı çocuk oyun alanı ve açık otoparkıyla misafirlerini ağırlayacak. Misafirlerimiz, 110 bin metrekarelik alanda büfe-kafeteryası, camisi, her bloğa özel otopark alanı, açık voleybol-basketbol sahaları ve fitness alanında spor aktivitelerini gerçekleştirebilecek. Konforu ve şifalı suları aynı konseptte sunan Karatay Termal Tatil Köyü’nde vatandaşlarımız günlük konaklama yapmadan da bütün imkânlardan faydalanabilecek. Amacımız termal turizmde oldukça iyi noktada olan ülkemizi daha da iddialı bir konuma taşımak ve şehrimizin turizm potansiyelini yukarıya çıkarmaktır.”    
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yapımı tamamlanan Karatay Termal Tatil Köyü’nde yürütülen son çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hasan Kılca, Türkiye’nin termal turizmine katkı sağlamasının yanında tesislerden faydalanacak misafirler için de önemli bir şifa kaynağı olacak Karatay Termal Tesisleri’nin Koronavirüs salgınının sona ermesiyle birlikte hizmete açılacağını söyledi.

Türkiye’yi termal turizmde daha iddialı bir konuma getirecek olan ve Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Termal Tatil Köyü, artık açılmayı bekliyor.

Tamamlandığında 17 bin 360 metrekare alanda, 7 bloktan oluşan 112 villada hizmet verecek tesisler, sağlıklı ve huzurlu bir tatilin yeni gözde merkezlerinden biri olması bekleniyor. Özel termal havuz ve otoparklarıyla ev rahatlığını, konforunu bir arada sunacak tesislerin açılışı için Koronavirüs salgınının bitmesi bekleniyor.

BAŞKAN HASAN KILCA TESİSLERİ GEZDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay Termal Tatil Köyü’nü gezerek bilgi aldı. Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi tarafından İç Anadolu Bölgesi’nin önemli termal turizm, iş, toplantı merkezi olmaya aday olan tesislerin yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır olduğunu belirtti.

TESİSLERİMİZ, KORONAVİRÜS SALGINI BİTİNCE HİZMETE GİRECEK

Hasan Kılca, “Ülkemiz çok zengin jeotermal potansiyele ve tedavi edici özelliği yüksek termal sulara sahip. Bunun zengin kültürel, doğal ve iklimsel özelliklerle birleşmesiyle ülkemize gelen turistlere benzersiz bir sağlık turizmi ortamı sunuyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de bunun farkında olarak İsmil’de çok güzel bir termal tesis inşa ettik. Tesislerimizin yapımı tamamlandı ve şu anda hizmet verebilecek durumda. Ancak tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla şu an için açılışını gerçekleştiremiyoruz. İnşallah ülke ve millet olarak bu salgının üstesinden gelir gelmez tesislerimizin açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmete sunacağız” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİ TERMAL TURİZMDEKİ İDDİASINA KATKI SUNACAĞIZ

Karatay Termal Tatil Köyü’nün hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Türkiye’nin marka bir tesise daha kavuşacağına vurgu yapan Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca, söz konusu yatırımın Konya turizmini daha da geliştireceğine inandığını belirtti.

Başkan Hasan Kılca, “Daha önce de her fırsatta ifade ettiğimiz gibi Karatay Termal Tatil Köyümüzdeki su oldukça kaliteli. 200 kişilik restoran, 100 ve 500’er kişilik çok amaçlı toplantı salonları, konferanslara, seminerlere, özel yemekli toplantılara, düğün-nikah ile çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek nitelikteki tesislerimiz; bay, bayan ve çocuk termal havuzları, sauna, buhar odası ve hamamı, marketi, mescidi, kapalı çocuk oyun alanı ve açık otoparkıyla misafirlerini ağırlayacak. Misafirlerimiz, 110 bin metrekarelik alanda büfe-kafeteryası, camisi, her bloğa özel otopark alanı, açık voleybol-basketbol sahaları ve fitness alanında spor aktivitelerini gerçekleştirebilecek. Konforu ve şifalı suları aynı konseptte sunan Karatay Termal Tatil Köyü’nde vatandaşlarımız günlük konaklama yapmadan da bütün

imkânlardan faydalanabilecek. Amacımız termal turizmde oldukça iyi noktada olan ülkemizi daha da iddialı bir konuma taşımak ve şehrimizin turizm potansiyelini yukarıya çıkarmaktır.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (