( (

Kara’dan Eczacılar Hakkında Bakana Soru

Siyaset 01.07.2020 - 12:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kara’dan Eczacılar Hakkında Bakana Soru

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, Dünya üzerinde yaşanan pandemi nedeniyle ilaç tedarik zincirinin en önemli halkalarından olan eczacıların sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için meclise taşıdı
Kara şu ifadeleri kullandı…   Dünya üzerinde yaşanan pandemi nedeniyle ilaç tedarik zincirinin en önemli halkalarından olan eczacılar ve eczacı kalfaları da risk altında görevlerini yapmaktadır.  Bu konu hakkında soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Sağlık hizmeti bir bütündür olarak yapılandığı için eczanelerimizin de önemi özellikle bu günlerde daha da artmaktadır. Eczaneler Sağlık Bakanlığı’nın birinci basamak sağlık kurumu tanımı içinde yer almaktadır. Bu nedenle hasta vatandaşlara yönelik olası bulaşı risklerinden korunmak için her türlü tedbir alınırken bir yandan da vatandaşlar salgın hakkında bilgilendirilmektedir. Eczacılar ve kalfaları direkt hasta ile muhatap oldukları için tüm sağlık personelleri ile ortak derecede ciddi riskleri taşımaktadır. ” Dedi.   ECZANELERE STANDART GELECEK Mİ? Kara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruyu sordu; Eczaneler içerisinde hastalar ile teması en aza indirecek önlemlere yönelik standart oluşturulması için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?  
Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, Dünya üzerinde yaşanan pandemi nedeniyle ilaç tedarik zincirinin en önemli halkalarından olan eczacıların sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için meclise taşıdı

Kara şu ifadeleri kullandı…

 

Dünya üzerinde yaşanan pandemi nedeniyle ilaç tedarik zincirinin en önemli halkalarından olan eczacılar ve eczacı kalfaları da risk altında görevlerini yapmaktadır.  Bu konu hakkında soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Sağlık hizmeti bir bütündür olarak yapılandığı için eczanelerimizin de önemi özellikle bu günlerde daha da artmaktadır. Eczaneler Sağlık Bakanlığı’nın birinci basamak sağlık kurumu tanımı içinde yer almaktadır. Bu nedenle hasta vatandaşlara yönelik olası bulaşı risklerinden korunmak için her türlü tedbir alınırken bir yandan da vatandaşlar salgın hakkında bilgilendirilmektedir. Eczacılar ve kalfaları direkt hasta ile muhatap oldukları için tüm sağlık personelleri ile ortak derecede ciddi riskleri taşımaktadır. ” Dedi.

 

ECZANELERE STANDART GELECEK Mİ?

Kara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruyu sordu; Eczaneler içerisinde hastalar ile teması en aza indirecek önlemlere yönelik standart oluşturulması için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (