( (

Kanal Korkuteli Projesi Yayla Turizmine Değer Kattı

Turizm 04.07.2020 - 12:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kanal Korkuteli Projesi Yayla Turizmine Değer Kattı

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek hayata geçirdikleri Kanal Korkuteli Projesi'yle yayla turizminde Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi
 Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek hayata geçirdikleri Kanal Korkuteli Projesi'yle yayla turizminde Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. İsmini Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in ağabeyi Şehzade Korkut'tan alan Antalya'nın yaylası olan Korkuteli, yazın nüfusunu katlıyor. Rakımı deniz'den 1000 metre yüksekte olan Korkuteli, bundan 25 yıl öncesine kadar Antalya'nın meyve ambarı olarak bilinirken coğrafi işaretli karyağdı(Ankara armudu), elma, şeftali, kayısı,armut, kiraz ve vişne bahçelerinin yerini lüks villalar aldı. Yazın Antalya'nın sıcak ve nemli havasından bunalanlar Korkuteli'nden ev kiralama yanı sıra villa yaptırarak akşamları serin havada yaylada yatarak sabah arabasıyla işine gidiyor. Antalya'ya 50 kilometre uzaklıkta olan Korkuteli toprak büyüklüğü bakımından Antalya'nın en büyük ilçesi konumunda. Toprakları Muğla ve Burdur'a sınır oluşturuyor. Nüfusu 55 bin olan Korkuteli yazın Antalya'dan gelen yazlıkçılarla birlikte 110 bin ile 150 bini buluyor. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek hayata geçirdikleri Kanal Korkuteli Projesi'yle yayla turizminde Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. Yayla turizmine bağlı Korkuteli'nin çok canlı ve hareketli olduğunu belirten Başkan İşlek, bunda yayla turizmi yanı sıra Elmalı, Finike, Kaş'a, Muğla Fethiye , Seydikemer ile Burdur'un Tefenni, Çavdır, Karamanlı, Dirmil ve Gölhisar ilçeleri ile İzmir yolu üzerinde bulunmasının etkisinin yüksek olduğunu kaydetti. Yazın Antalya ve diğer şehirlerden gelen misafirlere Yörük Türkmen hayatını tanımaları ilde apartman hayatında sıkılan çocuk ve genç ve ailelerin rahat bir nefes almaları için Kanal Korkuteli Projesi'ni hayata geçirdiklerinin altını çizen İşlek, '' Projeyle yayla turizminde Korkuteli'yi cazibe merkezi haline getirmekti. Bunu başardığımıza inanıyorum. Korkuteli'ne gelen konuklarımıza projeyle birlikte Yörük Türkmen hayatı ile Yörüklerin kullndığı eşyaları sergileyerek asırlık geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Korkuteli Barajı yakınından ilçe merkezine kadar konuklarımız kanalda sandal sefası yapıyor ve kanal kenarında sergilediğimiz Yörük eşyalarını görerek tanımış oluyor. '' diye konuştu. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek hayata geçirdikleri Kanal Korkuteli Projesi'yle yayla turizminde Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi
 Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek hayata geçirdikleri Kanal Korkuteli Projesi'yle yayla turizminde Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

İsmini Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in ağabeyi Şehzade Korkut'tan alan Antalya'nın yaylası olan Korkuteli, yazın nüfusunu katlıyor. Rakımı deniz'den 1000 metre yüksekte olan Korkuteli, bundan 25 yıl öncesine kadar Antalya'nın meyve ambarı olarak bilinirken coğrafi işaretli karyağdı(Ankara armudu), elma, şeftali, kayısı,armut, kiraz ve vişne bahçelerinin yerini lüks villalar aldı.


kanal-korkuteli--001.jpgYazın Antalya'nın sıcak ve nemli havasından bunalanlar Korkuteli'nden ev kiralama yanı sıra villa yaptırarak akşamları serin havada yaylada yatarak sabah arabasıyla işine gidiyor. Antalya'ya 50 kilometre uzaklıkta olan Korkuteli toprak büyüklüğü bakımından Antalya'nın en büyük ilçesi konumunda. Toprakları Muğla ve Burdur'a sınır oluşturuyor. Nüfusu 55 bin olan Korkuteli yazın Antalya'dan gelen yazlıkçılarla birlikte 110 bin ile 150 bini buluyor.

kanal-korkuteli--002.jpg
kanal-korkuteli--003.jpg
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek hayata geçirdikleri Kanal Korkuteli Projesi'yle yayla turizminde Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. Yayla turizmine bağlı Korkuteli'nin çok canlı ve hareketli olduğunu belirten Başkan İşlek, bunda yayla turizmi yanı sıra Elmalı, Finike, Kaş'a, Muğla Fethiye , Seydikemer ile Burdur'un Tefenni, Çavdır, Karamanlı, Dirmil ve Gölhisar ilçeleri ile İzmir yolu üzerinde bulunmasının etkisinin yüksek olduğunu kaydetti.

kanal-korkuteli--004.jpgYazın Antalya ve diğer şehirlerden gelen misafirlere Yörük Türkmen hayatını tanımaları ilde apartman hayatında sıkılan çocuk ve genç ve ailelerin rahat bir nefes almaları için Kanal Korkuteli Projesi'ni hayata geçirdiklerinin altını çizen İşlek, '' Projeyle yayla turizminde Korkuteli'yi cazibe merkezi haline getirmekti. Bunu başardığımıza inanıyorum. Korkuteli'ne gelen konuklarımıza projeyle birlikte Yörük Türkmen hayatı ile Yörüklerin kullndığı eşyaları sergileyerek asırlık geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Korkuteli Barajı yakınından ilçe merkezine kadar konuklarımız kanalda sandal sefası yapıyor ve kanal kenarında sergilediğimiz Yörük eşyalarını görerek tanımış oluyor. '' diye konuştu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (