( (

İsrail misillemeye hazırlık yapıyor!

Dünya 31.01.2013 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

İsrail misillemeye hazırlık yapıyor!

İsrail" bir süredir ara verdiği" vatandaşlarına yönelik ücretsiz gaz maskesi dağıtımına yeniden başladı. Uzmanlar" İsrail yönetiminin" Suriye'ye yapılan saldırının ardından İran'dan ya da Lübnan Hizbullah'ından gelebilecek bir misilleme saldırı olasılığına karşı bu uygulamayı başlattığı görüşünde. Ülke genelinde postanelerde ve bazı alışveriş merkezlerinin içinde kurulan stantlarda sürdürülen gazmaskesi dağıtımı" İsrail vatandaşlarına kimlik göstermeleri durumunda veriliyor. Maskeler" başta biyokimyasal saldırılar olmak üzere her türlü kimyasal silah tehdidine karşı koruma amaçlı takılıyor. Gaz maskesine yabancı değiller İsrail'de ilk gaz maskesi dağıtımı 1991 yılı Körfez Savaşı sırasında Irak tarafından İsrail'e atılan 40 civarındaki Skud füzesine karşı kullanılmak üzere dağıtılmıştı. Ancak bu gaz maskelerinde kullanılan filtrelerin kullanım sürelerinin geçmiş olması nedeniyle maskeler 3 yıl önce İsrail ordusu tarafından tüm ülkede toplatıldı. Şu an itibariyle İsrail halkının yüzde 60'ının yani yaklaşık 4"5 ila 5 milyon kişinin gaz maskesi sahibi olduğu" 2"5 ila 3 milyon kişinin ise gaz maskesine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor. İsrail hükümeti 2010 yılında yaptığı açıklamada 2013 sonunda ülkede gaz maskesi olmayan vatandaşın kalmayacağını açıklamıştı. AA .
İsrail" bir süredir ara verdiği" vatandaşlarına yönelik ücretsiz gaz maskesi dağıtımına yeniden başladı.

Uzmanlar" İsrail yönetiminin" Suriye'ye yapılan saldırının ardından İran'dan ya da Lübnan Hizbullah'ından gelebilecek bir misilleme saldırı olasılığına karşı bu uygulamayı başlattığı görüşünde.

Ülke genelinde postanelerde ve bazı alışveriş merkezlerinin içinde kurulan stantlarda sürdürülen gazmaskesi dağıtımı" İsrail vatandaşlarına kimlik göstermeleri durumunda veriliyor.

Maskeler" başta biyokimyasal saldırılar olmak üzere her türlü kimyasal silah tehdidine karşı koruma amaçlı takılıyor.

Gaz maskesine yabancı değiller

İsrail'de ilk gaz maskesi dağıtımı 1991 yılı Körfez Savaşı sırasında Irak tarafından İsrail'e atılan 40 civarındaki Skud füzesine karşı kullanılmak üzere dağıtılmıştı.

Ancak bu gaz maskelerinde kullanılan filtrelerin kullanım sürelerinin geçmiş olması nedeniyle maskeler 3 yıl önce İsrail ordusu tarafından tüm ülkede toplatıldı.

Şu an itibariyle İsrail halkının yüzde 60'ının yani yaklaşık 4"5 ila 5 milyon kişinin gaz maskesi sahibi olduğu" 2"5 ila 3 milyon kişinin ise gaz maskesine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

İsrail hükümeti 2010 yılında yaptığı açıklamada 2013 sonunda ülkede gaz maskesi olmayan vatandaşın kalmayacağını açıklamıştı.
AA

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (