( (

İntibak farkları açıklandı

Ekonomi 07.01.2013 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

İntibak farkları açıklandı

2000den önce emekli olanların intibak farkları ve ek ödeme dahil Ocak dönemi aylıkları açıklandı. SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN! 2000'den önce emekli olanlar" SGK'nın internet sitesinden TC kimlik numarası ve sicil numarası ile sorgulama yaparak intibak farklarını ve 2013 Ocak dönemi aylıklarını ek ödeme tutarı dahil görüntüleyebilecek. 8 Mart 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanan 6283 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 5'inci maddesi ile 5510 sayılı Kanun'a eklenen geçici 39'uncu maddesinde" son tahsis talep tarihi veya ölüm tarihi 2000 yılı Ocak ayı başından önce olup 506 sayılı Kanun'un mülga hükümleri uyarınca gösterge sistemine göre bağlanan malullük" yaşlılık ve ölüm aylıkları ile bu tarihten önce malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken bu tarihten sonra ölen sigortalıların ölüm aylıklarının söz konusu maddede yer alan hükümlere göre yeniden hesaplanacağı hüküm altına alınmıştı. Söz konusu maddeye göre hesaplanan aylık tutarının" sigortalı veya hak sahiplerine 2013 yılı Ocak ayı ödeme döneminde ödenmekte olan aylık tutarının altında kalması halinde" mevcut aylıkların ödenmesine devam edileceği ve hesaplanan aylıklar için geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmayacağı karar bağlanmıştı. Bu kapsamda" 2000 öncesi SSK kapsamındaki emeklilerin dosyalarında bulunan bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılarak güncellenmesi işlemleri tamamlanarak intibak farkları hesaplandı. Emekliler" bugünden itibaren SGK'nın internet sayfasında (www.sgk.gov.tr) yer alan ''İntibak Farkları'' bağlantısından TC kimlik numarası ve sicil numarası ile sorgulama yaparak intibak farklarını ve 2013 Ocak dönemi aylıklarını ek ödeme tutarı dahil görüntüleyebilecek. AA   .
2000den önce emekli olanların intibak farkları ve ek ödeme dahil Ocak dönemi aylıkları açıklandı.

SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN!

2000'den önce emekli olanlar" SGK'nın internet sitesinden TC kimlik numarası ve sicil numarası ile sorgulama yaparak intibak farklarını ve 2013 Ocak dönemi aylıklarını ek ödeme tutarı dahil görüntüleyebilecek.

8 Mart 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanan 6283 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 5'inci maddesi ile 5510 sayılı Kanun'a eklenen geçici 39'uncu maddesinde" son tahsis talep tarihi veya ölüm tarihi 2000 yılı Ocak ayı başından önce olup 506 sayılı Kanun'un mülga hükümleri uyarınca gösterge sistemine göre bağlanan malullük" yaşlılık ve ölüm aylıkları ile bu tarihten önce malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken bu tarihten sonra ölen sigortalıların ölüm aylıklarının söz konusu maddede yer alan hükümlere göre yeniden hesaplanacağı hüküm altına alınmıştı.

Söz konusu maddeye göre hesaplanan aylık tutarının" sigortalı veya hak sahiplerine 2013 yılı Ocak ayı ödeme döneminde ödenmekte olan aylık tutarının altında kalması halinde" mevcut aylıkların ödenmesine devam edileceği ve hesaplanan aylıklar için geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmayacağı karar bağlanmıştı.

Bu kapsamda" 2000 öncesi SSK kapsamındaki emeklilerin dosyalarında bulunan bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılarak güncellenmesi işlemleri tamamlanarak intibak farkları hesaplandı.

Emekliler" bugünden itibaren SGK'nın internet sayfasında (www.sgk.gov.tr) yer alan ''İntibak Farkları'' bağlantısından TC kimlik numarası ve sicil numarası ile sorgulama yaparak intibak farklarını ve 2013 Ocak dönemi aylıklarını ek ödeme tutarı dahil görüntüleyebilecek.

AA

 

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (