( (

İlko İlaç’tan Meslek Lisesi-Sanayi İşbirliğine Yeni Proje

Eğitim 21.07.2020 - 21:36, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İlko İlaç’tan Meslek Lisesi-Sanayi İşbirliğine Yeni Proje

Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İLKO İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında sektörün nitelikli iş gücünü geliştirmek üzere ‘Mesleki Eğitim İş Birliği’ protokolü yapıldı.
50 yılı aşan birikimiyle Türkiye İlaç Sanayi’nin öncü ismi İLKO İlaç, ilaç kimyası ve teknolojisi alanında ülkemiz koşullarına uygun çağdaş düzeyde bilimsel düşünce ve araştırma  yeteneğine sahip ara elemanlar yetiştirmeye yönelik olarak bir hamle daha yaptı. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile sağlanan protokolle amaç,  ülkemiz ilaç sanayisi için teknik elemanlar yetiştirerek, sektörü daha ileriye taşımak. Eğitim-sanayi iş birliğinin örnek protokollerinden biri olarak görülen bu proje ile ilaç sektörünün üretim ile kalite süreçlerinde ihtiyaç duyduğu teknik ve ara eleman insan gücü, güncel teknolojiye dayalı olarak teorik ve pratik eğitimlerle desteklenerek yetiştirilecek. Protokol kapsamında, eğitimin kalitesini artırmak,  daha nitelikli mezunlar yetiştirmek ve istihdam olanaklarını genişletmek de hedefler arasında yer alıyor. STAJ İMKANLARI SAĞLANACAK İlgili protokole göre; teorik eğitimlerini Meslek Lisesinde alacak olan öğrencilerin , İLKO İlaç Üretim Tesislerinde gerek pratik eğitim, gerek teknik gezi ve gerekse de sağlanacak staj imkanları ile deneyimlerinin artırılması sağlanacak. Üretim Tesisleri bünyesindeki tüm departmanlarda çalışma imkanı bulacak olan öğrenciler, teknik ve kalite operasyon süreçlerindeki uygulamaları bizzat yerinde takip etme olanağı bulacak. Kimyanın ve ilaç endüstrisinin temel kavramlarının aktarılması amacıyla, periyodik aralıklarla öğrencilere okulda  İLKO İlaç profesyonelleri tarafından ilaç endüstrisindeki teknik ve kalite konularında teorik dersler verilecek ve bu dersler Üretim Tesislerindeki pratik uygulamalar ile desteklenecek.  
Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İLKO İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında sektörün nitelikli iş gücünü geliştirmek üzere ‘Mesleki Eğitim İş Birliği’ protokolü yapıldı.

50 yılı aşan birikimiyle Türkiye İlaç Sanayi’nin öncü ismi İLKO İlaç, ilaç kimyası ve teknolojisi alanında ülkemiz koşullarına uygun çağdaş düzeyde bilimsel düşünce ve araştırma  yeteneğine sahip ara elemanlar yetiştirmeye yönelik olarak bir hamle daha yaptı. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile sağlanan protokolle amaç,  ülkemiz ilaç sanayisi için teknik elemanlar yetiştirerek, sektörü daha ileriye taşımak. Eğitim-sanayi iş birliğinin örnek protokollerinden biri olarak görülen bu proje ile ilaç sektörünün üretim ile kalite süreçlerinde ihtiyaç duyduğu teknik ve ara eleman insan gücü, güncel teknolojiye dayalı olarak teorik ve pratik eğitimlerle desteklenerek yetiştirilecek. Protokol kapsamında, eğitimin kalitesini artırmak,  daha nitelikli mezunlar yetiştirmek ve istihdam olanaklarını genişletmek de hedefler arasında yer alıyor.

STAJ İMKANLARI SAĞLANACAK

İlgili protokole göre; teorik eğitimlerini Meslek Lisesinde alacak olan öğrencilerin , İLKO İlaç Üretim Tesislerinde gerek pratik eğitim, gerek teknik gezi ve gerekse de sağlanacak staj imkanları ile deneyimlerinin artırılması sağlanacak. Üretim Tesisleri bünyesindeki tüm departmanlarda çalışma imkanı bulacak olan öğrenciler, teknik ve kalite operasyon süreçlerindeki uygulamaları bizzat yerinde takip etme olanağı bulacak. Kimyanın ve ilaç endüstrisinin temel kavramlarının aktarılması amacıyla, periyodik aralıklarla öğrencilere okulda  İLKO İlaç profesyonelleri tarafından ilaç endüstrisindeki teknik ve kalite konularında teorik dersler verilecek ve bu dersler Üretim Tesislerindeki pratik uygulamalar ile desteklenecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (