( (

İl Başkanı Hasan Ekici: Engeller Kalkmalı

Gündem 02.12.2020 - 16:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İl Başkanı Hasan Ekici: Engeller Kalkmalı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
TÜİK verilerine göre ülke nüfusumuzun % 12,29’unun engelli kabul edildiğini belirten Ekici, yaklaşık on milyon engelli vatandaşımızın bulunduğuna işaret ederek, “Engelli vatandaşlarımız engelleri ile birlikte yılın her günü hayata tutunmaya çalışırken, bu vatandaşlarımIzın sadece belirli günlerde hatırlanması üzücüdür” dedi. ENGELLİLİK BİR İNSAN HAKLARI KONUSUDUR Dünyada ve ülkemizdeki engelli platformlarının amacının tüm vatandaşlarla eşit haklara, fırsatlara ve olanaklara sahip onurlu ve başı dik özgür vatandaş kimliğinde bir engelli profilinin oluşturulması olduğunun altını çizen Ekici, başta sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım gibi alanlarda olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kalındığını hatırlattı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, engellilerin “Dünyanın en ötekileştirilmiş gurupları” arasında yer aldığını belirten Ekici, engelliliğin artık bir insan hakları konusu olduğunu, insanların sadece bedenleri tarafından değil toplum tarafından da engellendiğini söyledi. MERHAMET DEĞİL ADALET Kamu hizmetlerinin sunum aşamasında engeli bulunan bireylere yönelik pozitif ayırımcılık düzenleme ve uygulamalarında azim ve kararlılık ortaya konulması gerektiğini de savunan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Engeli bulanan bireylere yönelik bakışın merhametten adalete evrilmesi gerekmektedir. İnsanın hayatını kolaylaştıran, hayatla temasını artıran, hayatın içine katan yaklaşımların engeli bulunan bireyler noktasında pozitif ayırımcılık içermesi, ‘ihsan’ olarak değil ‘önce insan’ bakışından beslenen ‘irfan’ kapsamında değerlendirilmelidir” dedi. HEP BİRLİKTE DUYARLI OLACAĞIZ Gelecek Partisi’nin, engelli ve engelli yakını tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizin bu konuda dile getirdiği hiçbir hususun unutulmasına veya göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Sorunların sadece özel günlerde değil yılın 365 gününde gündemde olmasını sağlayacağız. Saygın ve onurlu birer vatandaş olarak hak ettikleri pozitif ayrımcılıklarla onları hayata ve toplumsal yaşama sıkı sıkıya bağlayacak tüm çalışma ve çabanın içinde olacağımızın sözünü veriyor engellerin kaldırılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.”
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

TÜİK verilerine göre ülke nüfusumuzun % 12,29’unun engelli kabul edildiğini belirten Ekici, yaklaşık on milyon engelli vatandaşımızın bulunduğuna işaret ederek, “Engelli vatandaşlarımız engelleri ile birlikte yılın her günü hayata tutunmaya çalışırken, bu vatandaşlarımIzın sadece belirli günlerde hatırlanması üzücüdür” dedi.

ENGELLİLİK BİR İNSAN HAKLARI KONUSUDUR

Dünyada ve ülkemizdeki engelli platformlarının amacının tüm vatandaşlarla eşit haklara, fırsatlara ve olanaklara sahip onurlu ve başı dik özgür vatandaş kimliğinde bir engelli profilinin oluşturulması olduğunun altını çizen Ekici, başta sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım gibi alanlarda olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kalındığını hatırlattı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, engellilerin “Dünyanın en ötekileştirilmiş gurupları” arasında yer aldığını belirten Ekici, engelliliğin artık bir insan hakları konusu olduğunu, insanların sadece bedenleri tarafından değil toplum tarafından da engellendiğini söyledi.

MERHAMET DEĞİL ADALET

Kamu hizmetlerinin sunum aşamasında engeli bulunan bireylere yönelik pozitif ayırımcılık düzenleme ve uygulamalarında azim ve kararlılık ortaya konulması gerektiğini de savunan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Engeli bulanan bireylere yönelik bakışın merhametten adalete evrilmesi gerekmektedir. İnsanın hayatını kolaylaştıran, hayatla temasını artıran, hayatın içine katan yaklaşımların engeli bulunan bireyler noktasında pozitif ayırımcılık içermesi, ‘ihsan’ olarak değil ‘önce insan’ bakışından beslenen ‘irfan’ kapsamında değerlendirilmelidir” dedi.

HEP BİRLİKTE DUYARLI OLACAĞIZ

Gelecek Partisi’nin, engelli ve engelli yakını tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizin bu konuda dile getirdiği hiçbir hususun unutulmasına veya göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Sorunların sadece özel günlerde değil yılın 365 gününde gündemde olmasını sağlayacağız. Saygın ve onurlu birer vatandaş olarak hak ettikleri pozitif ayrımcılıklarla onları hayata ve toplumsal yaşama sıkı sıkıya bağlayacak tüm çalışma ve çabanın içinde olacağımızın sözünü veriyor engellerin kaldırılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (