( (

İl Başkanı Hasan Ekici “BASIN Öne Eğilmesin” Dedi

21.10.2021 - 15:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İl Başkanı Hasan Ekici “BASIN Öne Eğilmesin” Dedi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, şehrimizde görev yapan tüm gazetecilerimizin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü"nü tebrik etti ve şehrimizin gözü, kulağı ve dili oldukları ve her türlü tazyik ve baskıya rağmen özgürce mesleklerini icra ettikleri için tüm gazetecilere teşekkür etti.
Dünya Gazeteciler Günü münasebeti ile yaptığı açıklamaya "BASIN Öne Eğilmesin" diye başlayan Ekici, basın özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğüne özellikle dikkat çekmek istediğini vurguladı.   Ekici, Parti Programında yer alan "Basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır. Bunu yok etmek, usulsüz ve baskıcı metotlarla basında tekelleşmeye yönelmek, Türkiye’nin zihni kapasitesini daraltmaktadır. Gelecek Partisi olarak Basının baskı altında olmadan, sansür ya da oto sansürün uygulanmadığı, gazetecilerin keyfi gözaltı ya da tutuklamalara ve yargılamalara maruz kalmadığı bir düzen inşa edeceğiz." bölümüne vurgu yaparak dün, bugün ve Gelecek'te bu sözlerinin arkasında olduklarını belirtti.   Basının milletin ortak sesi olduğunu vurgulayan Ekici, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iktidar ve ortaklarının müsrif bir tüccar hoyratlığı ile tarumar ettiği hususların başında maalesef ifade ve düşünce özgürlüğünün vazgeçilmezi olan basın hürriyeti geldiğini belirtti.   Ülkemizin ne yazık ki yazıların sansürlendiği veya gazetecilerin bir telefonla işinden edildiği bir hale dönüştürüldüğünü belirten Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici'nin yapmış olduğu açıklamanın satır başları şu şekilde:   Toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlenen gazetecilerimiz, ne yazık ki bugün zor günlerden geçmektedir. Gerçekleri yazan ve halkın sesini duyurmaya çalışan gazetecilerimiz, iktidarın hışmından nasibini almakta; ya mali kıskaca alınmakta ya işinden edilmekte ya da hapis ve tutukluluklarla susturulmaya çalışılmaktadır.   Ancak her türlü tazyik ve baskıya rağmen özgürce mesleğini icra eden gazetecilerimiz ve basın mensuplarımız, evrensel insani ve mesleki değerleri koruyarak Demokrasimizin güçlenmesinde belirleyici rol almaya devam etmektedir. İnanıyorum ki zor koşullarda mesleğinin hakkını vermeye çalışan basın mensuplarımız şehrimizin ve ülkemizin gözü, kulağı ve dili olmayı başaracaklardır.   Bu vesileyle demokrasi ve insan haklarını inşa ve ihya eden basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyor ve tüm gazetecilerimizin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü"nü kutluyor; Ülkemiz ve Şehrimiz için çalışarak hayatını kaybeden gazetecilerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, şehrimizde görev yapan tüm gazetecilerimizin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü"nü tebrik etti ve şehrimizin gözü, kulağı ve dili oldukları ve her türlü tazyik ve baskıya rağmen özgürce mesleklerini icra ettikleri için tüm gazetecilere teşekkür etti.

Dünya Gazeteciler Günü münasebeti ile yaptığı açıklamaya "BASIN Öne Eğilmesin" diye başlayan Ekici, basın özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğüne özellikle dikkat çekmek istediğini vurguladı.

 

Ekici, Parti Programında yer alan "Basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır. Bunu yok etmek, usulsüz ve baskıcı metotlarla basında tekelleşmeye yönelmek, Türkiye’nin zihni kapasitesini daraltmaktadır. Gelecek Partisi olarak Basının baskı altında olmadan, sansür ya da oto sansürün uygulanmadığı, gazetecilerin keyfi gözaltı ya da tutuklamalara ve yargılamalara maruz kalmadığı bir düzen inşa edeceğiz." bölümüne vurgu yaparak dün, bugün ve Gelecek'te bu sözlerinin arkasında olduklarını belirtti.

 

Basının milletin ortak sesi olduğunu vurgulayan Ekici, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iktidar ve ortaklarının müsrif bir tüccar hoyratlığı ile tarumar ettiği hususların başında maalesef ifade ve düşünce özgürlüğünün vazgeçilmezi olan basın hürriyeti geldiğini belirtti.

 

Ülkemizin ne yazık ki yazıların sansürlendiği veya gazetecilerin bir telefonla işinden edildiği bir hale dönüştürüldüğünü belirten Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici'nin yapmış olduğu açıklamanın satır başları şu şekilde:

 

Toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlenen gazetecilerimiz, ne yazık ki bugün zor günlerden geçmektedir. Gerçekleri yazan ve halkın sesini duyurmaya çalışan gazetecilerimiz, iktidarın hışmından nasibini almakta; ya mali kıskaca alınmakta ya işinden edilmekte ya da hapis ve tutukluluklarla susturulmaya çalışılmaktadır.

 

Ancak her türlü tazyik ve baskıya rağmen özgürce mesleğini icra eden gazetecilerimiz ve basın mensuplarımız, evrensel insani ve mesleki değerleri koruyarak Demokrasimizin güçlenmesinde belirleyici rol almaya devam etmektedir. İnanıyorum ki zor koşullarda mesleğinin hakkını vermeye çalışan basın mensuplarımız şehrimizin ve ülkemizin gözü, kulağı ve dili olmayı başaracaklardır.

 

Bu vesileyle demokrasi ve insan haklarını inşa ve ihya eden basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyor ve tüm gazetecilerimizin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü"nü kutluyor; Ülkemiz ve Şehrimiz için çalışarak hayatını kaybeden gazetecilerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (