( (

İl Başkanı Hasan Ekici Alacabel Tünelini Sordu: Ne Zaman Açılacak?

Gündem 04.07.2022 - 17:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İl Başkanı Hasan Ekici Alacabel Tünelini Sordu: Ne Zaman Açılacak?

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, beraberindeki heyet ile Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı zamanında başlayan ve hala açılamayan Konya – Seydişehir – Antalya yolu Alacabel tünelinde incelemelerde bulunarak yetkililere ne zaman biteceğini sordu.
Saha çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam eden Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Seydişehir İlçe Başkanı ile birlikte Seydişehir ilçe merkezinde yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından Konya – Seydişehir – Antalya yolu Alacabel tünelinde de incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.   TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ GEÇİTLERİNDEN BİR TANESİ ALACABEL GEÇİDİ İl Başkanı Hasan Ekici: “Alacabel geçidi ve Alacabel Tüneli, Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu, İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan yollardan, kritik yollardan, Türkiye'nin önemli, kritik geçitlerinden bir tanesidir. Yaklaşık her yıl dört buçuk beş milyon aracın geçtiği kritik bir geçit. Bu arada tünelinin yapımına ara verilmişti. Biz buradan şunu sormak istiyoruz. Türkiye'nin birçok bölgesinde, Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da birçok bölgede aciliyeti olmayan birçok yol, tünel inşaatı devam ederken, bitirilirken böyle kritik bir geçit ve tünel yıllardır neden bitirilemiyor? İfade ettiğimiz Türkiye'nin en önemli geçitlerinden bir tanesi Alacabel geçidi. Kar yağışından, fırtınadan ve uzanmadan dolayı burada kışın ciddi ulaşım zaafiyeti oluyor. Diğer yollar, özellikle Karadeniz'deki yollar ve tünellerde bahsediyorum, aciliyeti olmayan yollar tamamlanırken neden Alacabel Tüneli'nin yapımına ara verildi ve hala bitirilemiyor, Yetkililerden AK Partili Leyla Şahin Usta ve diğer milletvekillerinden bu soruların cevabını da bekliyoruz.?” Dedi.   BEN TIR ŞOFÖRÜYÜM, BU YOLDAN ÖZELLİKLE UZUN YOL ŞOFÖRLERİ ÇOK MUZDARİP Kendisinin tır şoförü olduğunu belirten İhsan Koyuncu da: “Biz de Seydişehirli vatandaşlar olarak bu tünelin bir an önce açılmasını istiyoruz. Ben Tır şoförüyüm, bu yoldan özellikle uzun yol şoförleri çok muzdarip. Özellikle kış günleri sürekli bunun sıkıntısını yaşıyoruz, bir an önce bitmesini temenni ediyoruz.” Dedi.    
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, beraberindeki heyet ile Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı zamanında başlayan ve hala açılamayan Konya – Seydişehir – Antalya yolu Alacabel tünelinde incelemelerde bulunarak yetkililere ne zaman biteceğini sordu.

Saha çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam eden Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Seydişehir İlçe Başkanı ile birlikte Seydişehir ilçe merkezinde yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından Konya – Seydişehir – Antalya yolu Alacabel tünelinde de incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ GEÇİTLERİNDEN BİR TANESİ ALACABEL GEÇİDİ

İl Başkanı Hasan Ekici: “Alacabel geçidi ve Alacabel Tüneli, Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu, İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan yollardan, kritik yollardan, Türkiye'nin önemli, kritik geçitlerinden bir tanesidir. Yaklaşık her yıl dört buçuk beş milyon aracın geçtiği kritik bir geçit. Bu arada tünelinin yapımına ara verilmişti. Biz buradan şunu sormak istiyoruz. Türkiye'nin birçok bölgesinde, Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da birçok bölgede aciliyeti olmayan birçok yol, tünel inşaatı devam ederken, bitirilirken böyle kritik bir geçit ve tünel yıllardır neden bitirilemiyor? İfade ettiğimiz Türkiye'nin en önemli geçitlerinden bir tanesi Alacabel geçidi. Kar yağışından, fırtınadan ve uzanmadan dolayı burada kışın ciddi ulaşım zaafiyeti oluyor. Diğer yollar, özellikle Karadeniz'deki yollar ve tünellerde bahsediyorum, aciliyeti olmayan yollar tamamlanırken neden Alacabel Tüneli'nin yapımına ara verildi ve hala bitirilemiyor, Yetkililerden AK Partili Leyla Şahin Usta ve diğer milletvekillerinden bu soruların cevabını da bekliyoruz.?” Dedi.

 

BEN TIR ŞOFÖRÜYÜM, BU YOLDAN ÖZELLİKLE UZUN YOL ŞOFÖRLERİ ÇOK MUZDARİP

Kendisinin tır şoförü olduğunu belirten İhsan Koyuncu da: “Biz de Seydişehirli vatandaşlar olarak bu tünelin bir an önce açılmasını istiyoruz. Ben Tır şoförüyüm, bu yoldan özellikle uzun yol şoförleri çok muzdarip. Özellikle kış günleri sürekli bunun sıkıntısını yaşıyoruz, bir an önce bitmesini temenni ediyoruz.” Dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (