( (

Hüma Okulları Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı Kutladı

Eğitim 08.11.2020 - 11:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hüma Okulları Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı Kutladı

Hüma Okulları, çocuklara kitabı sevdirmeyi ve okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı öğrencileriyle birlikte kutladı.Kasım ayının 2. Haftası başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası, her yıl olduğu gibi, bu yıl da öğrenciler tarafından coşkuyla kutlandı.
 Hüma Okulları ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ile fiziki mesafeye uyarak okul bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler. Kitapların hayatımızdaki önemi ve katkıları öğrencilere anlatılarak okuma alışkanlığı kazanmaları için önerilerde bulunuldu. Öğrenciler, pandemi süreci dâhil olmak üzere okullarının her hafta kitap önerisi yaptığını ve ders kitapları kadar çocuk kitaplarını da önemsediklerini söyledi. Öğretmenler ise, okuma alışkanlığının küçük yaşlarda elde edildiğini, büyüdükçe köklenerek geliştiğini vurguladılar. Kitap okuma alışkanlığının kalıcı hale gelmesi için öğrencileri ile bütün sene boyunca çalışma yapan öğretmenler, kitap sergileri ile öğrencileri desteklediklerini ve kendi kütüphanelerini kurma yolunda onlara yol gösterdiklerini söylediler. Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul; “Okumak, insanı geliştiren, yenidünyalar kazandıran, bilgi, görgü ve bakış açısını geliştiren en önemli etkinliklerden biridir. Uygar toplumlar, okuma oranının yüksek olduğu toplumlardır. Bu nedenle okumayı alışkanlık haline getirmek çok büyük önem taşımaktadır. Okumanın önemi, beraberinde kitabın önemini de ortaya koymaktadır. Kitaplar bize farklı yaşamlar sunan, kültürümüzü zenginleştiren ve bilgimizi arttıran en iyi dostlarımızdır. Özellikle kişilik oluşumunda ve öğrencinin benliğini bulma yolunda en iyi yol göstericisidir. Olayları kavrama ve konuşma yeteneğimizi geliştirerek akademik alandaki başarımıza da oldukça katkıda bulunur. Toplumlara, toplumun en küçük yapı taşı olan çocuklardan başlamak her zaman en doğru olandır. Bu nedenle Çocuk Kitaplarını teşvik ediyor ve öğrencilerimizin bu kitaplara ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Pandemi sebebiyle öğrencilerimizi kütüphanelerde bir araya getiremiyoruz ancak kişiye özel kitapları öğrencilerimiz için temin ediyor ve kitaplardan uzak kalmamalarını sağlıyoruz. Dünyamızı güzel bir hale getirebilmenin tek yolu; ilim ve bilim yolunda ilerlemek, cehaleti yok etmektir. Bunun tek yolu ise çocuklarımıza bu fikri, bilinci ve alışkanlığı kazandırmaktır. Dünya Çocuk Kitapları Haftası da çocuklarımızın, kendimizin hatta dünyamızın güzelleşmesini sağlayacak çok güzel bir haftadır” diyerek, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’na verdikleri önemi dile getirdi. Seneye daha kapsamlı bir kitap sergisi ile bu haftayı geçirmek istediklerini ifade eden Dr. Birekul, ülkemizin geçirdiği zorlu günleri bir an önce atlatması temennisiyle sözlerine son verdi.
Hüma Okulları, çocuklara kitabı sevdirmeyi ve okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı öğrencileriyle birlikte kutladı.Kasım ayının 2. Haftası başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası, her yıl olduğu gibi, bu yıl da öğrenciler tarafından coşkuyla kutlandı.

 Hüma Okulları ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ile fiziki mesafeye uyarak okul bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler. Kitapların hayatımızdaki önemi ve katkıları öğrencilere anlatılarak okuma alışkanlığı kazanmaları için önerilerde bulunuldu. Öğrenciler, pandemi süreci dâhil olmak üzere okullarının her hafta kitap önerisi yaptığını ve ders kitapları kadar çocuk kitaplarını da önemsediklerini söyledi. Öğretmenler ise, okuma alışkanlığının küçük yaşlarda elde edildiğini, büyüdükçe köklenerek geliştiğini vurguladılar. Kitap okuma alışkanlığının kalıcı hale gelmesi için öğrencileri ile bütün sene boyunca çalışma yapan öğretmenler, kitap sergileri ile öğrencileri desteklediklerini ve kendi kütüphanelerini kurma yolunda onlara yol gösterdiklerini söylediler.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul; “Okumak, insanı geliştiren, yenidünyalar kazandıran, bilgi, görgü ve bakış açısını geliştiren en önemli etkinliklerden biridir. Uygar toplumlar, okuma oranının yüksek olduğu toplumlardır. Bu nedenle okumayı alışkanlık haline getirmek çok büyük önem taşımaktadır. Okumanın önemi, beraberinde kitabın önemini de ortaya koymaktadır. Kitaplar bize farklı yaşamlar sunan, kültürümüzü zenginleştiren ve bilgimizi arttıran en iyi dostlarımızdır. Özellikle kişilik oluşumunda ve öğrencinin benliğini bulma yolunda en iyi yol göstericisidir. Olayları kavrama ve konuşma yeteneğimizi geliştirerek akademik alandaki başarımıza da oldukça katkıda bulunur. Toplumlara, toplumun en küçük yapı taşı olan çocuklardan başlamak her zaman en doğru olandır. Bu nedenle Çocuk Kitaplarını teşvik ediyor ve öğrencilerimizin bu kitaplara ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Pandemi sebebiyle öğrencilerimizi kütüphanelerde bir araya getiremiyoruz ancak kişiye özel kitapları öğrencilerimiz için temin ediyor ve kitaplardan uzak kalmamalarını sağlıyoruz. Dünyamızı güzel bir hale getirebilmenin tek yolu; ilim ve bilim yolunda ilerlemek, cehaleti yok etmektir. Bunun tek yolu ise çocuklarımıza bu fikri, bilinci ve alışkanlığı kazandırmaktır. Dünya Çocuk Kitapları Haftası da çocuklarımızın, kendimizin hatta dünyamızın güzelleşmesini sağlayacak çok güzel bir haftadır” diyerek, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’na verdikleri önemi dile getirdi.

Seneye daha kapsamlı bir kitap sergisi ile bu haftayı geçirmek istediklerini ifade eden Dr. Birekul, ülkemizin geçirdiği zorlu günleri bir an önce atlatması temennisiyle sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (