( (

Hong Kong, Yüksek Riskli Bölge Gezginlerine Koşullar Getiriyor

Turizm 20.07.2020 - 17:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hong Kong, Yüksek Riskli Bölge Gezginlerine Koşullar Getiriyor

Geleceklerin Hong Kong'a gitmeden 14 gün önce COVID-19 için negatif sonuçlar alması gerektiğini açıkladı.
 Çin Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümeti Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Nepal, Pakistan, Filipinler ve Güney Afrika'dan geleceklerin Hong Kong'a gitmeden 14 gün önce COVID-19 için negatif sonuçlar alması gerektiğini açıkladı. HKSAR hükümetine göre Hong Kong, 20 Haziran'dan 17 Temmuz'a kadar 234 ithal COVID-19 vakası kaydetti. HKSAR hükümetinin Gıda ve Sağlık Bürosu sözcüsü, salgın geliştikçe, Hong Kong'un karantina ve izolasyon tesislerinin sınırlı kapasiteleri göz önüne alındığında, HKSAR hükümetinin ithal vakaları önlemek için önlemler uygulaması gerektiğini söyledi. Sözcü, "Bu amaçla, en son halk sağlığı riski değerlendirmesini göz önünde bulundurarak, Hong Kong'a gelebilecek yolculara, Hong Kong'a getirebilecekleri sağlık riskini azaltmak için yüksek riskli yerlerden şartlar koymanın gerekli olduğunu düşünüyoruz." HKSAR hükümetinin Gıda ve Sağlık Sekreteri spesifikasyonlarına göre, Hong Kong'a gelmeyi planlayan yukarıdaki yedi ülkeden seyahat edenlerin, örneği ilgili olandan alınan COVID-19 için bir nükleik asit testine tabi tutulması gerekmektedir. belirtilen uçağın planlanan kalkış saatinden 72 saat önce yolcu. Belirtilen uçakların işleticisi, uçak Hong Kong'a gelmeden önce, her ilgili yolcunun bu tür belgeler ürettiğini doğrulayan bir belge olan HKSAR hükümetinin Sağlık Bakanlığı'na teslim etmelidir. Yolcular Hong Kong'a geldiklerinde COVID-19 testine tabi tutulmalı ve belirlenen bir yerde sonuçları beklemelidir. Test sonuçları olumsuz ise, 14 günlük zorunlu karantinaya devam etmek için rezervasyon yaptıkları otellere gitmelerine izin verilecektir. Sonuçları pozitifse, spesifikasyonlara göre izolasyon ve tedavi için hastaneye transfer edilecektir. Şartnameler, Hong Kong'daki COVID-19 salgın durumunun gelişimi ve ciddiyeti göz önüne alınarak yapılmıştır. 25 Temmuz'da yürürlüğe girecekler ve bir sonraki duyuruya kadar yürürlükte kalacaklar. Hong Kong'da transit geçiş yapan ve zorunlu karantinadan muaf olanlar etkilenmeyecektir. Hong Kong'a gelen herhangi bir gezgin, bilgi sağlama şartlarına uymaz veya belirli bir materyalde yanlış veya yanıltıcı olan bilgileri bilerek veya pervasızca sağlarsa, 10.000 HK $ (yaklaşık 1.289 $) para cezasına ve altı ay hapis cezasına çarptırılabilir. .  
Geleceklerin Hong Kong'a gitmeden 14 gün önce COVID-19 için negatif sonuçlar alması gerektiğini açıkladı.
 Çin Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) hükümeti Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Nepal, Pakistan, Filipinler ve Güney Afrika'dan geleceklerin Hong Kong'a gitmeden 14 gün önce COVID-19 için negatif sonuçlar alması gerektiğini açıkladı. HKSAR hükümetine göre Hong Kong, 20 Haziran'dan 17 Temmuz'a kadar 234 ithal COVID-19 vakası kaydetti.


HKSAR hükümetinin Gıda ve Sağlık Bürosu sözcüsü, salgın geliştikçe, Hong Kong'un karantina ve izolasyon tesislerinin sınırlı kapasiteleri göz önüne alındığında, HKSAR hükümetinin ithal vakaları önlemek için önlemler uygulaması gerektiğini söyledi.


Sözcü, "Bu amaçla, en son halk sağlığı riski değerlendirmesini göz önünde bulundurarak, Hong Kong'a gelebilecek yolculara, Hong Kong'a getirebilecekleri sağlık riskini azaltmak için yüksek riskli yerlerden şartlar koymanın gerekli olduğunu düşünüyoruz."


HKSAR hükümetinin Gıda ve Sağlık Sekreteri spesifikasyonlarına göre, Hong Kong'a gelmeyi planlayan yukarıdaki yedi ülkeden seyahat edenlerin, örneği ilgili olandan alınan COVID-19 için bir nükleik asit testine tabi tutulması gerekmektedir. belirtilen uçağın planlanan kalkış saatinden 72 saat önce yolcu.


Belirtilen uçakların işleticisi, uçak Hong Kong'a gelmeden önce, her ilgili yolcunun bu tür belgeler ürettiğini doğrulayan bir belge olan HKSAR hükümetinin Sağlık Bakanlığı'na teslim etmelidir.


Yolcular Hong Kong'a geldiklerinde COVID-19 testine tabi tutulmalı ve belirlenen bir yerde sonuçları beklemelidir. Test sonuçları olumsuz ise, 14 günlük zorunlu karantinaya devam etmek için rezervasyon yaptıkları otellere gitmelerine izin verilecektir. Sonuçları pozitifse, spesifikasyonlara göre izolasyon ve tedavi için hastaneye transfer edilecektir.


Şartnameler, Hong Kong'daki COVID-19 salgın durumunun gelişimi ve ciddiyeti göz önüne alınarak yapılmıştır. 25 Temmuz'da yürürlüğe girecekler ve bir sonraki duyuruya kadar yürürlükte kalacaklar.


Hong Kong'da transit geçiş yapan ve zorunlu karantinadan muaf olanlar etkilenmeyecektir.


Hong Kong'a gelen herhangi bir gezgin, bilgi sağlama şartlarına uymaz veya belirli bir materyalde yanlış veya yanıltıcı olan bilgileri bilerek veya pervasızca sağlarsa, 10.000 HK $ (yaklaşık 1.289 $) para cezasına ve altı ay hapis cezasına çarptırılabilir. .

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (