( (

Hisder Sohbetleri Başlıyor

Kültür Sanat 01.10.2019 - 13:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hisder Sohbetleri Başlıyor

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin Pazartesi Sohbetleri, kaldığı yerden yine dopdolu olarak 7 Ekim 2019 Pazartesi günü Prof. Dr. Caner Arabacı’nın ‘Riyat-Mekke-Medine Üçgeni’ adlı gezi izlenimleriyle başlıyor.
Pazartesi Sohbetleri’ne bir süre ara veren Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER), 7 Ekim 2019 Pazartesi tarihinden itibaren sohbetlere kaldığı yerden tekrar başlıyor. HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, misyonlarının insanımızı ve insanlığı her konuda bilgilendirmek ve beyinleri aydınlatmak olduğunu ifade ederek “Dernek olarak ilmî, kültürel, sanatsal ve tarihi konularda konferanslar, sohbetler, paneller düzenleyerek hem Konya’mızın hem ülkemizin kültürüne, sanatına katkıda bulunmak hem Müslüman Türk gençliğinin gönlünü Kur’an damlalarıyla nurlandırmaktır” dedi. İlk sohbetin 7 Ekim 2019 Pazartesi günü kıymetli tarihçimiz Prof. Dr. Caner Arabacı’nın ‘Riyat-Mekke-Medine Üçgeni’ndeki gezi izlenimlerini dinleyeceğimizi belirten dernek başkanı Prof. Dr. Kutlu, 14 Ekim 2019 tarihinde ise tarihçi-yazar Yılmaz Altınsoy’dan “Sebataycılık ve Sebataycılığın Türk Toplumundaki Etkileri” hakkında önemli bilgiler öğreneceklerini ifade etti. Eğitimciler Mehmet Emin Karataş’tan Kur’ân-ı Kerîm Tilaveti ile Abdullah Turhan’dan tefsir sohbetlerinin bu dönemde de devam edeceğini belirten Prof. Önder, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü Prof. Dr. İbrahim Coşkun’un “Çağımızda Din-Bilim Kavgasının İman ve Ahlâk Eğitimindeki Etkileri”ni dile getireceğini ifade etti. Meram Yaka’daki Meram Uluslararası Gençlik Akademesi’nde saat 20.30’da gerçekleştirilecek olan Hisder Sohbetleri’ne bütün gönül dostları davet edildi.   
Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin Pazartesi Sohbetleri, kaldığı yerden yine dopdolu olarak 7 Ekim 2019 Pazartesi günü Prof. Dr. Caner Arabacı’nın ‘Riyat-Mekke-Medine Üçgeni’ adlı gezi izlenimleriyle başlıyor.

Pazartesi Sohbetleri’ne bir süre ara veren Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER), 7 Ekim 2019 Pazartesi tarihinden itibaren sohbetlere kaldığı yerden tekrar başlıyor.

HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, misyonlarının insanımızı ve insanlığı her konuda bilgilendirmek ve beyinleri aydınlatmak olduğunu ifade ederek “Dernek olarak ilmî, kültürel, sanatsal ve tarihi konularda konferanslar, sohbetler, paneller düzenleyerek hem Konya’mızın hem ülkemizin kültürüne, sanatına katkıda bulunmak hem Müslüman Türk gençliğinin gönlünü Kur’an damlalarıyla nurlandırmaktır” dedi.

İlk sohbetin 7 Ekim 2019 Pazartesi günü kıymetli tarihçimiz Prof. Dr. Caner Arabacı’nın ‘Riyat-Mekke-Medine Üçgeni’ndeki gezi izlenimlerini dinleyeceğimizi belirten dernek başkanı Prof. Dr. Kutlu, 14 Ekim 2019 tarihinde ise tarihçi-yazar Yılmaz Altınsoy’dan “Sebataycılık ve Sebataycılığın Türk Toplumundaki Etkileri” hakkında önemli bilgiler öğreneceklerini ifade etti. Eğitimciler Mehmet Emin Karataş’tan Kur’ân-ı Kerîm Tilaveti ile Abdullah Turhan’dan tefsir sohbetlerinin bu dönemde de devam edeceğini belirten Prof. Önder, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü Prof. Dr. İbrahim Coşkun’un “Çağımızda Din-Bilim Kavgasının İman ve Ahlâk Eğitimindeki Etkileri”ni dile getireceğini ifade etti.

Meram Yaka’daki Meram Uluslararası Gençlik Akademesi’nde saat 20.30’da gerçekleştirilecek olan Hisder Sohbetleri’ne bütün gönül dostları davet edildi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (