( (

Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliğine Seçildi

Eğitim 02.10.2019 - 00:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliğine Seçildi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’ne, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi akademisyenlerinden Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz seçildi.
Akademisyenliği boyunca TBMM Üstün Hizmet Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü gibi çok sayıda ödüle layık görülen ve hâlen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz, Türk kültürünü bilimsel yöntemlerle araştırmak, tanıtmak, yaymak ve bu alandaki kişi ve kuruluşları destekleyip onlarla iş birliği yapmayı misyon edinen Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’ne seçildi. İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin her üç yılda bir gerçekleştirdiği “Uluslararası Hat Müsabakalarında” dünya birinciliği dâhil 5 ödüle sahip olan Hattat Öksüz, Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmalı Sergilerinde ve yurt dışındaki sergilerde, çeşitli hat dallarında ödüller aldı. Yurt içinde ve yurt dışında sergiler açtı ve çeşitli kuruluşlardan beratlar, plaketler aldı. Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde (ABD'de 1, Avustralya'da 2, Kazakistan'da 3, Kırgızistan'da 1, Hollanda'da 3, Almanya'da 2) camilerin yazılarını hazırladı.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’ne, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi akademisyenlerinden Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz seçildi.

Akademisyenliği boyunca TBMM Üstün Hizmet Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü gibi çok sayıda ödüle layık görülen ve hâlen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz, Türk kültürünü bilimsel yöntemlerle araştırmak, tanıtmak, yaymak ve bu alandaki kişi ve kuruluşları destekleyip onlarla iş birliği yapmayı misyon edinen Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’ne seçildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin her üç yılda bir gerçekleştirdiği “Uluslararası Hat Müsabakalarında” dünya birinciliği dâhil 5 ödüle sahip olan Hattat Öksüz, Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmalı Sergilerinde ve yurt dışındaki sergilerde, çeşitli hat dallarında ödüller aldı. Yurt içinde ve yurt dışında sergiler açtı ve çeşitli kuruluşlardan beratlar, plaketler aldı. Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde (ABD'de 1, Avustralya'da 2, Kazakistan'da 3, Kırgızistan'da 1, Hollanda'da 3, Almanya'da 2) camilerin yazılarını hazırladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (