( (

Hasbihal Akşamlarının Konusu Atatürk

Bölge 27.10.2019 - 16:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hasbihal Akşamlarının Konusu Atatürk

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından 2.’si düzenlenen “Hasbihal Akşamları” kapsamında “Bilinmeyen Atatürk ve Milli Mücadele” konulu Panel gerçekleştirildi. 
Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl ve merkez ilçe yönetimleri, (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ali Güler, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. A. Cüneyt Küsmez, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Veli Fatih Güven, Milli Mücadele dönemi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlattılar.   ORTAK DEĞERLERİMİZLE YÜKSELECEĞİZ  Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, 3 değerli ismin önemli konularda bilgi vereceğini söyledi. Türk milletinin ortak değerlerinin önemine dikkat çeken Doğrul, “Türk milleti ortak değerlerin üzerinden giderek aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyecektir. Nedir bizim ortak değerimiz; gönderde sonsuza kadar dalgalanacak olan Türk bayrağımız ortak değerimizdir. Şanlı tarihimiz ve kültürümüz ortak değerimizdir. Ses bayrağımız Türkçe’miz, yüce dinimiz, örfümüz, adetlerimiz tarihteki bütün liderlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal, bizim ortak değerimizdir. Bu değerlerimizi korumak ve yüceltmek bizim asli görevimizdir.” dedi.  GEÇMİŞİNİ BİLMEYENİN GELECEĞİ OLMAZ  Panelde selamlama konuşması yapan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Türk Sğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı’nın önemli bir program icra ettiğini söyledi. “Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz” diyen Kara, “Biz Türk milleti olarak nereden geldiğimiz biliyoruz. Hedefimizin neresi olduğunu ve nereye gideceğimizi çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.  BİZLER YARININ MİMARLARI OLACAĞIZ  Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, “Bugün burada üç değerli hocamızın milli mücadele döneminin ve Mustafa Kemal’in mücadele ruhunu doya doya anlatacaklarına inanıyorum. Buna ihtiyacımız var. Türk Eğitim-Sen veya Kamu-Sen dediğimiz zaman, işin arkasında gerçekten bu ülkenin aydınları olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Bizler yarının büyük Türkiye’sini, lider ülkesini oluşturabilecek, yarının mimarları olacağız. Bu tür konferanslar, bu çabamızın daha anlamlı, daha güzel, daha aktif bir şekilde yapacağımızın teminatıdır. Buralardan beslenmemiz lazım” diye konuştu. Konuşmaların ardından panelistlerden Dr. Ali Güler, “Bir lider portresi: İstanbul’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Paşa” konusunu, Dr. A. Cüneyt Küsmez, “Atatürk’ün askeri dehası ve Milli Mücadele’nin askeri yönü” konusunu ve Dr. Veli Fatih Güven, “Atatürk’ün siyasi dehası ve Milli Mücadele’nin siyasi, diplomatik yönü” konusunda ayrıntılı bilgi verdiler.  Panelin ardından panelistlere plaket takdiminde bulunuldu.   
Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından 2.’si düzenlenen “Hasbihal Akşamları” kapsamında “Bilinmeyen Atatürk ve Milli Mücadele” konulu Panel gerçekleştirildi. 

Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl ve merkez ilçe yönetimleri, (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ali Güler, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. A. Cüneyt Küsmez, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Veli Fatih Güven, Milli Mücadele dönemi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlattılar.  
ORTAK DEĞERLERİMİZLE YÜKSELECEĞİZ 
Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, 3 değerli ismin önemli konularda bilgi vereceğini söyledi. Türk milletinin ortak değerlerinin önemine dikkat çeken Doğrul, “Türk milleti ortak değerlerin üzerinden giderek aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyecektir. Nedir bizim ortak değerimiz; gönderde sonsuza kadar dalgalanacak olan Türk bayrağımız ortak değerimizdir. Şanlı tarihimiz ve kültürümüz ortak değerimizdir. Ses bayrağımız Türkçe’miz, yüce dinimiz, örfümüz, adetlerimiz tarihteki bütün liderlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal, bizim ortak değerimizdir. Bu değerlerimizi korumak ve yüceltmek bizim asli görevimizdir.” dedi. 
GEÇMİŞİNİ BİLMEYENİN GELECEĞİ OLMAZ 
Panelde selamlama konuşması yapan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Türk Sğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı’nın önemli bir program icra ettiğini söyledi. “Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz” diyen Kara, “Biz Türk milleti olarak nereden geldiğimiz biliyoruz. Hedefimizin neresi olduğunu ve nereye gideceğimizi çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
BİZLER YARININ MİMARLARI OLACAĞIZ 
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, “Bugün burada üç değerli hocamızın milli mücadele döneminin ve Mustafa Kemal’in mücadele ruhunu doya doya anlatacaklarına inanıyorum. Buna ihtiyacımız var. Türk Eğitim-Sen veya Kamu-Sen dediğimiz zaman, işin arkasında gerçekten bu ülkenin aydınları olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Bizler yarının büyük Türkiye’sini, lider ülkesini oluşturabilecek, yarının mimarları olacağız. Bu tür konferanslar, bu çabamızın daha anlamlı, daha güzel, daha aktif bir şekilde yapacağımızın teminatıdır. Buralardan beslenmemiz lazım” diye konuştu. Konuşmaların ardından panelistlerden Dr. Ali Güler, “Bir lider portresi: İstanbul’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Paşa” konusunu, Dr. A. Cüneyt Küsmez, “Atatürk’ün askeri dehası ve Milli Mücadele’nin askeri yönü” konusunu ve Dr. Veli Fatih Güven, “Atatürk’ün siyasi dehası ve Milli Mücadele’nin siyasi, diplomatik yönü” konusunda ayrıntılı bilgi verdiler.  Panelin ardından panelistlere plaket takdiminde bulunuldu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (