( (

Hadim Aşağı Eşenlerli Gençlerden Yaz İçin Hummalı Çalışma

Gündem 27.03.2020 - 12:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hadim Aşağı Eşenlerli Gençlerden Yaz İçin Hummalı Çalışma

Hadim Aşağı Eşenlerli gençler yazın sıcak günlerinde serinlemek için kuyuya kar doldurdular
Hadim Aşağı Eşenler mahallesinin en zirve noktasında bulunan ve yıllar önce içerisine kar doldurup yazın sıcak günlerinde serinlemek amacı ile pekmez ile karıştırıp yemek için açılan kuyuya gençler imece usulü kar doldurdular. Mahalleinin en zirve noktasında bulunan kuyuya kar doldurmak için mahalle meydanında toplanan gençler şenlik havasında dağa çıkarak kuyuya kar doldurdular. “Atalarımızdan bize de miras kalan bu geleneği yaşatıp yazın sıcak günlerinde hemşehrilerimizi bir nebze de olsa serinletebiliyorsak ne mutlu bize” diyen gençler “Bu geleneği bizler atalarımızdan miras olarak aldık ve çocuklarımıza da miras olarak bırakacağız” dedi.
Hadim Aşağı Eşenlerli gençler yazın sıcak günlerinde serinlemek için kuyuya kar doldurdular

Hadim Aşağı Eşenler mahallesinin en zirve noktasında bulunan ve yıllar önce içerisine kar doldurup yazın sıcak günlerinde serinlemek amacı ile pekmez ile karıştırıp yemek için açılan kuyuya gençler imece usulü kar doldurdular.

Mahalleinin en zirve noktasında bulunan kuyuya kar doldurmak için mahalle meydanında toplanan gençler şenlik havasında dağa çıkarak kuyuya kar doldurdular. “Atalarımızdan bize de miras kalan bu geleneği yaşatıp yazın sıcak günlerinde hemşehrilerimizi bir nebze de olsa serinletebiliyorsak ne mutlu bize” diyen gençler “Bu geleneği bizler atalarımızdan miras olarak aldık ve çocuklarımıza da miras olarak bırakacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (