( (

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Ürünleri Sergisi Açıldı

Eğitim 30.12.2019 - 11:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Ürünleri Sergisi Açıldı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Atıf Polat tarafından gerçekleştirilen Grafik Ürünleri Sergisi’nin açılışı yapıldı
Güzel Sanatlar Fakültesi gerçekleştirilen sergiye; Dekan Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Türktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.   Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Türktaş, sergide emeği geçen Doç. Dr. Ali Atıf Polat’ı çalışmalarından ötürü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.   Sergi hakkında bilgilendirmede bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Atıf Polat, “Grafik Ürünleri Sergisi,  endüstriye anlamda üretilmiş masa üstü yayıncılıkları ürünlerinin içerisinde olduğu hayata geçirilmiş projelerden oluşan kismi sergi. Tüm ürünleri sergilemek mümkün olmamakla birlikte biz, akış öncelikli olarak bulunan masa üstü yayıncılıkla alakalı üretilmiş ürünlerin ön planda olduğu grafik ürünleri kapsamında bir sergi oluşturduk. Buradaki projeler endüstriyel anlamda yapılmış olduğu için sanatsal olarak farklı yaklaşımlar göreceksiniz. Sadece basım yayın değil, bunun dışında birçok mecra ve medyada yayınlanmış hale hazırda ticari olarak karşınıza çıkabilecek ama sanatçıların kimlerin olduğunu bilmediğimiz ürünlerden oluşmakta, burada gördüğünüz birçok çalışma grafik tasarım sanatçıları tarafından yapılmaktadır ve multidisipliner olduğu içinde tek bir kişi tarafından değil ekip halinde yapılan çalışmalar olabilmektedir. Çoğunluğunun kendimin tasarladığı ürettiği ama birçoğunun da sanat yönetmeliğini başka arkadaşlarımızın yaptığı ya da tasarımlarının arkadaşlarımızın yaptığı benim ürettiğim ürünlerdir. Büyük bir kısmı Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Selçuk Üniversitesi’nde verdiğimiz hizmetleri kapsayan eserlerden oluşuyor. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu   Dekan Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, “Ali hocamla uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz.  Uzun yıllardır takip ettiğim bir arkadaşım, meslektaşım çok başarılı işlere imza attı. Hep gıpta ederek takip ediyorum. Bugün burada bu çalışmaları görünce de gerçekten gurur duydum. Üniversitemiz dâhil diğer üniversitelerin birçoğu kurumsal kimliklerine varıncaya kadar özel sektör dâhil çalışmaları bulunuyor. Hatta büyük bir kısmı buraya girememiş bile. Bizim bölümlerimizin birçoğu sanayiyle iç içe olması gereken, piyasa deneyimine dayalı bölümler ve ne kadar şanslısınız ki özellikle Grafik Bölümünde Ali Hocamdan dolayı çok iyi biliyorum, piyasa ile içli dışlı çalışıyorlar. Sizlerin, oralarda olması için mücadele veriyorlar. Ali hocamı, bölüm başkanı hocamızı ve bölüm hocalarımızın hepsini kutluyorum. Öğrencilerimizin,  hocalarımızın ne yaptığını paket halinde görmesi çok önemli bunu çok önemsiyorum. Hocamızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, daha nice başarılara inşallah” ifadelerini kullandı.   Açılış konuşlarının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.   Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Atıf Polat tarafından gerçekleştirilen Grafik Ürünleri Sergisi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Atıf Polat tarafından gerçekleştirilen Grafik Ürünleri Sergisi’nin açılışı yapıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi gerçekleştirilen sergiye; Dekan Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Türktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Türktaş, sergide emeği geçen Doç. Dr. Ali Atıf Polat’ı çalışmalarından ötürü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Sergi hakkında bilgilendirmede bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Atıf Polat, “Grafik Ürünleri Sergisi,  endüstriye anlamda üretilmiş masa üstü yayıncılıkları ürünlerinin içerisinde olduğu hayata geçirilmiş projelerden oluşan kismi sergi. Tüm ürünleri sergilemek mümkün olmamakla birlikte biz, akış öncelikli olarak bulunan masa üstü yayıncılıkla alakalı üretilmiş ürünlerin ön planda olduğu grafik ürünleri kapsamında bir sergi oluşturduk. Buradaki projeler endüstriyel anlamda yapılmış olduğu için sanatsal olarak farklı yaklaşımlar göreceksiniz. Sadece basım yayın değil, bunun dışında birçok mecra ve medyada yayınlanmış hale hazırda ticari olarak karşınıza çıkabilecek ama sanatçıların kimlerin olduğunu bilmediğimiz ürünlerden oluşmakta, burada gördüğünüz birçok çalışma grafik tasarım sanatçıları tarafından yapılmaktadır ve multidisipliner olduğu içinde tek bir kişi tarafından değil ekip halinde yapılan çalışmalar olabilmektedir. Çoğunluğunun kendimin tasarladığı ürettiği ama birçoğunun da sanat yönetmeliğini başka arkadaşlarımızın yaptığı ya da tasarımlarının arkadaşlarımızın yaptığı benim ürettiğim ürünlerdir. Büyük bir kısmı Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Selçuk Üniversitesi’nde verdiğimiz hizmetleri kapsayan eserlerden oluşuyor. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu

 

Dekan Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, “Ali hocamla uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz.  Uzun yıllardır takip ettiğim bir arkadaşım, meslektaşım çok başarılı işlere imza attı. Hep gıpta ederek takip ediyorum. Bugün burada bu çalışmaları görünce de gerçekten gurur duydum. Üniversitemiz dâhil diğer üniversitelerin birçoğu kurumsal kimliklerine varıncaya kadar özel sektör dâhil çalışmaları bulunuyor. Hatta büyük bir kısmı buraya girememiş bile. Bizim bölümlerimizin birçoğu sanayiyle iç içe olması gereken, piyasa deneyimine dayalı bölümler ve ne kadar şanslısınız ki özellikle Grafik Bölümünde Ali Hocamdan dolayı çok iyi biliyorum, piyasa ile içli dışlı çalışıyorlar. Sizlerin, oralarda olması için mücadele veriyorlar. Ali hocamı, bölüm başkanı hocamızı ve bölüm hocalarımızın hepsini kutluyorum. Öğrencilerimizin,  hocalarımızın ne yaptığını paket halinde görmesi çok önemli bunu çok önemsiyorum. Hocamızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, daha nice başarılara inşallah” ifadelerini kullandı.

 

Açılış konuşlarının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

 

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Atıf Polat tarafından gerçekleştirilen Grafik Ürünleri Sergisi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (