( (

Güven Arabuluculuk Dualarla Açıldı

Gündem 29.09.2019 - 13:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Güven Arabuluculuk Dualarla Açıldı

Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi açıldı.Açılışa bir çok önemli isim ve bürokrat katıldı.
Arabuluculuk Sisteminde Yeni Dönem Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi  açılışına  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,Selçuklu Belediye Başkanı  Ahmet Pekyatırmacı  da katılarak konuşma yaptı. Güven  Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi  Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Yavaş arabuluculuk hakkında  ‘‘ Şahıslar ve tüzel kişiler veya iki kişi arasındaki ihtilaflarları karşılıklı konuşarak  anlaşmaya varmalarını sağlayan bir alternatif çözüm yoludur.’’ dedi. Amaç  objektif ve  tarafsız şekilde anlaşma sağlamak diyen Yavaş, ‘‘ Karşılıklı konuşan insanların bazen konuşmada ve anlaşma da yaşadıkları sıkıntıları, insanlara alternatif çözümler sunarak anlaştıkları takdirde anlaşamazlarsa ne gibi sorunlar çıkacağını göstererek objektif ve tarafsız bir şekilde anlaşmalarını sağlamak anlaşma sırasında da öneri de bulunmaktır.’’dedi. Arabuluculuk sisteminin yargı sistemine ve halka yararı konusunda konuşan Yavaş, ‘‘ Bence çok yararı vardır.Şöyle ki  maalesef  her ne kadar yargı sistemini hızlandıracağız diye yargılama süreçlerine usul hukuk’unda süre bile getirilmiş olsa da maalesef Türkiye de ortalama bir yargı’nın neticelendirilmesi  üç  dört yıl sürmektedir.Davacı tarafta davalı tarafta geciken adaletten memnun kalmamaktadırlar.Ayrıca dava ile biten neticelerde bir taraf memnun olsa da mutlaka memnun olmayan taraf olduğu için taraflar arasındaki insanların diyaloglarının ve ilişkilerinin kopmasını sağlamaktadır. Oysa ki arabuluculuk tarafların karşılıklı konuşarak ve kendi iradeleriyle anlaşmalarını sağladığı için arabuluculuk anlaşma tutanağından sonra insanların diyalogları devam etmektedir.’’ dedi.
Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi açıldı.Açılışa bir çok önemli isim ve bürokrat katıldı.

Arabuluculuk Sisteminde Yeni Dönem

Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi  açılışına  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,Selçuklu Belediye Başkanı  Ahmet Pekyatırmacı  da katılarak konuşma yaptı. Güven  Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi  Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Yavaş arabuluculuk hakkında  ‘‘ Şahıslar ve tüzel kişiler veya iki kişi arasındaki ihtilaflarları karşılıklı konuşarak  anlaşmaya varmalarını sağlayan bir alternatif çözüm yoludur.’’ dedi.

Amaç  objektif ve  tarafsız şekilde anlaşma sağlamak diyen Yavaş, ‘‘ Karşılıklı konuşan insanların bazen konuşmada ve anlaşma da yaşadıkları sıkıntıları, insanlara alternatif çözümler sunarak anlaştıkları takdirde anlaşamazlarsa ne gibi sorunlar çıkacağını göstererek objektif ve tarafsız bir şekilde anlaşmalarını sağlamak anlaşma sırasında da öneri de bulunmaktır.’’dedi.

Arabuluculuk sisteminin yargı sistemine ve halka yararı konusunda konuşan Yavaş, ‘‘ Bence çok yararı vardır.Şöyle ki  maalesef  her ne kadar yargı sistemini hızlandıracağız diye yargılama süreçlerine usul hukuk’unda süre bile getirilmiş olsa da maalesef Türkiye de ortalama bir yargı’nın neticelendirilmesi  üç  dört yıl sürmektedir.Davacı tarafta davalı tarafta geciken adaletten memnun kalmamaktadırlar.Ayrıca dava ile biten neticelerde bir taraf memnun olsa da mutlaka memnun olmayan taraf olduğu için taraflar arasındaki insanların diyaloglarının ve ilişkilerinin kopmasını sağlamaktadır. Oysa ki arabuluculuk tarafların karşılıklı konuşarak ve kendi iradeleriyle anlaşmalarını sağladığı için arabuluculuk anlaşma tutanağından sonra insanların diyalogları devam etmektedir.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (