( (

Görevden Alınan Turhan, Kanal İstanbul Koordinatörü mü Olacak?

Gündem 29.03.2020 - 14:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Görevden Alınan Turhan, Kanal İstanbul Koordinatörü mü Olacak?

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul'un koordinatörlüğüne getirileceği konuşuluyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul'un koordinatörlüğüne getirileceği konuşuluyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra gece yarısı görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Erdoğan’ın büyük önem verdiği “Kanal İstanbul”un koordinatörlüğüne getirileceği iddia edildi.   Resmi Gazete'de yer alan karara göre Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevinden alındı, görevden alma tarihi ise 27 Mart 2020 olarak yer aldı.   Görevden almanın, koronavirüs salgınıyla mücadele edilirken, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin yapılmasına kamuoyunda tepkilerin yükselmesinin ardından yapılması dikkat çekti.   Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?" başlıklı haberinde, Turhan'la ilgili iddialara yer verdi.   Öztürk'ün haberinde yer alan ifadeler şöyle: "Turhan, AKP iktidarı döneminde Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'la pek anlaşamadığı bilinen Turhan, 2015'e kadar bu görevi yürüttü.   Görevden alınınca Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na getirildi. Mühendis olmasına rağmen cumhurbaşkanı kontenjanından 2 Ekim 2015'te Danıştay üyeliğine atandı. FETÖ darbe girişimi sonrası emekliye ayrıldı.   Turhan'ın görevden alınması değişik yorumlara neden oldu. Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili kulislerde “Cumhurbaşkanı, ısrarla sürdürdüğü Kanal İstanbul Projesi'nin başına getirmek için görevden aldı.   Yeni Bakan ile koordineli olarak Kanal İstanbul Projesi'ni hayata geçirecekler” iddiaları gündeme geldi.   Ayrıca, Kanal İstanbul ihalesinin geç yapılmasına Cumhurbaşkanı'nın tepki gösterdiği; Turhan'ın ise Maliye'den izin alamadığı için bu gecikmenin olduğunu öne sürdüğü bildirildi.   Turhan'ın Sözcü'nün manşetten duyurduğu TCDD genel müdürü ve kritik bazı personelin FETÖ'cü olduğuna ilişkin iddialara rağmen bu kişileri görevde tutmasının da görevden alınmasında etkili olduğu belirtildi."  
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul'un koordinatörlüğüne getirileceği konuşuluyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul'un koordinatörlüğüne getirileceği konuşuluyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra gece yarısı görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Erdoğan’ın büyük önem verdiği “Kanal İstanbul”un koordinatörlüğüne getirileceği iddia edildi.

 

Resmi Gazete'de yer alan karara göre Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevinden alındı, görevden alma tarihi ise 27 Mart 2020 olarak yer aldı.

 

Görevden almanın, koronavirüs salgınıyla mücadele edilirken, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin yapılmasına kamuoyunda tepkilerin yükselmesinin ardından yapılması dikkat çekti.

 

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?" başlıklı haberinde, Turhan'la ilgili iddialara yer verdi.

 

Öztürk'ün haberinde yer alan ifadeler şöyle:

"Turhan, AKP iktidarı döneminde Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'la pek anlaşamadığı bilinen Turhan, 2015'e kadar bu görevi yürüttü.

 

Görevden alınınca Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na getirildi. Mühendis olmasına rağmen cumhurbaşkanı kontenjanından 2 Ekim 2015'te Danıştay üyeliğine atandı. FETÖ darbe girişimi sonrası emekliye ayrıldı.

 

Turhan'ın görevden alınması değişik yorumlara neden oldu. Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili kulislerde “Cumhurbaşkanı, ısrarla sürdürdüğü Kanal İstanbul Projesi'nin başına getirmek için görevden aldı.

 

Yeni Bakan ile koordineli olarak Kanal İstanbul Projesi'ni hayata geçirecekler” iddiaları gündeme geldi.

 

Ayrıca, Kanal İstanbul ihalesinin geç yapılmasına Cumhurbaşkanı'nın tepki gösterdiği; Turhan'ın ise Maliye'den izin alamadığı için bu gecikmenin olduğunu öne sürdüğü bildirildi.

 

Turhan'ın Sözcü'nün manşetten duyurduğu TCDD genel müdürü ve kritik bazı personelin FETÖ'cü olduğuna ilişkin iddialara rağmen bu kişileri görevde tutmasının da görevden alınmasında etkili olduğu belirtildi."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (