( (

Golda Gıda Dubai Gulfood Fuarı’nda Hedef Büyüttü

İş Dünyası 26.02.2020 - 15:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Golda Gıda Dubai Gulfood Fuarı’nda Hedef Büyüttü

Golda Gıda; 2020 yılında hedefini 100 ülke, 20 milyon dolar ihracat olarak belirledi.
Bera Holding Bünyesinde 1997 yılında kurulan GIDA ŞEHRİ, Makarna, Un, İrmik, Bisküvi ve Bakliyat fabrikaları ile faaliyetlerini sürdüren GOLDA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. firması 2019 yılında 65 ülkeye 15 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. 2020 yılında hedef 100 ülkeye 20 milyon dolar ihracattır. Bu hedefler doğrultusunda 2020 yılının ilk döneminde gerçekleşen sektörün en büyük fuarı olan Dubai Gulfood 2020 fuarında firmamızı, Genel Müdür Fatih DOĞAN, İhracat Müdürü K. Özlem TUYLEK, İhracat Bölge Yöneticileri Servet BOYACIOĞLU ve Kristina CHEKIRHE temsil etmişlerdir. Fuar kapsamında 100 farklı ülkeden 225 görüşme gerçekleştirilmiştir. Hem makarna hem bisküvi/gofret sektöründen birçok ciddi alıcı ile ön anlaşmalar sağlanmış, bağlantılar  kurulmuş ve siparişler alınmıştır. Fuara dair Golda Gıda A.Ş. Genel Müdürü Fatih Doğan’ın izlenimleri şöyledir; “Golda Gıda A.Ş. olarak 2020 hedefimizi 100 ülke ve 20 milyon dolar ihracat olarak güncelledik. Fuar süresince arkadaşlarımız ile birlikte ülkemizi ve makarna sektörünü en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduk. Hali hazırda Türk makarna sektörü ve Türk makarnalarına en büyük zarar yumuşak buğday kullanımı, kalite ve fiyat tutarsızlığından gelmektedir. Yerel ve global yüksek kalite standartlarını karşılayan Golda markasıyla bu olumsuz algıyı ortadan kaldırıyoruz. Sadece kendi marka değerimizi değil, Türk makarna sektörünü de nitelikli üretim kalitesiyle temsil ettiğimizi düşünüyoruz. İtalya’dan sonra ikinci büyük makarna ihracatçısı olan ülkemizin, ihracat vizyonuna uygun, nitelikli ve müşteri odaklı üretim politikası ile Türkiye’mizi gururla temsil etmenin gayreti içerisindeyiz. Oldukça verimli geçen Gulfood Fuarının firmamız ve ülkemiz adına iyi sonuçlar getirmesini, ülke ekonomimize beklenen katkıyı yapmasını temenni ediyor, tüm katılımcı firmalara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Ülkemizdeki ve dünyadaki entegre projeler arasında büyüklük açısından; 1.078.000 milyon m² açık alan ve 76.082 m² kapalı alana kurulu, kojenerasyon sistemi ile kendi enerjisini üreten Bera Holding’e ait Golda Gıda Şehri, ülkemizin tahıl ambarı Konya ovasının bağrında, Anadolu insanının alın teri ve göz nuruyla yükselen haklı bir gurur abidesidir.
Golda Gıda; 2020 yılında hedefini 100 ülke, 20 milyon dolar ihracat olarak belirledi.

Bera Holding Bünyesinde 1997 yılında kurulan GIDA ŞEHRİ, Makarna, Un, İrmik, Bisküvi ve Bakliyat fabrikaları ile faaliyetlerini sürdüren GOLDA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. firması 2019 yılında 65 ülkeye 15 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. 2020 yılında hedef 100 ülkeye 20 milyon dolar ihracattır. Bu hedefler doğrultusunda 2020 yılının ilk döneminde gerçekleşen sektörün en büyük fuarı olan Dubai Gulfood 2020 fuarında firmamızı, Genel Müdür Fatih DOĞAN, İhracat Müdürü K. Özlem TUYLEK, İhracat Bölge Yöneticileri Servet BOYACIOĞLU ve Kristina CHEKIRHE temsil etmişlerdir. Fuar kapsamında 100 farklı ülkeden 225 görüşme gerçekleştirilmiştir. Hem makarna hem bisküvi/gofret sektöründen birçok ciddi alıcı ile ön anlaşmalar sağlanmış, bağlantılar  kurulmuş ve siparişler alınmıştır.

Fuara dair Golda Gıda A.Ş. Genel Müdürü Fatih Doğan’ın izlenimleri şöyledir;

“Golda Gıda A.Ş. olarak 2020 hedefimizi 100 ülke ve 20 milyon dolar ihracat olarak güncelledik. Fuar süresince arkadaşlarımız ile birlikte ülkemizi ve makarna sektörünü en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduk. Hali hazırda Türk makarna sektörü ve Türk makarnalarına en büyük zarar yumuşak buğday kullanımı, kalite ve fiyat tutarsızlığından gelmektedir. Yerel ve global yüksek kalite standartlarını karşılayan Golda markasıyla bu olumsuz algıyı ortadan kaldırıyoruz. Sadece kendi marka değerimizi değil, Türk makarna sektörünü de nitelikli üretim kalitesiyle temsil ettiğimizi düşünüyoruz.

İtalya’dan sonra ikinci büyük makarna ihracatçısı olan ülkemizin, ihracat vizyonuna uygun, nitelikli ve müşteri odaklı üretim politikası ile Türkiye’mizi gururla temsil etmenin gayreti içerisindeyiz. Oldukça verimli geçen Gulfood Fuarının firmamız ve ülkemiz adına iyi sonuçlar getirmesini, ülke ekonomimize beklenen katkıyı yapmasını temenni ediyor, tüm katılımcı firmalara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Ülkemizdeki ve dünyadaki entegre projeler arasında büyüklük açısından; 1.078.000 milyon m² açık alan ve 76.082 m² kapalı alana kurulu, kojenerasyon sistemi ile kendi enerjisini üreten Bera Holding’e ait Golda Gıda Şehri, ülkemizin tahıl ambarı Konya ovasının bağrında, Anadolu insanının alın teri ve göz nuruyla yükselen haklı bir gurur abidesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (