( (

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı Sordu “METRO NEREDE?”

Gündem 07.10.2021 - 17:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı Sordu “METRO NEREDE?”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı hazırladığı video ile Konya Metrosunun hikâyesini anlatarak “METRO NEREDE?” diye sordu.
2015 yılında “BÜYÜK ŞEHİRLERE MEGA PROJELER YAKIŞIR” sloganı ile hazırlanan tanıtım programında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından “İnşallah 2018 yılının Şeb-i Arus’unda ilk aşama bitmeli ve 2020 yılında da tamamlanmalı” diyerek heyecan yaratan Konya Metrosu projesi, 2016 yılında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Benim de dahlim var” diyerek itiraf ettiği ve Ak Parti MKYK üyeleri tarafından toplanan imzaların ardından Ahmet Davutoğlu’nun, “ÖNCE REFİK SONRA TARİK” (Önce yol arkadaşı sonra yol) diyerek Başbakanlıktan istifa etmesinin ardından tam bir yılan hikayesine dönmüştü. İLK KAZMA BİR TÜRLÜ VURULMADI 2016 yılında önce Konya Milletvekili Ahmet Sorgun “Önümüzdeki yıl ilk kazmanın vurulacağını düşünüyoruz” derken, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek “Metro inşaatına 2017’nin ilk aylarında başlamayı planlıyoruz” dedi; ancak 2017 yılında Metro ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. 2018 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Ak Parti’nin Konya 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada Konyalılara “Sayın Başbakanımız Ahmet Bey döneminde vaat edilen Metro ihalesini de bu sene yapacağız, Hayırlı uğurlu olsun” diyerek yeni bir heyecan yaratırken, 2019 Ağustos ayında Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, kameralar karşısına geçerek “Projeye başlamak için gereken parayı bulana kadar bekleyeceğiz” dedi. Bu durum “Ak Parti Metro’da geri vites attı” yorumlarına neden oldu. İktidar tam da Metro Projesinden vaz geçmeye hazırlanırken Ahmet Davutoğlu’nun Liderliğinde Gelecek Partisi’nin kurulması ile birlikte Ak Parti apar topar Metro’yu yeniden gündeme getirerek ihale yapmaya karar verdi. HİÇBİR ÇALIŞMA YOK  Ak Parti’den yapılan açıklamalarda Metro’nun yapımına başlanacağını, sırası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay adeta Konyalıların gazını alınıyor fakat 2021 yılının son aylarına gelinmesine rağmen şantiye çalışmalarından başka Metro ile ilgili hiçbir çalışma gözlemlenmiyor. Konuyu yakın takibe alan Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığının hazırladığı ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı video büyük beğeni toplarken vatandaşlardan “Davutoğlu gitti, Konya unutuldu” yorumları yapıldı. Videonun yayınlanmasının ardından açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, 3 yıl önce bitmesi gereken Konya Metrosu için şantiye kurulumundan başka çivi çakılmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a Ak parti İl Başkanı Hasan Angı'ya, Ak Parti ve MHP'li milletvekillerine soruyoruz: ”Konya’da Metro Nerede” Dedi.
Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı hazırladığı video ile Konya Metrosunun hikâyesini anlatarak “METRO NEREDE?” diye sordu.

2015 yılında “BÜYÜK ŞEHİRLERE MEGA PROJELER YAKIŞIR” sloganı ile hazırlanan tanıtım programında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından “İnşallah 2018 yılının Şeb-i Arus’unda ilk aşama bitmeli ve 2020 yılında da tamamlanmalı” diyerek heyecan yaratan Konya Metrosu projesi, 2016 yılında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Benim de dahlim var” diyerek itiraf ettiği ve Ak Parti MKYK üyeleri tarafından toplanan imzaların ardından Ahmet Davutoğlu’nun, “ÖNCE REFİK SONRA TARİK” (Önce yol arkadaşı sonra yol) diyerek Başbakanlıktan istifa etmesinin ardından tam bir yılan hikayesine dönmüştü.

İLK KAZMA BİR TÜRLÜ VURULMADI

2016 yılında önce Konya Milletvekili Ahmet Sorgun “Önümüzdeki yıl ilk kazmanın vurulacağını düşünüyoruz” derken, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek “Metro inşaatına 2017’nin ilk aylarında başlamayı planlıyoruz” dedi; ancak 2017 yılında Metro ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. 2018 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Ak Parti’nin Konya 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada Konyalılara “Sayın Başbakanımız Ahmet Bey döneminde vaat edilen Metro ihalesini de bu sene yapacağız, Hayırlı uğurlu olsun” diyerek yeni bir heyecan yaratırken, 2019 Ağustos ayında Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, kameralar karşısına geçerek “Projeye başlamak için gereken parayı bulana kadar bekleyeceğiz” dedi. Bu durum “Ak Parti Metro’da geri vites attı” yorumlarına neden oldu.

İktidar tam da Metro Projesinden vaz geçmeye hazırlanırken Ahmet Davutoğlu’nun Liderliğinde Gelecek Partisi’nin kurulması ile birlikte Ak Parti apar topar Metro’yu yeniden gündeme getirerek ihale yapmaya karar verdi.

HİÇBİR ÇALIŞMA YOK

 Ak Parti’den yapılan açıklamalarda Metro’nun yapımına başlanacağını, sırası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay adeta Konyalıların gazını alınıyor fakat 2021 yılının son aylarına gelinmesine rağmen şantiye çalışmalarından başka Metro ile ilgili hiçbir çalışma gözlemlenmiyor.

Konuyu yakın takibe alan Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığının hazırladığı ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı video büyük beğeni toplarken vatandaşlardan “Davutoğlu gitti, Konya unutuldu” yorumları yapıldı.

Videonun yayınlanmasının ardından açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, 3 yıl önce bitmesi gereken Konya Metrosu için şantiye kurulumundan başka çivi çakılmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a Ak parti İl Başkanı Hasan Angı'ya, Ak Parti ve MHP'li milletvekillerine soruyoruz: ”Konya’da Metro Nerede” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (