( (

Gelecek Partisi: Irak’ın Üçüncü Ülkelerin Bir Hesaplaşma Alanına Dönüştürülmesi Kaygılarımızı Artırmaktadır

Siyaset 04.01.2020 - 13:43, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partisi: Irak’ın Üçüncü Ülkelerin Bir Hesaplaşma Alanına Dönüştürülmesi Kaygılarımızı Artırmaktadır

Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım, ABD’nin düzenlediği hava saldırısında Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.
   Irak’ın uzun yıllardır büyük bir istikrarsızlık yaşadığına değinilen açıklamada, “Bölgemizin genel refah ve istikrarına katkıda bulunabilmesi, ayrıca uluslararası düzende layık olduğu konuma ulaşabilmesi için yüz yüze bulunduğu derin siyasi,iktisadi ve sosyal sorunlarını acilen çözmesini kalben arzu ettiğimiz değerli komşumuz Irak’da daha yeni yılın ilk günlerinden itibaren yeni bir şiddet perdesinin açılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayız” ifadesine yer verildi.    Irak’ın üçüncü ülkelerin bir hesaplaşma, çatışma ve mücadele alanına dönüştürülmesinin kaygılarını arttırdığına yer verilen açıklamada, ” Son dönemde İran ve ABD arasında yaşanan, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle yeniden en üst düzeye ulaşan gerilim de endişelerimizi artıran, ortak bölgemizin esasen hassas ve kırılgan güvenlik ve istikrarı ortamını daha da olumsuz etkileyecek gelişmeler olmuştur. Bölgemizdeki bütün aktörlerin sağduyu ve sorumluluk içinde hareket etmelerini, karşılıklı intikam girişimlerinden uzak durmalarını, mazlum ve masum insanlarımızı daha da ağır felaketlerle karşı karşıya bırakabilecek adımlardan kaçınma sorumluluğu içinde olmalarını bekliyoruz. Türk halkı her zaman olduğu bugün de Irak halkının yanında bulunmakta, acılarını paylaşmakta ve yeni yılın ilk günlerinde oluşan bu gergin ortamın biran önce yerini huzur, istikrar ve barışa bırakmasını arzu etmektedir” denildi.
Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım, ABD’nin düzenlediği hava saldırısında Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

   Irak’ın uzun yıllardır büyük bir istikrarsızlık yaşadığına değinilen açıklamada, “Bölgemizin genel refah ve istikrarına katkıda bulunabilmesi, ayrıca uluslararası düzende layık olduğu konuma ulaşabilmesi için yüz yüze bulunduğu derin siyasi,iktisadi ve sosyal sorunlarını acilen çözmesini kalben arzu ettiğimiz değerli komşumuz Irak’da daha yeni yılın ilk günlerinden itibaren yeni bir şiddet perdesinin açılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayız” ifadesine yer verildi.

   Irak’ın üçüncü ülkelerin bir hesaplaşma, çatışma ve mücadele alanına dönüştürülmesinin kaygılarını arttırdığına yer verilen açıklamada, ” Son dönemde İran ve ABD arasında yaşanan, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle yeniden en üst düzeye ulaşan gerilim de endişelerimizi artıran, ortak bölgemizin esasen hassas ve kırılgan güvenlik ve istikrarı ortamını daha da olumsuz etkileyecek gelişmeler olmuştur. Bölgemizdeki bütün aktörlerin sağduyu ve sorumluluk içinde hareket etmelerini, karşılıklı intikam girişimlerinden uzak durmalarını, mazlum ve masum insanlarımızı daha da ağır felaketlerle karşı karşıya bırakabilecek adımlardan kaçınma sorumluluğu içinde olmalarını bekliyoruz. Türk halkı her zaman olduğu bugün de Irak halkının yanında bulunmakta, acılarını paylaşmakta ve yeni yılın ilk günlerinde oluşan bu gergin ortamın biran önce yerini huzur, istikrar ve barışa bırakmasını arzu etmektedir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (