( (

Fed Bir Round Daha “İdare” Etti

Ekonomi 28.04.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Fed Bir Round Daha “İdare” Etti

FED’in Nisan açıklamasında göze çarpan en önemli değişiklik Mart toplantısına damgasını vuran, global risklerin Amerikan ekonomisi üzerindeki olası etkilerinin bu toplantıda söz konusu edilmemiş olmasıydı. FED bu şekilde bir açıklama yaparak Haziran’da yapacağı Açık Komite Toplantısı’nda gelebilecek bir faiz artışının önünü açtı gibi görünüyor. Ayrıca daha önceki açıklamalarında bahsettiği üzere, gelecek toplantıya da umut yükleyerek her toplantının canlı olacağı sözünü tutuyor. Bir önceki toplantıda belirsizlik ve endişe imajının hakim olması nedeniyle aşırı güvercin olarak değerlendirilen FED, bu toplantıda global risklerden söz etmeyerek biraz daha şahin tarafa yaklaşmaya çalıştı diyebiliriz. Ancak yine de temkinli tarafta kalarak ekonomik aktivitenin hala zayıf olduğundan bahsetti ve böylece ekonomik verileri yakından izleyeceğini bir kez daha teyit etti. Dikkat çeken bir diğer konu ise, artık düşük petrol fiyatlarından bahsedilmemesi oldu. Anlaşılan, FED’e göre düşük enerji fiyatları enflasyonu aşağı çeken faktör olmaktan çıktı. Buna rağmen açıklamada enflasyon beklentilerinin hala düşük olması, faiz artırımı için önümüzde süreçler olduğunu gösteriyor. Bu şartlar altında teknik hareketler hariç hisse tarafında kalıcı satışlar için uygun bir ortam oluşmayacaktır. Benzer şekilde, döviz çiftlerinde USD lehine hareketler beklemek aşırı iyimser bir beklenti olacak gibi görünüyor. Emtia tarafında ise; FED’in güçlü USD istemediği son derece açık ve bu böyle devam ettiği sürece emtia fiyatlamaları yüksek seyretmeye devam edecektir ki, bu da aslına bakarsanız yükselen enflasyon beklentisini destekleyecektir. 

FED’in Nisan açıklamasında göze çarpan en önemli değişiklik Mart toplantısına damgasını vuran, global risklerin Amerikan ekonomisi üzerindeki olası etkilerinin bu toplantıda söz konusu edilmemiş olmasıydı. FED bu şekilde bir açıklama yaparak Haziran’da yapacağı Açık Komite Toplantısı’nda gelebilecek bir faiz artışının önünü açtı gibi görünüyor. Ayrıca daha önceki açıklamalarında bahsettiği üzere, gelecek toplantıya da umut yükleyerek her toplantının canlı olacağı sözünü tutuyor.


Bir önceki toplantıda belirsizlik ve endişe imajının hakim olması nedeniyle aşırı güvercin olarak değerlendirilen FED, bu toplantıda global risklerden söz etmeyerek biraz daha şahin tarafa yaklaşmaya çalıştı diyebiliriz. Ancak yine de temkinli tarafta kalarak ekonomik aktivitenin hala zayıf olduğundan bahsetti ve böylece ekonomik verileri yakından izleyeceğini bir kez daha teyit etti.


Dikkat çeken bir diğer konu ise, artık düşük petrol fiyatlarından bahsedilmemesi oldu. Anlaşılan, FED’e göre düşük enerji fiyatları enflasyonu aşağı çeken faktör olmaktan çıktı. Buna rağmen açıklamada enflasyon beklentilerinin hala düşük olması, faiz artırımı için önümüzde süreçler olduğunu gösteriyor.


Bu şartlar altında teknik hareketler hariç hisse tarafında kalıcı satışlar için uygun bir ortam oluşmayacaktır. Benzer şekilde, döviz çiftlerinde USD lehine hareketler beklemek aşırı iyimser bir beklenti olacak gibi görünüyor. Emtia tarafında ise; FED’in güçlü USD istemediği son derece açık ve bu böyle devam ettiği sürece emtia fiyatlamaları yüksek seyretmeye devam edecektir ki, bu da aslına bakarsanız yükselen enflasyon beklentisini destekleyecektir. 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (