( (

Fahrettin Yokuş’ Tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Gündem (İletişim Başkanlığı) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı | 10.01.2021 - 14:37, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Fahrettin Yokuş’ Tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yokuş mesajında basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacacağını söyledi. Basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmalarının, etik değerleri her koşulda gözetmelerinin, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Yokuş, "Basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz” dedi. “GAZETELERE DESTEK VERİLMESİ ŞART” Konya’da gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Yokuş. “Türkiye’de ve Konya’da günlük, haftalık ve aylık olarak yayın yapan bazı gazete ve dergilerin kapanması birçok gazeteciyi işsiz bıraktı.  Covid_19 salgınında da canla başla görev yapan gazeteciler salgının başlangıcından bu yana maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşadılar. Kurumların ve Belediyelerin doğrudan ihale temini yapması nedeniyle, gazetelere verilen resmi ilan sayılarında da ciddi bir derecede düşüş yaşanmıştır. Doğrudan ihale temini ile yapılan ihaleler hem rekabeti önlüyor. Hem de gazetelerin resmi ilan sayısını düşürüyor. Bu Pandemi döneminde sıkıntı yaşayan gazeteler ilan düşüklüğü nedeniyle daha fazla sıkıntı içerisine giriyorlar. Bu yüzden ekonomik olarak zor bir süreç yaşayan gazetelerimize destek verilmesi şarttır. Bu vesileyle gazetecilerin özgür görevlerini yapmalarını dillerken, Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını ise saygıyla anıyorum”  dedi.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yokuş mesajında basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacacağını söyledi.

Basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmalarının, etik değerleri her koşulda gözetmelerinin, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Yokuş, "Basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz” dedi.

“GAZETELERE DESTEK VERİLMESİ ŞART”

Konya’da gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Yokuş. “Türkiye’de ve Konya’da günlük, haftalık ve aylık olarak yayın yapan bazı gazete ve dergilerin kapanması birçok gazeteciyi işsiz bıraktı.  Covid_19 salgınında da canla başla görev yapan gazeteciler salgının başlangıcından bu yana maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşadılar. Kurumların ve Belediyelerin doğrudan ihale temini yapması nedeniyle, gazetelere verilen resmi ilan sayılarında da ciddi bir derecede düşüş yaşanmıştır. Doğrudan ihale temini ile yapılan ihaleler hem rekabeti önlüyor. Hem de gazetelerin resmi ilan sayısını düşürüyor. Bu Pandemi döneminde sıkıntı yaşayan gazeteler ilan düşüklüğü nedeniyle daha fazla sıkıntı içerisine giriyorlar. Bu yüzden ekonomik olarak zor bir süreç yaşayan gazetelerimize destek verilmesi şarttır. Bu vesileyle gazetecilerin özgür görevlerini yapmalarını dillerken, Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını ise saygıyla anıyorum”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (