( (

Evden Çalışma Pozisyonları (VİDEO)

Sağlık 04.05.2020 - 15:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Evden Çalışma Pozisyonları (VİDEO)

Koronavirüs nedeniyle çoğumuz için evler ofislerimiz oldu. Kimimiz yatakta, kimimiz sehpada, kimimiz koltukta çalışıyoruz. Ev ortamında bu tarz çalışma şekilleri konfor olarak görülse de aslında sağlığımız açısından büyük problemlere yol açıyor.
Sürekli belirli pozisyonlarda oturarak aralıksız uzun saatler boyunca çalışmanız hareket sisteminizin bütünlüğünü sağlayan unsurlar arasında dengesizliğe yol açabilmektedir. Bu tip durumlar boyundan ayağa kadar vücudunuzun birçok bölgesinde sorun oluşturabilir. Peki ne yapmalı? Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, evden çalışma pozisyonları hakkında şu bilgileri verdi: “Masa başında çalışmaktan kaynaklanan hastalıklar özellikle çalışma pozisyonlarında yapılan hatalar sonucu oluşmaktadır. Aynı pozisyonda uzun süre kalma, el bileği ve parmaklara aşırı yüklenme, tekrarlayan hareketler, bilgisayar ekranı ve klavyeler bel, sırt ve boyun kasları üzerinde baskıya sebep olarak kronik ağrılara yol açabilir. İlerleyen zamanlarda varis, kamburluk, el ve kollarda sinir sıkışması vb. şikayetler görülmektedir. NELER  YAPABİLİRSİNİZ? -Evde çalışma masanız yok ise yerde, koltukta veya yatakta çalışmak yerine yemek masasını tercih edebilirsiniz. -Uzun süre aynı pozisyonda kalmamalısınız. Gün içinde kısa molalar vermeniz kas ve eklemlerinize dinlenme ve yenilenme fırsatı yaratacaktır. Her yarım saatte bir kalkıp evin içerisinde 100 adım atabilirsiniz. -Telefon görüşmelerinizi oturarak değil ev içinde dolanarak yapabilirsiniz. Böylelikle hareketsiz kalmanın önüne geçebilirsiniz. -Tabure veya minder yerine sırtınızı yaslayacağınız bir sandalye tercih etmelisiniz. Sırtınızı rahat bir şekilde yaslayarak çalışmanız öne doğru vücudunuzun eğilmesine engel olarak kamburlaşma riskinizi azaltacaktır. -Bel bölgenize bir destek koyarak dik oturmanızı kolaylaştırabilirsiniz. -Sürekli oturur pozisyonda bulunursanız bel kasları tembelleşebilir, ani hareketler yaptığınızda bel bölgesinden yaralanma riskiniz artabilir. Bundan dolayı uzun süre oturma sonucunda ani hareketlerde bulunmamalısınız. -Otururken ayaklarınızın altına basamak gibi yükseltici koyabilirsiniz. Koyulan yükseltici rahat ve dik oturmanızı sağlar. Bacaklarınız kalça hizasında olmalıdır. Daha aşağıda olursa vücudun öne doğru eğilmesine yol açabilir bu da oturma bozukluğuna neden olabilmektedir.
Koronavirüs nedeniyle çoğumuz için evler ofislerimiz oldu. Kimimiz yatakta, kimimiz sehpada, kimimiz koltukta çalışıyoruz. Ev ortamında bu tarz çalışma şekilleri konfor olarak görülse de aslında sağlığımız açısından büyük problemlere yol açıyor.

Sürekli belirli pozisyonlarda oturarak aralıksız uzun saatler boyunca çalışmanız hareket sisteminizin bütünlüğünü sağlayan unsurlar arasında dengesizliğe yol açabilmektedir. Bu tip durumlar boyundan ayağa kadar vücudunuzun birçok bölgesinde sorun oluşturabilir.

Peki ne yapmalı? Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, evden çalışma pozisyonları hakkında şu bilgileri verdi:

“Masa başında çalışmaktan kaynaklanan hastalıklar özellikle çalışma pozisyonlarında yapılan hatalar sonucu oluşmaktadır. Aynı pozisyonda uzun süre kalma, el bileği ve parmaklara aşırı yüklenme, tekrarlayan hareketler, bilgisayar ekranı ve klavyeler bel, sırt ve boyun kasları üzerinde baskıya sebep olarak kronik ağrılara yol açabilir. İlerleyen zamanlarda varis, kamburluk, el ve kollarda sinir sıkışması vb. şikayetler görülmektedir.

NELER  YAPABİLİRSİNİZ?

-Evde çalışma masanız yok ise yerde, koltukta veya yatakta çalışmak yerine yemek masasını tercih edebilirsiniz.

-Uzun süre aynı pozisyonda kalmamalısınız. Gün içinde kısa molalar vermeniz kas ve eklemlerinize dinlenme ve yenilenme fırsatı yaratacaktır. Her yarım saatte bir kalkıp evin içerisinde 100 adım atabilirsiniz.

-Telefon görüşmelerinizi oturarak değil ev içinde dolanarak yapabilirsiniz. Böylelikle hareketsiz kalmanın önüne geçebilirsiniz.

-Tabure veya minder yerine sırtınızı yaslayacağınız bir sandalye tercih etmelisiniz. Sırtınızı rahat bir şekilde yaslayarak çalışmanız öne doğru vücudunuzun eğilmesine engel olarak kamburlaşma riskinizi azaltacaktır.

-Bel bölgenize bir destek koyarak dik oturmanızı kolaylaştırabilirsiniz.

-Sürekli oturur pozisyonda bulunursanız bel kasları tembelleşebilir, ani hareketler yaptığınızda bel bölgesinden yaralanma riskiniz artabilir. Bundan dolayı uzun süre oturma sonucunda ani hareketlerde bulunmamalısınız.

-Otururken ayaklarınızın altına basamak gibi yükseltici koyabilirsiniz. Koyulan yükseltici rahat ve dik oturmanızı sağlar. Bacaklarınız kalça hizasında olmalıdır. Daha aşağıda olursa vücudun öne doğru eğilmesine yol açabilir bu da oturma bozukluğuna neden olabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (